8 Voordelen van sporten met fitnesstoestellen voor buiten  

We weten allemaal dat sporten goed voor ons is en zeker met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, wordt het vast een van de goede voornemens. Meestal wordt sporten binnen in een sportschool gedaan, maar wist je dat sporten in de buitenlucht ook verdomd lekker is? Daarom zetten we 8 voordelen van sporten met fitnesstoestellen voor buiten voor je op een rijtje. 

  1. Sporten wanneer je wilt

En ja, dat is echt een positief punt! Als je gaat sporten met fitnesstoestellen voor buiten, dan kun je gemakkelijk zelf bepalen wanneer je dit gaat doen. Je zit namelijk niet vast aan de openingstijden van de sportschool en kunt zelf beslissen wanneer en met wie je buiten wilt gaan sporten. Ook ideaal als kinderen een rondje mee willen sporten om hun energie kwijt te raken, maar nog niet naar de sportschool mogen. 

  1. Buitenlucht doet goed

Buitenlucht doet ieder mens goed. Je wordt er een blij mens van en het geeft je extra energie. Het is bovendien bewezen dat mensen die buiten een wandeling maken, minder stress ervaren dan mensen die in de sportschool aan het wandelen of sporten zijn. Er zijn meer prikkels en geluiden in een kleinere ruimte dan buiten. Dus hup … naar buiten in je sportoutfit.  

  1. Meer zuurstof

Heb je in de sportschool wel eens het gevoel dat het zuurstofgehalte ver te zoeken is? Dat kan kloppen. In de sportschool wordt meestal wel voldoende geventileerd, maar er hangt veel minder zuurstof in de ruimte omdat iedereen in dezelfde ruimte verblijft, ademt en transpireert. Er is dus meer zuurstof aanwezig in de buitenlucht, waardoor je je ook beter voelt tijdens het sporten en je ook naderhand energieker blijft voelen.

  1. Langer vol te houden

Door buiten te sporten in combinatie met voldoende frisse zuurstof, is buiten sporten ook langer en beter vol te houden. Hoe fijn is dat? Buiten sporten zorgt er tevens voor dat je helder kunt nadenken en je concentratie wordt verbeterd. Hierdoor kun je het beter aan en is sporten veel fijner en langer vol te houden.

  1. Meer variatie

Het voordeel van buiten sporten is dat je er sneller meer variatie in kunt brengen. Zo kun je lekker een rondje wandelen, maar ook een keer hardlopen, een aantal yoga oefeningen doen met fluitende vogels op de achtergrond of flink aan je body werken met een aantal fitness oefeningen. Schaf fitnesstoestellen aan, deze kun je gemakkelijk in je eigen tuin plaatsen. Zo kun je altijd sporten wanneer het uitkomt, zonder dat je een excuus hebt. Variatie maakt het sporten leuker en beter vol te houden. Dus kom maar door met die creativiteit. 

  1. Het is gratis

Niet geheel onbelangrijk in deze dure tijden. Buiten sporten kost je gewoon helemaal niets, noppes, nada. Je kunt het doen wanneer je wilt zonder dat je er flink voor in de buidel moet tasten. Hoe fijn is dat? Zo houd je geld over voor leuke dingen en kun je toch werken aan je gezondheid en een fit lijf. Happy, healthy, cheapy! 

  1. Aanmaak van vitamine D

Nog een bijkomend voordeel van buiten sporten is dat je tegelijkertijd de nodige vitamine D aanmaakt. Dit geldt wel voor sporten overdag en wanneer er voldoende (zon)licht aanwezig is. Dus pak zeker die natuurlijke vitamine D als het kan en ga een rondje hardlopen of wandelen en sport je lichaam gezond, zonder dat je vitamine uit een potje moet halen. Scheelt weer extra money. Perfecte manier om te besparen en meer geld te sparen.

  1. Groene natuur

Last but not least, wanneer je buiten sport, sport je gewoon in de prachtige groene natuur. Kijk om je heen tijdens het sporten, het verveelt nooit, het is een goede afleiding en het brengt je prachtige momenten. Het voorziet je gelijk van de nodige extra positieve energie en je wordt er gelukkiger van. Wat wil je nog meer?

>>> 3 Tips voor het kiezen van de juiste sportkleding 

>>> Met deze kleine stapjes word je fitter en energieker

8 Voordelen van sporten met fitnesstoestellen voor buiten  

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: