10 Tips om relaxter te leven 

De verwachtingen liggen tegenwoordig best wel hoog. De moderne wereld kan er wat van! Of je er nu aan mee wilt doen of niet … je ontkomt er helaas niet altijd aan. Ook al hunker je hier soms wel naar. Daarom hebben we tips voor een relaxter leven voor je, die je op weg kunnen helpen om de drukte af en toe te laten voor wat het is. Relaxter leven betekent namelijk meer ontspannen. Probeer het uit, pas het toe en relax! Check deze 10 tips om relaxter te leven. 

1. Stapje terug

Soms is het goed om een stapje terug te doen. En soms zelfs noodzakelijk! Je hoeft niet altijd door te denderen en zeker niet alle dagen vol te plannen in je agenda. Een stapje terug geeft je de ruimte om belangrijke dingen te filteren en te genieten van wat er echt toe doet.

2. Goede nachtrust

Een goede nachtrust is een essentieel onderdeel voor een relaxed leven. Voldoende slaap geeft je lekker veel energie! Acht uur slaap per nacht is perfect voor een uitgerust gevoel. Uiteraard zal niet iedereen zoveel slaap nodig hebben of juist meer slaap nodig hebben, maar zorg er in ieder geval voor dat je op tijd je rust pakt. Niets is fijner dan uitgerust en energiek aan je dag te beginnen. 

3. Niet snoozen … work-out baby!

Een half uurtje eerder opstaan betekent meer tijd voor alles wat er nog gedaan moet worden. Begin met een work-out, gewoon op je slaapkamer. Paar minuutjes buikspieroefeningen, fietsen met je benen in de lucht en doe een paar danspasjes. Wedden dat je snel en goed wakker bent! Wil je liever in een rustige modus wakker worden? Doe dan een aantal yoga en stretch oefeningen om lekker relaxed wakker te worden. 

4. Ontbijt neem de tijd

Te snel eten is slecht voor je spijsvertering. Dus hop hop … stel die wekker een half uurtje eerder in en waag het niet te snoozen. Neem alle tijd om te ontbijten, pak een heerlijke kop koffie of thee en een krantje of tijdschrift om extra te genieten!! Wil je de dag eens anders starten dan met brood? We hebben heerlijke ontbijtjes om van te smullen voor je verzameld. Voor welk ontbijt kies jij?

5. Boeken lezen, puzzels maken en schilderen

Dit zijn de belangrijkste dingen om relaxter te leven. Pak elke dag een momentje voor een mooi boek of tijdschrift en gun jezelf de tijd om even te genieten. Maar ook puzzels maken of schilderen is een goede manier van ontspanning. En zelfs heerlijk om samen met je geliefden te doen. Het geeft je rust en laat je de hectiek van de dag vergeten. Bovendien is het goed voor je concentratie, geheugen en geeft het boordevol inspiratie. Tip: Hygge van Meik Wiking

6. Zet dat ding even uit

De telefoon is onze agenda, coach, inspiratiebron en vooral onze stoorzender. We kunnen niet zonder, het is soms handig en helpt ons herinneren en inspireren waar nodig. Waar zijn we zonder onze telefoon!? Het is prettig om bereikbaar te zijn, maar het kan soms ook behoorlijk irritant zijn. Zet je geluid uit! Al die geluiden en berichten brengen je uit balans en geven veel onrust. Zet af en toe de telefoon even helemaal uit en ga voor een digitale detox. Kijk desnoods op vaste tijden je telefoon na. Je bent dan een stuk productiever en rustiger in je hoofd. 

7. Beweging geeft energie

Beweging kost misschien een beetje energie, maar het geeft je nog meer energie. Ga een half uurtje wandelen in het bos, het maakt je hoofd leeg en laat je relativeren en ontstressen. Door te bewegen maakt je lichaam endorfine aan en dat maakt je blij! Ontspanningsoefeningen zijn ook aan te bevelen, het zorgt dat je bewuster wordt van je lichaam en geest waardoor je meer rust en ruimte creëert.

8. Hocus pocus focus!

Focus je op doelen en activiteiten. Stel duidelijke en vooral haalbare doelen en prioriteiten, maar vraag en eis niet te veel van jezelf. Je loopt jezelf dan compleet voorbij en doelen worden niet bereikt! Hocus pocus focus … 

9. Een zucht geeft lucht

Adem in, adem uit … een zucht geeft lucht! Soms is het lastig iets van je af te zetten waar je je druk om maakt, maar vraag jezelf af of het zin heeft en de situatie verandert op het moment dat jij je zo opvreet!? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk “Nee”, dus probeer dingen los te laten! Let it go … 

10. Zorg dat je leuke dingen blijft doen

De beste therapie voor iedereen is het blijven plannen van leuke en positieve dingen! Het hoeft echt niet altijd (veel) geld te kosten. Een wandeling in het bos met je kinderen, een kop koffie drinken bij de buurvrouw, een ijsje halen, nieuwe outfit scoren of een middagje lekker fietsen en picknicken. Gun het jezelf! Dat geeft je zin in het leven, hiermee voorkom je een dip en het zorgt voor een relaxter leven. Go for it!

>>> 5 Keer waarom niets doen juist heel goed voor je is

>>> 5 Tips om langzamer te leven 

10 Tips om relaxter te leven 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: