3 Manieren om meer vrijheid te creëren en toch geld te verdienen

Wie is er niet op zoek naar de perfecte manier om meer vrijheid te creëren en toch geld te verdienen? Dit lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het zeker niet! Heb je een passie en/of wens om iets voor jezelf te starten en uiteindelijk zelf te bepalen wanneer en hoeveel jij werkt? Ga er dan voor! Haal al die beren van de weg, zodat je makkelijker, af en toe met een paar hobbels, je eigen weg kunt bewandelen en bepalen. Want dat is pas werkgeluk! 3 Manieren om meer vrijheid te creëren en toch geld te verdienen.

1. Start een blog 

En ik kan je vertellen, het werkt echt! Ik ben jaren geleden begonnen met het starten van mijn online lifestyle magazine. Dit deed ik destijds naast mijn werk. Ik liep continu tegen muren op, wilde heel graag iets voor mezelf starten en kon mijn creativiteit niet kwijt. Ik had het idee meer te kunnen, maar het kwam niet uit de verf. Met het starten van mijn online lifestyle magazine kon ik een beetje proeven van het ondernemerschap, kon ik mijn creativiteit kwijt, werd ik nog creatiever en vooral blijer! Veel blijer.

Ik zag de oproep blogger gezocht via blog platform Blog Brains, ik meldde mij aan en begon lekker te schrijven voor mijn online magazine. Ik kreeg er steeds meer plezier in, kreeg daardoor meer bezoekers, meer aanvragen van klanten en schreef zelfs als content creator voor websites van bedrijven. Heel tof! Het geeft me tot op de dag van vandaag nog steeds veel plezier, energie, voldoening en waardering. Bovendien heb en voel ik veel meer vrijheid dan toen ik voor een baas werkte. Enne… ik verdien er nog lekker mee ook. Klinkt als de perfecte manier, sterker nog… het is voor mij de perfecte manier om meer van mijn vrijheid te genieten en toch geld te verdienen. Dus wacht niet langer, start een blog!

2. Begin een webshop

Ben je heel goed in schilderen, tekenen, borduren of ben je gek op kleding, verzorgingsproducten of alles wat maar met eten te maken heeft en wil je dit graag verkopen? Wat je ook leuk vindt om te doen, maak van je ideeën en creativiteit je handelsmerk. Verkoop je werken, kleding of andere mooie, leuke en lekkere dingen op bestelling en begin een webshop waarin je jouw unieke pareltjes tentoonstelt en verkoopt. Met een webshop kun je je bereik namelijk nog verder uitbreiden. Zelfs naar het buitenland. Uiteraard heeft het altijd even tijd nodig voordat het zo goed loopt, dat je je baan kunt opzeggen, maar als je gelooft in jouw product en/of concept, dan gaat het je zeker lukken. Go for it!

3. Coach worden 

Ze worden misschien best wel veel uit de grond gestampt momenteel, maar als jij goede kwaliteiten hebt die je kunt inzetten om iemand verder te helpen is dit alleen maar een mooie en waardevolle aanvulling! Zorg alleen wel dat je daarin een cursus volgt en een diploma haalt, dat is professioneler en daardoor word je ook echt serieus genomen. Zeker omdat er al zoveel coaches te vinden zijn. Maar misschien ben je al wel een coach binnen een bedrijf en wil je dit voor jezelf verder voortzetten. Dan is het zeker een mooie manier om meer vrijheid te creëren en toch geld te verdienen. 

Het mooie van deze 3 manieren om meer vrijheid te creëren en toch geld te verdienen is dat je het langzaam kunt opbouwen naast je werk. Zo heb je toch nog voldoende inkomsten om je vaste lasten te kunnen betalen, maar ben je ondertussen wel aan het bouwen aan je eigen toekomst en vrijheid. Dit geeft enorm veel energie en voldoening. En hoe tof is het als je je eerste opdracht mag ontvangen!? Pak zelf de regie in handen en bepaal je eigen werkgeluk! 

>>> Lees meer artikelen over werkgeluk <<<

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: