4 Fijne tips om te doen op een koude winterdag

4-tips-winterdag-puurvangeluk

De aankomende dagen wordt het een stuk kouder, de winter is dus nog niet voorbij. Maar zolang het zonnetje schijnt, mogen we helemaal niet mopperen. We kunnen heerlijk naar buiten, een mooie wandeling maken en genieten van de natuur. Maar ook binnen is het fijn. De kaarsjes aansteken, een spelletje spelen en het gezellig maken is heerlijk om te doen tijdens de koude winterdagen. Daarom hebben we 4 fijne tips om te doen op een koude winterdag, omdat tijd samen en voor jezelf ook heel erg belangrijk is!

1. Wandeling maken in het winterzonnetje

Wanneer het winterzonnetje schijnt is het buiten, ondanks de vrieskou, echt heel lekker! Zoek een mooi bos op of loop even een simpel blokje om tijdens de pauze op je werk: zo krijg je meteen weer wat vitamine D binnen. Het zorgt tevens voor een leuke rode blos op je wangen en geeft gelijk de nodige beweging! Vergeet niet een waterfles mee te nemen om jezelf ook in de winter goed te hydrateren. Zo word je gelijk fitter en energieker. Waardevolle aanvulling in de winter wanneer we veel binnen zitten en sneller stijf en stram zijn. Bovendien helpt het de winterdip de kop in te drukken. 

4-fijne-tips-winterdag-winter-puurvangeluk

 

2. Neem de tijd voor een heerlijke kop thee/koffie

Zit je de hele dag te bibberen en lukt het je maar niet om op te warmen? Neem eens de tijd voor een lekkere kop thee of koffie! Zo kom je tot rust en kun je er vervolgens weer volop tegenaan. Leg je telefoon opzij en blader eens door een boek/tijdschrift, klets met een vriendin, een collega of kijk even rustig naar buiten. Zennn…

>>> Boeken aanraders

3. Neem een warme douche/bad

Wanneer je echt wilt opwarmen en tot rust wilt komen, neem dan een warme douche of een warm bad. Zo heb je niets aan je hoofd en kun je lekker opwarmen door de warmte van het water. Doe er een scheutje lavendelolie in, dat werkt rustgevend. Weet je wat? Pak er ook gewoon een lekker wijntje bij! 😉

4. Uitgebreid koken

Zeker wanneer je van koken houdt kan dit extra fijn zijn op een koude winterdag. Achter het fornuis heb je het in ieder geval niet koud en zo kun je ook nog iets heerlijks op tafel toveren voor jezelf, gezin en eventuele gasten. Dan maak je ook nog anderen blij met jouw kookkunsten. Bon Appetit!

>>> Gezonde en lekkere recepten 

>>> Heerlijke ontbijt/tussendoor repen om zelf te maken 

Dit zijn de 4 fijne tips om te doen op een koude winterdag om op te warmen en/of tot rust te komen. Zelf vind ik nummer één het meest prettig. Als ik weer in huis kom van een fiets/wandeltocht is het binnen meteen lekker warm! Voor welke van deze tips loop jij warm?

4-tips-winterdag-puurvangeluk

winterdag-4-tips-puurvangeluk
4 Fijne tips om te doen op een koude winterdag

 

Eén reactie op “4 Fijne tips om te doen op een koude winterdag”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: