Creëer meer rust in je hoofd met deze 6 simpele tips

De vakanties zijn voorbij, de agenda’s komen weer tevoorschijn en de drukke planningen liggen weer op de loer. Welcome back! Altijd even een momentje van wennen en vooral veel schakelen. Maar voordat je het weet, zit je weer volop in de mallemolen van het leven. Hellupp … chaos in huis, chaos in de planningen en vooral chaos in je hoofd. Tijd om daar verandering in te brengen! Want we willen allemaal zo lang mogelijk het vakantiegevoel vasthouden, toch? Maar op de een of andere manier lukt het maar zelden om dat gevoel vast te houden. Creëer meer rust in je hoofd met deze 6 simpele tips en laat de boel af en toe even lekker de boel. 

1. Minder is meer 

Lekker cliché, maar het is echt zo. Meestal begin ik in de vakantie al met het opruimen van spullen die niet meer gebruikt worden en weg kunnen. Minder is absoluut meer. En een bezoekje aan tweedehands winkels is zo gepiept. Zij worden blij van jouw pareltjes die een tweede leven verdienen en jij krijgt er een opgeruimd brein van. Dus mocht je nog niet hebben opgeruimd, dan is het zeker een aanrader om mee te beginnen om meer rust in je hoofd te creëren.

2. Leef van dag tot dag 

Heb je een drukke week of maand voor de boeg? Probeer zo veel mogelijk van dag tot dag te leven. Werp elke dag een blik in je agenda en streep dingen af die klaar zijn. Wil je het overzicht voor de hele week of maand in je hoofd plannen, dan is de kans groot dat het een grote chaos wordt in je koppie. Tijdens je vakantie leef je ook van dag tot dag, dus waarom ook niet wat vaker wanneer je thuis bent. Extra tip: kijk minder vaak op je horloge en/of de klok. Die vervelende wijzerplaten laten namelijk elke dag de minuten wegtikken en ondertussen je energie weglekken. Een uurtje later eten als het kan, waarom niet? 

 

3. Plan me-time 

Wil je gaan voor instant meer rust in je hoofd, dan is het aan te raden om meer me-time te gaan plannen. Als je elke dag een momentje voor jezelf op de planning zet, krijg je meer rust in je hoofd, geeft het je meer energie en kun je er ook voor anderen zijn. Niemand heeft er iets aan als je niet lekker in je vel en energie zit. Een blije jij is voor iedereen leuker. Heb je geen idee waar te beginnen? Ik heb een paar ideetjes voor je op een rijtje gezet om meer rust in je hoofd te creëren:

  • Zoek een meditatiefilmpje op internet en doe een paar minuten mee. (niets zweverigs, gewoon effe voor een beetje rust in dat koppie.) 
  • Doe een paar rek- en strek oefeningen op je favoriete muziek. Een dansje doen mag uiteraard ook. 
  • Leg je telefoon weg en pak een fotoboek van de vakantie erbij. Je krijgt gelijk je vakantiegevoel terug en nieuwe positieve energie.
  • Ga op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming en stippel dit helemaal uit. Leuk om alvast met de voorbereidingen bezig te zijn en absoluut rustgevend. 
  • Kom je in de slaapkamer tot rust? Kijk dan wat de slaapkamer nodig heeft om nog meer comfort te creëren voor de me-time momentjes. Ga bijvoorbeeld speuren naar leuke slaapkamer inspiratie/accessoires of zoek naar comfortabele boxsprings om deze plek nog aangenamer te maken. 
  • Schrijf al je plannen/to do’s/dromen op een lijstje en haal ze hiermee uit je hoofd. Dit geeft gelijk rust. En probeer natuurlijk daarna al je dromen uit te laten komen. Wacht niet tot later …

 

4. Meer leesmomenten inlassen 

Tijdens de vakantie heb ik bijna 3 boeken uitgelezen, want tja … alle tijd en rust hé. Maar waarom doen we dit thuis niet vaker? Spreek met jezelf af dat je een hoofdstuk per dag leest uit een boek. Kies bijvoorbeeld voor een boek voor meer rust en balans. Of blader een tijdschrift door onder het genot van een bakje koffie. Dat moet wel lukken toch? Zo houd je het vakantiegevoel een beetje vast en creëer je gelijk meer rust in je hoofd. 

5. Ga aan de wandel 

Wandelen is een must voor meer rust in je hoofd. Het hoeven echt geen uren per dag te zijn. Begin maar eens met een kwartiertje per dag en bouw het steeds iets verder uit. Een ochtendwandeling is heerlijk om je dag mee te starten en vol energie aan de dag te beginnen. Bovendien is het heerlijk om de dag ook weer af te sluiten met een wandelingetje in je buurt. Het werkt positief mee aan een goede nachtrust en zorgt voor meer rust in je hoofd. 

6. Moeten wordt willen 

We moeten van alles, maar we moeten eigenlijk niets! Buig moeten om in willen. Heb je er zin in, heb je er tijd voor en heb je voldoende rust in je hoofd om eraan te beginnen? Is het antwoord nee, dan wil je het niet, heb je geen rust om eraan te beginnen en komt het even niet uit. Is het antwoord ja, dan heb je ruimte in je hoofd, de wil en energie om het aan te pakken. Jij bent degene die bepaalt of je iets doet of niet. Je hebt een keuze!

>>> Wil je langzamer leven? Lees en ga aan de slag

Succes en creëer meer rust in je hoofd met deze 6 simpele tips

 

Eén reactie op “Creëer meer rust in je hoofd met deze 6 simpele tips

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: