inspiratie, Lifestyle

5 Tips om langzamer te leven

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze meer willen genieten van het leven. Maar meestal wordt dit gezegd als goed voornemen na een heerlijke vakantie, nadat een dierbare is overleden of wanneer we zoals nu allemaal veel thuis zijn en meer tijd hebben om na te denken. Meestal zie je ook dat men de neiging heeft om de agenda op te vullen met allerlei activiteiten om maar meer te willen genieten. Maar meestal heeft dit juist een tegengesteld effect. Langzamer leven geeft je een andere kijk op genieten. Genieten van binnenuit, vanuit het hart en met minder! Check deze 5 tips om langzamer te leven.

1. Less is absolutely more

Door je agenda minder vol te proppen maak je meer tijd voor minder dingen. Minder doen, maar meer genieten… that’s the spirit! Je bent veel bewuster bezig met wat je aan het doen bent en daardoor kun je ook dingen beter afwerken met volle focus.  Plan dus gerust een paar blanco momenten in je agenda. Vertraag……

2. Geniet met al je zintuigen

Langzamer leven zorgt er ook voor dat je al je zintuigen optimaal gebruikt. Je merkt zoveel mooie kleine dingen op die je anders niet ziet, niet ruikt en niet hoort. Een stukje bewustwording is zo gek nog niet. Het verruimt je blik, het zet automatisch alle belangrijke dingen in je omgeving op nummer 1 en je geniet veel meer van de kleine dingen.

5 Tips om langzamer te leven less

3. Ga de natuur in

Een wandeling maken in de natuur krijgt plots een andere dimensie wanneer je alle tijd neemt om dit te doen. De kleuren, de geuren, de geluiden… ze geven je een instant geluksgevoel. Ga dus gerust een ommetje maken in het bos, loop een klompenpad (aanrader!) of maak een wandeling op de hei. Ben je niet zo van het wandelen? Pak de fiets en ga lekker een uurtje langzaam en doelloos in de rondte fietsen. Je komt opgeladen terug.

tips langzamer leven buiten natuur

4. Gun jezelf een rustmomentje

In het begin heb je de neiging om steeds terug te gaan naar het versnellen en alles vol te plannen. Er zijn altijd wel honderd redenen te bedenken om het jezelf niet te gunnen: iemand anders heeft je nodig, je kunt beter ‘nuttige’ zaken doen, er liggen dingen op je te wachten en ga zo maar door. Leg de lat niet te hoog, maar laat gerust alle ballen een keer flink kletteren. Dat geeft zo’n fijn gevoel! Pak een hangmat, hang die in de boom of aan de muur met haken en ga eens een poosje staren naar de lucht. Niemand om je heen, alleen jij en alle geluiden van buiten. Genieten is toegestaan, pak dat rustmomentje!

5 tips langzamer te leven

5. Let vooral niet op de klok

Probeer zoveel mogelijk de klok te ontwijken. Dat geeft zo’n fijn en rustig gevoel. Sta af en toe eens op uit je bed wanneer je zin hebt, eet wanneer je zin hebt en slaap wanneer je zin hebt. Het zorgt er gelijk voor dat je langzamer en bewuster leeft. Je hoeft ook niet altijd wat te doen en zeker niet op tijd. De wijzers van de klok lopen toch wel, ook zonder dat je kijkt. Vertraag…  again and again!

Meer lifestyle inspiratie >>>

tips langzamer leven
tips langzamer leven 5 tips

Geef een reactie