6 Simpele tips voor meer energie

Overvalt het gevoel van vermoeidheid je steeds vaker? Zijn je hersenen na een werkdag volledig gefrituurd? En hangen je benen onder je lijf als twee touwtjes? Herkenbaar! Dat energieloze gevoel, vooral in de winter, is voor vrijwel niemand vreemd. Maar wat kun je daar nou aan doen? Wij geven je 6 simpele tips voor meer energie!

Tip 1: Een goed bioritme

Een goed bioritme zorgt voor meer energie! Op vaste tijden naar bed gaan en op vaste tijden opstaan is heel belangrijk. Zo creëer je rust in je biologische klok. Slapen overdag wordt dan ook sterk afgeraden. Daarmee breng je de biologische klok in de war. Zorg naast slapen er ook voor dat je elke dag even naar buiten gaat en dat je eet op vaste tijden. 

Tip 2: Sporten en bewegen

Of je het nu leuk vindt of niet, sporten en bewegen zorgt voor meer energie. Hoe dit werkt? Dat leggen wij je uit! Door regelmatig te sporten en bewegen verbranden je cellen meer energie, waardoor zuurstof beter wordt verplaatst door het lichaam. Daarnaast komt er endorfine vrij en worden stresshormonen als adrenaline en cortisol verlaagd, wat betekent dat je een gelukkig en energiek gevoel ervaart. Bovendien slaap je dan ook veel beter. Een goede balans in je hormonen zorgt voor een lekker gevoel. Work on it!

Tip 3: Pauze, pauze, pauze

Soms even helemaal niets doen, niets moeten en alles mogen. Dat zorgt ook voor meer energie. De hele dag productief en gemotiveerd zijn, dat is vrijwel onmogelijk. Af en toe moet je even een stapje terug doen. Tijdens je werk een break nemen om vervolgens weer vol frisse moed verder te gaan. Na het koken en eten mag je best even uitbuiken voordat je gaat opruimen. Een rondje wandelen rond 15:00 uur of een koffiemomentje met een tijdschrift is een dikke vette aanrader! Of je nu voor jezelf werkt of voor een baas. Het is voor iedereen beter dat je af en toe even pauze neemt, dat verhoogt namelijk ook je productiviteit

Tip 4: Energievreters beperken

Doe wat je leuk vindt! Skip alle dingen die je energie kosten. Geen leuke job waar je energie van krijgt? Ga op zoek naar iets anders. Doe een test online om te kijken wat bij jou past. Volg een cursus met het STAP-budget, het wordt tenslotte betaald door de overheid, dus why not!? Doe iets, maar blijf niet zitten waar je zit als je niet gelukkig bent. Vrienden die je energie opslurpen? Blokken! Een zeurende partner? Niet direct omruilen natuurlijk, maar praat met elkaar, om de relatie nieuw leven in te blazen. Ga weer op date en geniet van het leven met elkaar. Haal alles uit je leven wat erin zit, want dat geeft energie!

Tip 5: Eet jezelf energiek

Als je de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt, voldoende groente en fruit, schiet je energielevel omhoog. De juiste voeding zorgt voor brandstof en brandstof zorgt ervoor dat je vooruit komt, net als een auto! Zit er geen brandstof in, dan kom je niet ver. Vezels, mineralen, vitamine C, ijzer, langzame koolhydraten, eiwitten, en gezonde vetten zorgen voor een energieboost. Deze voedingsstoffen vind je o.a. terug in bananen, peulvruchten, noten, volkoren producten, vlees, vis, eieren en spinazie. En natuurlijk nog veel meer, maar het is te veel om op te noemen.

>>> Recept: lekkere en gezonde ontbijt/tussendoor repen 

Tip 6: Beperk koffie en alcohol

Een lekker rood wijntje tijdens het eten of een bakje koffie in de ochtend, het is zó lekker en het wordt zo snel een gewoonte. Maar doe het niet! Helemaal niet? Dat willen we niet zeggen, want wij als Bourgondiërs weten als geen ander dat een leven zonder wijn en koffie geen leven is. Maar geniet met mate! Alcohol verstoort je nachtrust, je slaapt minder diep en onrustig. Datzelfde geldt voor koffie. Beperk deze drankjes, dan geniet je er ook des te meer van als je het een keer wél drinkt. Drink gedurende de dag voldoende water! Dat is wel echt heel belangrijk om je energieker te voelen.

Heb jij iets aan deze 6 simpele tips voor meer energie? Wij gaan er gelijk mee aan de slag! We beginnen het nieuwe jaar fit en energiek.Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d