5 Tips om sneller van griep af te komen

tips-griep-5tips-puurvangeluk

Het is weer herfst! De blaadjes vallen van de boom, de R is weer in de maand en de eerste griepjes zijn weer gesignaleerd. Griep komt nooit gelegen, maar heeft wel een zinvolle functie op het lichaam. Al is dat niet te merken wanneer je het onder de leden hebt. Gelukkig zijn er genoeg tips om snel op te knappen van griep. Daarom deel ik er vandaag een aantal met jou, met deze 5 tips ben je sneller van griep af. 

Neem voldoende rust

Je lichaam moet herstellen en zichzelf weer oplappen en opladen. Dat alleen al kost ontzettend veel energie. Wanneer jij dus ook nog de hele dag rond gaat rennen, heeft jouw lichaam niet genoeg energie om aan het herstel te werken. Hierdoor blijf je langer ziek of heb je meer kans om snel opnieuw ziek te worden. Lekker veel slapen of even een middagje rustig op de bank liggen kan al wonderen doen. Zo krijgt jouw lichaam energie om zich volledig te kunnen herstellen!

griepvirus-tips-puurvangeluk

Drink lekker veel tijdens griep

Naast energie, heeft jouw lichaam ook extra vocht nodig om te herstellen. Bovendien helpt het tegen een droge huid en droge lippen. Ook zijn er veel drankjes die je een fijne oppepper kunnen geven of kunnen helpen bij het herstel, zoals een kippenbouillon of een kop gemberthee. Drink vooral géén zwarte thee; dit kan ervoor zorgen dat je alleen maar meer keelpijn krijgt. Kamillethee helpt om je buikpijn en luchtwegen te verzachten. Gemberthee is heerlijk en helpt je spierpijn te verlichten, kalmeert de maag en verhoogt je immuunsysteem. De citroen in de thee geeft een verfrissende smaak en bevat vitamine C.

griep-tips-herstellen-puurvangeluk

Neem een warme douche/ bad

Neem heerlijk een warme douch of bad. Zo kun je lekker ontspannen en opwarmen wanneer je het koud hebt. Ook warmen je spieren van een warme douche/bad op en worden die ook wat meer ontspannen: dit helpt tegen eventuele spierpijn. Bovendien was je zo ook gelijk alle bacteriën en virussen weg! Doe een scheutje lavendelolie in bad voor extra ontspanning.

Zorg dat je niet afkoelt

Mocht je dan toch de kou in moeten, zorg dan dat je daarop gekleed bent. Het kost jouw lichaam ontzettend veel energie om je warm te houden en de kou kan alles alleen maar erger maken. Doe dus een lekkere dikke trui aan en warme sokken.

griep-puurvangeluk

Houd het schoon

Zorg ervoor dat je je handen vaak wast met water en zeep. Zo voorkom je dat het virus zich overal verspreidt en er anderen ziek worden of dat je langer ziek blijft. Het is de bedoeling dat het virus verdwijnt! Maak daarom ook regelmatig de plekken schoon waar het zich makkelijk kan verspreiden: de afstandsbediening, deurklinken, de doorspoelknop op het toilet en je mobieltje. Even een doekje eroverheen kan al wonderen doen! Ga je veel naar buiten en hoest je veel? Vergeet dan niet je handschoenen af en toe te wassen. Wanneer je beter bent, verschoon dan ook je beddengoed. Met deze 5 tips zal je snel opknappen van de griep. Welke tip heb jij nog tegen griep?

5tips-griep-herstellen-puurvangeluk

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: