5 Tips om sneller van griep af te komen

tips-griep-5tips-puurvangeluk

Het is weer herfst! De blaadjes vallen van de boom, de R is weer in de maand en de eerste griepjes zijn weer gesignaleerd. Griep komt nooit gelegen, maar heeft wel een zinvolle functie op het lichaam. Al is dat niet te merken wanneer je het onder de leden hebt. Gelukkig zijn er genoeg tips om snel op te knappen van griep. Daarom hebben we deze 5 tips voor je.

Neem voldoende rust

Dit is een van de belangrijkste tips! Je lichaam moet herstellen en weer opladen en dat kost ontzettend veel energie. Wanneer jij dus ook nog de hele dag rond gaat rennen, heeft jouw lichaam niet genoeg energie om aan het herstel te werken. Hierdoor blijf je langer kwakkelen en ziek of heb je meer kans om snel opnieuw ziek te worden. Lekker veel slapen of een middagje rustig op de bank liggen kan al wonderen doen. Zo krijgt jouw lichaam energie om zich volledig te kunnen herstellen!

>>> Creëer meer rust in je hoofd met deze 6 simpele tips 

griepvirus-tips-puurvangeluk

Drink veel wanneer je griep hebt

Naast energie, heeft jouw lichaam ook extra vocht nodig om te herstellen. Bovendien helpt het tegen een droge huid en droge lippen. Ook zijn er veel drankjes die je een fijne oppepper kunnen geven of kunnen helpen bij het herstel, zoals kippenbouillon of een kop gemberthee. Drink vooral géén zwarte thee als je keelpijn hebt, dit kan er namelijk voor zorgen dat je nog meer keelpijn krijgt. Je kunt beter kamillethee drinken, dit heeft een verzachtende werking voor de luchtwegen. Gemberthee helpt spierpijn te verlichten, kalmeert de maag en verhoogt je immuunsysteem. Een schijfje citroen in de thee geeft een verfrissende smaak.

>>> 7 Redenen waarom water drinken belangrijk is

griep-tips-herstellen-puurvangeluk

Neem een warme douche/ bad

Neem een warme douch of bad. Zo kun je ontspannen en opwarmen wanneer je het koud hebt. Ook warmen je spieren op van een warme douche/bad en worden ze ook meer ontspannen. Bovendien was je zo ook gelijk alle bacteriën en virussen weg! Doe een scheutje lavendelolie in bad voor extra ontspanning.

Zorg dat je niet afkoelt

Mocht je de kou moeten trotseren buiten, zorg dan dat je daarop gekleed bent. Het kost je lichaam ontzettend veel energie om je warm te houden. Draag een lekkere dikke trui en warme sokken

griep-puurvangeluk

Houd het schoon

Zorg ervoor dat je je handen vaak wast met water en zeep. Zo voorkom je dat het virus zich overal verspreidt en er anderen ziek worden of dat je langer ziek blijft. Het is de bedoeling dat het virus verdwijnt! Maak daarom ook regelmatig de plekken schoon waar het zich makkelijk kan verspreiden: de afstandsbediening, deurklinken, de doorspoelknop op het toilet en je mobiele telefoon. Verschoon ook je beddengoed als je hebt liggen zweten of hang het een poosje buiten. Met deze 5 tips zal je hopelijk snel opknappen van de griep. 

>>> 8 Tips om beter voor jezelf te zorgen 

tips-sneller-van-griep-afkomen-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: