6 Keer waarom sporten goed voor je is

6-keer-waarom-sporten-gezond-puurvangeluk

We weten allemaal dat sporten goed voor je is. We worden er fit van, houden onze conditie op peil en het geeft ons een goed gevoel. Daarnaast geeft sporten je een energieboost en zorgt het voor minder stress en lichamelijke kwaaltjes. Sporten is gezond, is een goede manier om calorieën te verbranden en heeft een positieve invloed op andere vlakken. 6 Keer waarom sporten goed voor je is.

1. Sporten is goed voor de sociale contacten

Of je nou een lesje kickboksen volgt of zelf krachttraining doet in de sportschool met halterstangen en gewichten, dat maakt niet uit. Sporten is goed voor de sociale contacten. Wellicht doe je het samen met iemand of laat je je misschien door een personal trainer begeleiden. Je bent lekker onder de mensen en raakt altijd wel aan de praat in de sportschool. Wil je liever lekker thuis aan de slag gaan, dat kan natuurlijk ook. Iets minder voor de sociale contacten, maar wel ontzettend fijn! Gewichten kopen? Laat je inspireren!

6-keer-sporten-puurvangeluk

2. Geheugen maakt een vreugdedansje

Uit onderzoek blijkt dat we tijdens het sporten nieuwe hersencellen aanmaken in twee gebieden. Eén daarvan is de hippocampus. Dit deel van de hersenen is belangrijk bij de ontwikkeling van het langetermijngeheugen. Daarnaast blijkt dat beweging ook goed is voor het denk- en leervermogen.

3. Ontspanning it is

Hoe gek het ook klinkt, inspanning is goed voor de ontspanning. Tijdens het sporten maakt je lichaam namelijk endorfine aan. Dit stofje heeft een pijnstillende en rustgevende werking. Daarnaast zorgt endorfine voor een blij en gelukkig gevoel, dus perfect voor de gemoedstoestand.

fitness-594143_960_720

4. Sporten geeft je zelfvertrouwen een boost

Sporten geeft naast alle genoemde voordelen ook een boost voor je zelfvertrouwen. Het maakt je sterker, lichamelijk maar ook op geestelijk vlak. Sporten zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, je bent aangewezen op jezelf en dat geeft echt een boost op je zelfvertrouwen.

5. Sporten zorgt voor een goede nachtrust

Je lichaam maakt tijdens het sporten serotonine aan. De aanmaak van serotonine tijdens het sporten zorgt voor een goede nachtrust. En een goede nachtrust betekent energieker, fitter en gezonder wakker worden. Door voldoende nachtrust voel je je uitgerust waardoor je beter de dag door kunt.

6. Sporten is tijd voor jezelf

Heel belangrijk, tijd voor jezelf nemen. Iets wat we meestal best wel lastig vinden om te doen, omdat we ons dan snel schuldig voelen. Maar een rondje naar de sportschool kun je ook als tijd voor jezelf zien. Niets is lekkerder dan sporten om je fitter en energieker te voelen, maar nog leuker is het wanneer je sporten kunt gebruiken om te investeren in jezelf. Dat motiveert en je bent nog supergoed bezig ook!

Meer health inspiratie >>>

sporten-6-keer-gezond-puurvangeluk
6-keer-sporten-gezond-puurvangeluk

3 reacties op “6 Keer waarom sporten goed voor je is”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d