9 Tips voor een digitale detox

9-tips-digitale-detox-puurvangeluk

Je hebt vast wel eens van die dagen dat je uren aan het surfen en scrollen bent op social media, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en ga zo maar door. Soms is het nodig voor je werk of om inspiratie op te doen, maar soms doe je het ook gewoon uit pure verveling. Herken je het? We hebben 9 tips voor een digitale detox voor je. Go for it!

1. Telefoonhoesje om telefoon

Koop een telefoonhoesje voor je telefoon die over het beeldscherm valt. Bijvoorbeeld, deze smartphone book cases die je beeldscherm bedekt. Zo zie je je telefoon niet oplichten bij een gemiste oproep of een berichtje. Hierdoor moet je meer moeite doen om je beeldscherm te zien door het hoesje te verwijderen waardoor je minder snel geneigd bent te gaan kijken.

photo-1556656793-08538906a9f8

2. Niet bereikbaar

Hoe lastig dit soms ook is, het uitzetten van je telefoon kan zoveel rust geven. Al is het maar voor een paar uurtjes. Vooral ’s avonds en in het weekend is dit een goed moment, maar meestal zijn dit ook de momenten waarop je juist even tijd hebt om eindeloos te scrollen. Probeer toch af en toe niet bereikbaar te zijn en die telefoon even helemaal uit te zetten.

3. Niet in de slaapkamer

Ik vind het lastig moet ik eerlijk bekennen. De telefoon niet meenemen naar de slaapkamer vereist wel de nodige discipline. Hier dient de telefoon als wekker, dus die vlieger gaat niet op. Je kunt natuurlijk wel je telefoon met telefoonhoesje op een kast leggen bijvoorbeeld op het moment dat je in de slaapkamer bent of nog beter, koop een wekker. Ga lekker een boek of tijdschrift lezen in plaats van je telefoon door te scrollen. De volgende dag staan die ‘belangrijke’ berichten er ook nog wel op.

9-tips-digitale-detox-puurvangeluk

4. Geluid uit

Het scheelt enorm wanneer het geluid van je telefoon uit staat. Elk geluidje van een bericht of app zorgt voor nieuwsgierigheid. Probeer dan maar eens niet te kijken! Zet uit dat geluid, wedden dat je minder vaak kijkt?

5. Slaapstand aan

Ben je lekker aan het werk, maar word je snel afgeleid door allemaal apps en berichten? Doe de slaapstand van je telefoon wat vaker aan! Vooral tijdens het werk is dit dé functie om je ongestoord te kunnen focussen. Je bent zo tevens een stuk productiever.

6. Begin je dag met een oefening

Het is heel verleidelijk om te beginnen met social media zodra je wakker wordt. Zeker wanneer de telefoon ook je wekker is. Toch is het veel fijner om die wekker uit te drukken wanneer hij gaat, comfy sportkleding aan te trekken en te beginnen met een paar yoga-oefeningen. Je begint de dag lekker relaxed en zit niet gelijk in de drukte (lees gekte) van de dag.

mindfulness-digitale-detox-tips-puurvangeluk

7. Daag jezelf uit

Leg de lat niet te hoog, stel realistische doelen en begin eens met een paar uurtjes per dag offline te zijn. Het voelt echt super lekker. Kom je ook eindelijk eens toe aan dat goede boek of wat dacht je van een goed gesprek? 😉

8. Ga de natuur in

Ga lekker wandelen, hup de natuur in. Zonder telefoon! Struin door de bossen, loop door de weilanden en wandel over de heide. Heerlijk en je komt vol energie weer terug. Telefoon gemist? Echt niet, de natuur is prachtig en heeft zoveel meer te bieden!

natuur-digitale-detox-9-tips-puurvangeluk

9. Lukt het je niet?

Gaat het je zelf niet lukken om de telefoon wat minder vaak te gebruiken? Installeer dan een app, er zijn namelijk speciale apps die het internet op je telefoon tijdelijk kunnen blokkeren. Dan is er geen weg meer terug! 😉

>>> Tips om je telefoongebruik te minderen

Good luck! 

Meer Lifestyle artikelen <<<

digitale-detox-mobiel-puurvangeluk

 

3 reacties op “9 Tips voor een digitale detox”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d