8 Tips om beter voor jezelf te zorgen

8-tips-relax-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

Tijd voor jezelf… het klinkt zo lekker egoïstisch, maar o jee…. wat hebben we het hard nodig. Zeker in een tijd waarin er veel van ons verwacht wordt! Gezin, relatie en werk … Het vereist enige planning en organisatie! Dus af en toe opladen hebben we allemaal heel hard nodig om weer door te kunnen. Neem jij genoeg tijd voor jezelf? Ook al lijkt het niet te kunnen, het is juist belangrijk het wel te plannen. Met deze 8 tips om beter voor jezelf te zorgen (zonder schuldgevoel) komt het helemaal goed. Lees en laat je inspireren!

Tijd voor jezelf is een must

Voel je niet ongemakkelijk bij het idee, maar plan die tijd voor jezelf lekker in zonder schuldgevoel! Tijd voor jezelf is een must, voor iedereen! Je hebt het nodig om even tot jezelf te komen, mooie plannen te maken, je batterij op te laden, iets af te maken of om gewoon even helemaal niets te doen. Gun het jezelf! Doe iets waar je blij van wordt. Genieten is toegestaan!

Rust en balans

Soms heb je adempauze nodig om de rust en balans weer te vinden. Laat gebeurtenissen op je inwerken, sport ze van je af in de sportschool en leeg je hoofd. Je kunt ook thuis aan de bak natuurlijk. Touwtje springen, trampoline springen of oefeningen op een matje kunnen ook prima in de achtertuin. Elke dag is een nieuw hoofdstuk van een mooi boek, maak er een prachtige pagina van! Ga op zoek naar de dingen waar jij rust en balans in kunt vinden. Is het mediteren, yoga, thuis sporten of juist lekker (thuis) aan het werk gaan? Allemaal prima, zolang je maar geniet en de rust en balans kunt vinden in de dingen die je aan het doen bent.

8-tips-relax-meditatie-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

Bewustwording is beter voor jezelf zorgen

Wees bewust van alles om je heen, maar wees niet bang om vooral bewust van jezelf te worden. Wat ben ik aan het doen? Ben ik daar blij mee? Voel ik me goed? Hoe kan het anders of wat zou ik graag nog willen doen of bereiken? En hoe kan ik mijn doelen behalen? Reflectie klinkt misschien eng maar geeft je juist een goede kijk op het leven waarin jij van belang bent. Durf keuzes en beslissingen te maken, vertrouw op jezelf. Het is jouw leven!

photo-1520809170356-cfbee41507c1

Bewustwording van je voeding 

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar als je beter voor jezelf wilt zorgen, dan is goede en gezonde voeding ook echt een must. Je zorgt er waarschijnlijk elke dag voor dat je kind(eren) voldoende groente en fruit krijgen per dag, maar let je ook op jezelf? In de praktijk vergeten we onszelf en zijn we veel meer bezig om voor anderen te zorgen. Goede eigenschap natuurlijk, maar ook jij hebt goede en gezonde voeding nodig om lekkerder en gezonder in je vel te zitten.

Vind je het lastig om elke dag aan voldoende groente en fruit te denken of te komen? We hebben een perfecte oplossing voor je. De verrassend lekkere en kleurrijk gevulde flesjes van Cilly Juices zitten boordevol vitamine en mineralen. Een sapje is goed voor 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Zo heb je al in een paar teugen een flinke vitamineboost binnen. Je kunt uiteraard eerst een aantal sapjes bestellen en proeven om jouw favoriete smaak te vinden. Wil je er zeker van zijn dat je elke dag een lekkere vitamineboost binnenkrijgt? Dan kun je de flesjes elke maand opnieuw bestellen, maar ook kiezen voor een abonnement waarbij je 5% tot 10% korting krijgt. Wil je meer lezen over dit bijzondere concept? Lees en laat je inspireren!

cillyjuices-sapjes-beter-voor-jezelf-zorgen-tips-puurvangeluk.web

Hoe zorg je beter voor jezelf en wat ga je doen?

Dat is een goede vraag! Plan elke dag een blanco momentje in je planner/agenda. Het kan een half uurtje, uurtje of langer zijn, wat je maar nodig hebt. Gewoon even tijd voor jezelf. Geen klusjes, werk of andere verplichtingen. Doe wat je op dat moment graag wilt doen, het maakt niet uit wat het is. Het geeft je positieve energie en maakt je superblij!

8 Tips om beter voor jezelf te zorgen

  1. Ga lekker op je gemak een boek lezen of magazine doorbladeren. BOEKENTIP: Slow Living
  2. Sluit je op in de badkamer en ga lekker een poosje in bad liggen en neem een gezichts- en haarmasker.
  3. Een uurtje sporten in de achtertuin lijkt vermoeiend, maar naderhand zit je vol energie en is je hoofd lekker leeg.
  4. Een uurtje languit op de bank met een kop thee en reep chocolade is heerlijk ontspannen en betekent opladen.
  5. Wandelen in de natuur is goed voor je en maakt je blij. Helemaal tot rust en tot jezelf komen. Alleen maar luisteren naar de fluitende vogeltjes. Zenn…
  6. Luister naar je favoriete muziek.
  7. Maak een lijstje met vooral leuke dingen die je graag nog wilt doen, wilt maken, wilt lezen, wilt leren waar je anders niet aan toekomt en probeer elke dag iets van dat lijstje af te strepen.
  8. Doe vooral waar je zin in hebt en wat je leuk vindt of doe helemaal niets! Niets doen is ook iets doen.

Deze kleine tips geven je een groot gevoel van ontspanning. Het werkt, je verdient het, geniet ervan!

>>> 5 Tips voor meer lichamelijke en geestelijke balans 

8-tips-me-time-tijd-voor-jezelf-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: