Met deze kleine stapjes word je fitter en energieker  

Heb je soms last van een energiedip en is je fitheid ver te zoeken? Wil je fitter en energieker in je vel zitten, zonder al te veel ingrijpende aanpassingen? Dat kunnen we fixen! Want iedereen wil er toch fitter en energieker op worden. Daar is echt niet veel voor nodig, maar wel de juiste dingen. Met deze kleine stapjes word je fitter en energieker. 

Stapje voor stapje

Ga niet gelijk te hard van stapel lopen en verwacht na een kleine verandering ook geen gouden bergen, maar het realistische. Maar wanneer je stapje voor stapje te werk gaat, houd je het ook langer en beter vol. Soms even een stapje terug en weer twee vooruit. En dat is prima! Want hoe sneller je over de berg holt, hoe gevaarlijker en groter de kans is dat je er vanaf dendert en weer opnieuw moet beginnen. Take it slow! 

 

Tipjes om fitter en energieker te worden 

Ja je leest het goed, het zijn tipjes. Geen grote sprongen naar verandering, maar juist hele fijne tipjes om op langere termijn successen te (blijven) behalen. Pak het als volgt aan: 

  • Drink voor elke maaltijd een glas water. Zo heb je al gauw 3/4 glazen water per dag binnen zonder dat je ineens een liter weg moet werken. 
  • Kies thuis elke dag voor een half uurtje tot uurtje beweging/sporten met de iron gym producten in plaats van twee keer in de week je volledig af te beulen. Elke dag een half uurtje tot uurtje beweging is beter voor het behoud van je spieren, fitheid en energie.
  • Heb je last van vastzittende en zere spieren? Met foam rollers kun je je lichaam een heerlijke massage geven zonder dat je direct naar de masseur moet. Je spieren worden positief gestimuleerd en soepeler. 
  • Wandel voordat je op de fiets of in de auto stapt naar je werk een rondje in de buurt voor een beetje extra zuurstof in je lichaam. Bovendien heb je alvast een rondje beweging in de pocket. 
  • Kies liever vaker voor de fiets of benenwagen dan de auto wanneer je naar je werk gaat. Als het haalbaar is natuurlijk. Het is beter voor je lichaam, je portemonnee en tevens het milieu. 
  • Ditzelfde kun je in de pauzes op je werk doen, ’s avonds als je thuiskomt van je werk of voor het slapen gaan. Hierdoor slaap je zelfs beter in en beter door. 
  • Koop groente en fruit dat je echt lekker vindt, laat de snoepjes wat vaker liggen en vervang ze door een aardbei, granaatappelpitjes (mijn favo snoepjes) of een worteltje. Lekker, vullend en gezond! 
  • Heb je een koffiedate met je vriend of vriendin? Spreek af om een thermoskan koffie mee te nemen en een wandeling te maken in plaats van zitten in een restaurant. Wandelen is gezellig, je lichaam wordt er blij van en het draagt bij aan je fitheid en energie. 

 

Maak er een gewoonte van 

Net zoals je elke dag eet, drinkt en tanden poetst, is het belangrijk om van al die kleine stapjes om je fitter en energieker te voelen, er ook een gewoonte van te maken. Door elke dag te starten met een glas water en een wandelingetje heb je het binnen de kortste keren in je systeem zitten en wordt het een dagelijkse routine in plaats van een moetje. Probeer voor jezelf haalbare stapjes te zetten naar meer fitheid en energie en kijk waaraan er gewerkt moet worden. Maar kijk vooral wat het best bij jou past en goed voelt. Dat is de sleutel naar succes en een fitte en energieke jij. Go for it! 

>>> 6 Keer waarom sporten goed voor je is!

Met deze kleine stapjes word je fitter en energieker  

 

5 reacties op “Met deze kleine stapjes word je fitter en energieker  ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d