5 Tips voor meer lichamelijke en geestelijke balans

Je kent het vast wel; druk leven, agenda vol afspraken en vaak het idee hebben dat je geleefd wordt. Alle ballen moeten hoog worden gehouden in een ratrace van de dag en daarbij is de balans ver te zoeken. Een overvol hoofd, weinig energie, slecht slapen en niet lekker in je vel zitten zijn meestal het gevolg. Het is hoog tijd om er iets aan te doen met deze 5 tips voor meer lichamelijke en geestelijke balans. Relaxxxx…. balance is key! 

1. Het begint bij jezelf 

Dat is één ding dat zeker is. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen agenda, afspraken en rust. Het begint echt allemaal bij jezelf! Plan die agenda niet altijd overvol, plan rustmomenten voor jezelf in en ga iets doen wat je leuk vindt of doe helemaal niets. Want niets doen is ook iets doen. Pak elke dag een rustmoment, zodat je niet overladen wordt door stress en drukte. Want dan pas voel je je happy en veel meer in balans. 

 

2. Nee is ook een antwoord

Je hoeft echt niet altijd ja te zeggen. Soms is het heerlijk om die afspraak af te zeggen, zeker wanneer je er geen energie voor hebt. Je kunt overal ja op zeggen, maar daar kom je over het algemeen niet beter van in balans. Je hoeft niet overal bij te zijn en kunt echt wel dingen missen. Het is juist heerlijk om af en toe eens met nee te antwoorden. Just try! 

3. Sleep well

Slaap is ontzettend belangrijk als het gaat om een goede balans tussen lichaam en geest. Heb je te weinig slaap, dan is je hele bioritme van slag waardoor je over het algemeen overdag niet lekker functioneert. Kijk hoeveel slaap je nodig hebt om goed te kunnen functioneren en stem je bedtijden hierop af. Het is voor iedereen anders, dus kijk wat jij nodig hebt. Kom je soms moeilijk in slaap? Kies dan voor een klein hulpmiddeltje. Het liefst een natuurlijk hulpmiddel, zoals de Rock Your Night calming pillow spray. Deze heerlijke feel good spray bevat natuurlijke ingrediënten, zoals kamille, lavendel en geranium. Spray een klein beetje door je slaapkamer of (op flinke afstand) op je beddengoed en je wordt er direct rustig van en slaapt heerlijk.

>>> Ontvang 15% korting op de producten van Rock Your World met de kortingscode: puurvangelukrocks.

4. Selfcare is een must 

Ze zeggen niet voor niets dat je goed voor jezelf moet zorgen, want wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen. Begin de dag met een paar rek- en strekoefeningen als je uit je bed komt. Spray in de ochtend een beetje Rock Your Energy energizing spray door je slaapkamer om rustig wakker te worden en vol energie aan je dag te beginnen. Neem een lekkere wisseldouche om wakker te worden, dit is tegelijkertijd goed voor je bloedsomloop. Smeer je lichaam en gezicht na het douchen lekker in, kam je haren, poets je tanden en je dag kan beginnen. Wist je trouwens dat bacteriën op je tong van invloed kunnen zijn op je gezondheid. Maak daarom dagelijks je tong schoon met een tongue cleaner om bacteriën te verwijderen. Enne.. vergeet jezelf af en toe niet te verwennen met lekkere verzorgingsproducten. Dat geeft een goed gevoel en hiermee plan je gelijk een verwenmoment voor jezelf in. Je verdient het! 

 

5. Ga naar buiten 

De natuur is zo lekker, verfrissend en zorgt er echt voor dat je beter in balans komt. Zowel lichamelijk als geestelijk. Maak een wandeling door het bos, over de hei of gewoon in je eigen buurtje. Want buitenlucht maakt blij! In de natuur kun je al je gedachtes achterlaten en genieten van alle mooie dingen die je tegenkomt. Die had je niet gezien als je binnen was gebleven. Met een fijne wandeling relativeer je alles beter, kun je je hoofd goed leegmaken en krijg je meer zuurstof in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter kan functioneren en je lekkerder in je vel zit. 

Note to yourself: wandel elke dag een half uurtje en zet dit alle dagen in je agenda. Een half uurtje wandelen in je pauze, voordat je naar je werk gaat of juist in de avond na werktijd om de hele dag lekker achter je te laten. Hierdoor slaap je ook beter. 

Ben jij door het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt? Ga gewoon beginnen en begin vandaag nog. Ontvang 15% korting op de producten van Rock Your World met de kortingscode: puurvangelukrocks.

>>> Kun je nog wel meer lifestyle tips gebruiken? <<<

Ontvang 15% korting op de producten van Rock Your World met de kortingscode: puurvangelukrocks

5 Tips voor meer lichamelijke en geestelijke balans

 

4 reacties op “5 Tips voor meer lichamelijke en geestelijke balans”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: