4 Basistips om je huis aan te pakken en in te richten

Heb je een nieuw huis gekocht of ben je bezig je bestaande woning grondig aan te pakken? Maar heb je geen idee waar je precies moet beginnen? Er komt ook best veel bij kijken. Waar plaats je een bankstel, waar komt de eettafel, welke accessoires kies je en ga zo maar door. Dit zijn de leuke dingen. Er komen soms ook minder leuke dingen om de hoek kijken, zoals spullen verplaatsen, deuren en kozijnen schilderen en vloeren leggen. We hebben 4 basistips om je huis aan te pakken en in te richten. Lees en laat je inspireren! 

  1. Maak een plan van aanpak

Plannen betekent een goed overzicht hebben. Maak vooraf een duidelijk plan van aanpak en je zult ervaren dat een goed overzicht rust en ruimte biedt. Zo kun je tijdens het organiseren en regelen gemakkelijker beslissingen nemen en is het in je hoofd niet zo’n chaos. Bedenk van tevoren wat er allemaal moet gebeuren en wat daar precies voor nodig is. Heb je bijvoorbeeld een verhuiswagen nodig of red je het wel om met een palletwagen spullen te verplaatsen? Tip: vergeet de lading niet vast te zetten met spanbanden

Maar dat is nog niet alles! Bedenk vooraf ook welke indeling het huis gaat krijgen. Misschien wil je wel een muur eruit om een grotere woon- of slaapkamer te creëren, openslaande deuren richting de tuin of kies je misschien voor een schuifpui op maat? Allemaal basiselementen die je vooraf het beste kunt bedenken en plannen. Maak bijvoorbeeld een plattegrond van de ruimte en ga op diverse manieren de ruimte indelen. Zo zie je dat er veel mogelijkheden zijn en krijg je beter inzicht.

  1. Kies een goede basis

Een goede basis in huis is heel belangrijk. Kies de kleur verf voor de muren en plafonds. Ook een mooie vloer mag niet ontbreken, het maakt de basis van je huis. Probeer het zo rustig mogelijk te houden, want met accessoires kun je het geheel mooi aankleden en alle kanten op. Ben je op een gegeven moment op de kleur van de accessoires uitgekeken? Dan hoef je alleen maar andere accessoires aan te schaffen en je hebt weer een compleet andere look-and-feel in je huis.

>>> 5 Tips om de wanden in jouw huis te stylen 

  1. Breng je stijl in kaart

Het is altijd lastig een stijl te kiezen wanneer je een huis gaat verbouwen en/of opnieuw gaat inrichten. Breng je stijl in kaart, heel belangrijk voor de rest van de keuzes die je moet gaan maken. Wanneer je weet wat je stijl gaat worden, kun je veel gemakkelijker de rest van het huis bepalen. Vind je meerdere stijlen mooi? Maak een moodboard van krantenknipsels, plaatsjes uit tijdschriften, folders en stukjes stof. Al vrij snel zal je merken dat je een eigen toffe en unieke stijl hebt gecreëerd. Je hebt dan een perfect uitgangspunt om je huis aan te passen en in te richten. Kom je er nog niet helemaal uit, neem dan eens een kijkje op Pinterest of neem een stylist in de armen.

  1. Vergeet de buitenkant niet

We zijn meestal direct met de binnenkant van een huis bezig. We fantaseren over de meubels en accessoires, maar vergeet vooral de buitenkant ook niet! De buitenkant is de eerste aanblik van je huis. De kozijnen, ramen, en buitendeuren maken de sfeer van een huis en misschien hebben die ook wel een opknapbeurt nodig. Kies je voor kunststof buitendeuren en kozijnen of ga je misschien voor houten of aluminium buitendeuren en kozijnen? Er is onwijs veel mogelijk en dat maakt het soms ook juist lastig. Laat je goed informeren bij speciaalzaken en let ook vooral goed op het onderhoud dat altijd weer terugkeert.

>>> 7 Tips om je huis te verduurzamen 

4 Basistips om je huis aan te pakken en in te richten

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: