5 Keer waarom niets doen juist heel goed voor je is

niets-doen-7-tips-belangrijk-puurvangeluk

Niets doen, niet voor iedereen weggelegd, maar wel heel belangrijk. Voor iedereen! In een tijdperk van altijd maar hollen en doorgaan vergeten we soms even te niksen. Zet eens wat vaker in je agenda: NIETS DOEN! Van niets doen word je namelijk productief (klinkt gek hé), creatief en energieker en bovendien rust je ook nog eens goed uit. Niets doen niets voor jou? Wij vertellen je waarom niets doen goed voor je is. Niets doen is namelijk ook iets doen. 😉 5 Keer waarom niets doen juist heel goed voor je is.

1. Je wordt er relaxed van

Adem in, adem uit. Dat is het enige wat je moet doen op het moment dat je niets doet. Niets doen is toch iets doen, voor degene die er moeite mee hebben. 😉 Plan elke dag een momentje in je agenda om niets te doen. Gewoon even lekker liggen op de bank, zitten op een stoel of nog beter even een poosje luieren in een relaxte en comfortabele hangmat. Lekker staren naar de lucht, luisteren naar de vogeltjes en verder… helemaal niets! Wie doet je wat!?

reishangmat_camouflage_parachutestof_familie_1persoons_2persoons_lichtgewicht_hangmat_morethanhip-PuurvanGeluk

2. Het zorgt voor creativiteit

Tijdens het niets doen, heb je alle tijd om lekker te fantaseren, mooie plannetjes te maken of leuke projecten te bedenken. Niets doen klinkt misschien niet zo boeiend, maar het doet wel degelijk iets met je! Het maakt je creatief in alle opzichten. En wanneer je even tijd voor jezelf hebt gemaakt door niets te doen, komt er ruimte en creativiteit voor terug.

3. Het maakt je energieker

Ja gelooft het niet, maar het is echt zo. Doe eens een even helemaal niets. Het mag tien minuten duren, een half uur, een uur… wat jij wilt. Daarna ga je vol energie weer aan de bak en word je veel productiever, let maar op! Just try it!

5-tips-niets-doen-maakt-gelukkig-puurvangeluk

4. Je rust optimaal uit

Zeker waar! Moet je je eens bedenken wat je allemaal doet in een dag. Werken, voor de kinderen zorgen, het huishouden bijhouden, boodschappen doen, koken, de bodem van de wasmand zien te bereiken en ga zo maar door. Door af en toe niets te doen, rust je juist optimaal uit. Je kunt alles veel beter aan en je voelt je veel relaxter.

5. Niets doen laat je relativeren

Relativeren… misschien nog wel het allerbelangrijkste wat je aan niets doen overhoudt. Door af en toe niets te doen, sta je ook even stil bij wat je allemaal hebt, hoe mooi het leven eruit ziet en wat je nodig hebt. Als je bij deze dingen stilstaat… mag het leven ook wel even stilstaan, zodat jij niets hoeft te doen. Alleen maar genieten, wat een geluk!

Bekijk meer fijne artikelen van MoreThanHip

Meer lifestyle inspiratie >>>

5-tips-niets-doen-gelukkig-relax-puurvangeluk
Hangmat_reishangmat_parachutestof_lichtgewicht_blauw_grijs_Relaxzz_MoreThanHip_PuurvanGeluk
tips-5-keer-niets-doen-puurvangeluk
photo-1487180144351-b8472da7d491
niets-doen-tips-5-relax-ontspan-puurvangeluk

25 reacties op “5 Keer waarom niets doen juist heel goed voor je is”

 1. Jaaaaaaaa! Die hangmat! Heel welkom in onze tuin zodat we om de beurt even een power napje kunnen doen in deze hectische tijd 😊.

 2. Nou zeg, dit klinkt bij als muziek in de oren. Lekker voor tijdens onze Corona Sabbatical op de Veluwe, en straks als het weer mag lekker in de backpack mee op reis!

 3. Wauw wat een mooie actie . Ik doe graag mee voor deze toffe hangmat te winnen. Heb ik altijd al graag willen hebben om samen met mijn zoontje te chillen in de tuin!

 4. Dat zou geweldig zijn voor onze nieuwe ruin. Mijn man heeft hem helemaal alleen aangelegd dus die heeft wel wat relax momenten verdient!

 5. Oh dat lijkt me heerlijk! De kids en ik kunnen wel wat ontspanning gebruiken in/na deze hectische tijden van alles thuis doen en het harde werken van de kids en mama als toezichthouder. Heerlijk om bij te komen in deze fantastische hangmat. Vooruit als papa thuis komt uit zijn werk, mag hij ook even lekker chillen.

 6. Zo’n hangmat lijkt me heerlijk, even helemaal niets hoeven en in een soort coconnetje van de rust en natuur genieten… en dat in onze eigen tuin! Ook heerlijk voor onze kinderen, die nu thuis zo druk aan het werk zijn, toppers! Hij ziet er trouwens ook prachtig uit!

 7. Heerlijk! Lekker genieten en relaxen met een leuk boek in deze prachtige hangmat! Laat de zomer maar komen!

 8. Lijkt me heerlijk om buiten in een hangmat boekje te lezen of lekker te hangen als mn meiden buiten spelen, en denk mn 2 meiden hier ook graag in zouden liggen/hangen
  Heerlijk nu met dit mooie weer

 9. Lijkt me zaaaaalig om met onze kapoen lekker te relaxen, zeker omdat ie bijna jarig is, en helaas geen feestje gaat kunnen geven, zou dit heel fijn zijn!   

 10. Vroeger bij mijn ouders hadden we een hangmat in huis. Dat was echt mijn rustplek. Nu met 3 kinderen in huis mis ik dat wel enorm. Het lijkt me heerlijk om er te kunnen relaxen, boek in te lezen en me lekker geborgen te voelen. Ik doe heel graag mee.

 11. Ik doe graag mee voor mijn moeder. Ze is zo lief en bijzonder, dat is waarom ik haar bewonder. Als ik win doe ik haar de hangmat cadeau, dan roept ze vast heel hard door de telefoon bravo.

 12. Leuk om heerlijk even bij te komen in deze tijd, natuurlijk ook voor de kinderen. Wat zulken ze graag lekker lezen of muziek luisteren in deze geweldige hangmat!

 13. […] Soms even helemaal niets doen, niets moeten en alles mogen. Dat zorgt ook voor meer energie. De hele dag productief en gemotiveerd zijn, dat is vrijwel onmogelijk. Af en toe moet je even een stapje terug doen. Tijdens je werk een break nemen om vervolgens weer vol frisse moed verder te gaan. Na het koken en eten mag je best even uitbuiken voordat je gaat opruimen. Een rondje wandelen rond 15:00 uur of een koffiemomentje met een tijdschrift is een dikke vette aanrader! Of je nu voor jezelf werkt of voor een baas. Het is voor iedereen beter dat je af en toe even pauze neemt, dat verhoogt namelijk ook je productiviteit.  […]

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: