Geplaatst in Lifestyle, Tips en adviezen, Uittips Nederland

4 Fijne tips om te doen op een koude winterdag

De afgelopen dagen was het behoorlijk fris buiten en er zit ook nog meer frisheid aan te komen. Dacht je dat de winter voorbij was? Dan kan ik je vertellen: voorlopig blijft de winter nog wel even bij ons. Soms heb ik dan echt de neiging om met tien truien op de bank te gaan zitten en te zeuren dat het zo koud is, maar er zijn ook een heleboel leuke dingen aan de winter! Daarom in dit blogje voor jou, 4 fijne tips om te doen op een koude winterdag, omdat tijd voor jezelf ook heel erg belangrijk is!

1. Wandeling maken in het winterzonnetje

Wanneer het winterzonnetje schijnt is het buiten, ondanks de vrieskou, best wel lekker! Zoek een mooi bos op of loop even een simpel blokje om tijdens de pauze op je werk: zo krijg je meteen weer wat vitamine D binnen. Het zorgt tevens voor een leuke rode blos op je wangen en de nodige beweging!

4-fijne-tips-winterdag-winter-puurvangeluk

2. Neem de tijd voor een heerlijke kop thee/koffie

Soms vliegt de dag aan je voorbij nog voordat de dag goed en wel begonnen is. Zit je de hele dag te bibberen en lukt het je maar niet op te warmen? Neem eens de tijd voor een lekkere kop thee of koffie! Zo kom je tot rust en kun je er vervolgens weer volop tegenaan. Leg je telefoon opzij en blader eens door een boek/tijdschrift, klets met een vriendin, een collega of kijk even rustig naar buiten. Zennn…

3. Neem een warme douche/bad

Wanneer je echt wilt opwarmen en tot rust wilt komen, neem dan een lekkere warme douche of een warm bad. Zo heb je eventjes niets aan je hoofd en kun je lekker opwarmen door de warmte van het water. Doe er een scheutje lavendelolie in, dat werkt rustgevend. Weet je wat? Pak er ook gewoon een lekker wijntje bij! 😉

warm-bad-winterdag-4-tips-puurvangeluk

4. Uitgebreid koken

Zeker wanneer je van koken houdt kan dit extra fijn zijn op een koude winterdag. Achter het fornuis heb je het in ieder geval niet koud en zo kun je ook nog iets heerlijks op tafel toveren voor jezelf, gezin en eventuele gasten. Dan maak je ook nog anderen blij met jouw kookkunsten. Bon Appetit!

Dit zijn vier tips die je kunt doen om even op te warmen en/of tot rust te komen op een koude winterdag. Zelf vind ik nummer één het meest prettig. Als ik weer in huis kom van een fiets/wandeltocht is het binnen meteen lekker warm! Voor welke van de 4 tips loop jij warm?

Dit waren de 4 fijne tips om te doen op een koude winterdag. Heb jij nog mooie aanvullende tips?

>>> Meer inspirerende Lifestyle artikelen

*Geschreven door gastblogger Celine van Kringloopjunkie.nl

4-tips-winterdag-puurvangeluk

4-tips-winterdag-puurvangeluk
photo-1422207134147-65fb81f59e38-2
winterdag-4-tips-puurvangeluk
4 Fijne tips om te doen op een koude winterdag

 

Een gedachte over “4 Fijne tips om te doen op een koude winterdag

Geef een reactie