Dit wist je nog niet, 4 positieve effecten van lachen 

Lachen, wie wordt er niet blij van? Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat we steeds minder lachen. Dat is niet zo mooi! Want lachen is juist superleuk en het brengt ons zoveel positieve effecten. Dus laten we samen meer lachen. Dit wist je nog niet, 4 positieve effecten van lachen. Begin de dag met je mooiste lach. 

1. Lachen laat je zelfverzekerdheid groeien

Vind je het wel eens spannend om te lachen? Dit kan omdat je vindt dat je geen mooi gebit hebt, omdat je tanden niet wit zijn, je uit je mond stinkt of omdat je het lastig vindt om in het openbaar te lachen. Maar vergeet niet: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Je zelfverzekerdheid gaat namelijk groeien van lachen. Dus hup … maak je geen zorgen om de stand van je gebit, poets je tanden voor een frisse adem en laat je witte glimlach zien om meer zelfvertrouwen te creëren. Lachen werkt verbindend en maakt je toegankelijker. 

2. Het is goed voor je immuunsysteem 

Wist je dat er extra witte bloedcellen worden geproduceerd wanneer je lacht? Deze bloedcellen zijn verantwoordelijk voor een optimale werking van je immuunsysteem. Het zorgt er namelijk voor dat je minder vatbaar bent voor virussen en infecties. Dat kunnen we zeker in de winter, met al die virussen op de loer, goed gebruiken. Daarnaast zorgt lachen ook voor een betere nachtrust en meer energie. 

>> Met deze kleine stapjes word je fitter en energieker

3. Lach je slap, ik bedoel sterk 

Want wist je dat lachen ervoor zorgt dat je je spieren sterk maakt? Niet alleen de spieren in je gezicht worden er blij van, ook je buikspieren trekken samen bij een flinke en goede lachbui. Je verbrandt namelijk zo’n 50 calorieën tijdens een lachbui van een goede 10 minuten. Je kunt 10 minuten lachen ongeveer vergelijken met 10 minuten flink lopen op een loopband. Dus ook in de sportschool kun je het verbranden van calorieën een extra boost geven. 😉

lachen positieve effecten puurvangeluk

4. Lachen maakt gelukkig 

Heb je wel eens van het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine gehoord? Deze hormonen worden onder andere aangemaakt tijdens het lachen. Ze hebben een stressverlichtende, kalmerende en pijnstillende werking. Ze zorgen ook voor een relaxte houding en een positief en gelukkig gevoel. Need we say more?

>> 5 Simpele tips om lekkerder in je vel te zitten 

Simpele tips om meer te lachen:

  • Sta elke dag op met een lach! 
  • Denk aan momenten waarop je niet meer kon stoppen met lachen en de slappe lach had. Dit zorgt er meteen voor dat je mondhoeken omhoog gaan staan en je moet lachen. 
  • Neemt het allemaal niet te serieus, een grapje op z’n tijd moet zeker kunnen.
  • Spreek regelmatig af met mensen die houden van lachen en een lach op je gezicht toveren. 
  • Wil je graag meer lachen, maar lukt het je niet zelf? Dan kun je er zelfs voor kiezen om een lachsessie te volgen en te trainen om meer te kunnen lachen. 

Heb jij nog mooie en sprankelende tips? Laat het ons weten! We zijn benieuwd en lezen het graag terug in de reacties onder dit artikel.

Dit wist je nog niet, 4 positieve effecten van lachen 

 

2 reacties op “Dit wist je nog niet, 4 positieve effecten van lachen ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: