4 Manieren om beter voor jezelf te zorgen 

New year, new you! Wil je vanaf nu beter voor jezelf zorgen? Jezelf niet meer wegcijferen, maar voorop stellen? Gelukkig zijn en goed in je vel zitten? En kun je daarbij wel een aantal tips gebruiken? We geven je 4 manieren om beter voor jezelf te zorgen. Go for it!

1. Gezonde voeding is de key

Ben jij bewust bezig met gezonde voeding? Dan is de basis van ‘goed voor jezelf zorgen’ al gelegd. Voeding is voor ons lichaam wat brandstof is voor een auto, essentieel om te kunnen functioneren dus. Een gezond voedingspatroon levert energie op en de nodige voedingsstoffen om te groeien, optimaal te kunnen functioneren en last but not least, lekker in je vel te zitten. Voeding die in een gezond voedingspatroon thuishoren zijn: groente en fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten, vis en vlees. Bereid je maaltijden met verse producten en gebruik niet te veel vet, suiker en zout.

Lukt het je niet om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen? Dan raden we je aan om gebruik te maken van supplementen. Denk bijvoorbeeld aan probiotica voor je darmen, vitamine C voor je weerstand of visolie om je concentratie en huid te verbeteren. Maar ook een detox- en sapkuur zijn een mooie aanvulling op een gezond voedingspatroon. De sappen van JuiceXpress zijn geconcentreerd en krachtig. De sapjes verbeteren de weerstand, ze zorgen voor een stralende huid van binnenuit en zorgen ervoor dat je je energieker in je vel voelt. De perfecte toevoeging dus!

2. Rust kan je redden

We leven dag in dag uit in een constante rush, dat kan niet gezond zijn. Sterker nog, dat is niet gezond. Geloof het of niet, maar rust kan je redden. Me-time momentjes, daar kun je er niet genoeg van inplannen. Even wandelen in je pauze, een goed boek lezen voor het slapen en in het weekend luieren op de bank met je favoriete serie op Netflix. Gewoon even niets moeten en alles mogen, gewoon de uitknop even indrukken! Alles wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. Ons favoriete motto om rust te creëren. Even uitchecken kan echt geen kwaad. Last but not least, een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

3. Sporten is onderdeel van je routine

Sporten zorgt voor een betere conditie, meer spierkracht, een gezonde levensstijl en een goede nachtrust. Daarnaast verkleint sporten het risico op een groot aantal aandoeningen zoals:

  • psychische klachten
  • angststoornissen
  • hart- en vaatziekten
  • obesitas
  • osteoporose
  • beroertes

Maak van sporten een onderdeel van je routine, je gaat je er gegarandeerd lekkerder door voelen! Werk aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid om de beste versie van jezelf te worden.

4. This is the moment

We staan continue aan door alle prikkels die het leven met zich meebrengt. Hoe lastig het ook lijkt (is het echt niet), probeer meer offline te leven en méér in het moment. Geniet van alle leuke dingen en kleine momentjes samen met je dierbaren zonder de afleiding van hersenspinsels, je telefoon of andere dingen.This is the moment! Herinneringen worden nóg mooier als je ze bewuster meemaakt. 

Ga lekker aan de slag met deze 4 manieren om beter voor jezelf te zorgen. New year, new you! 😉

4 Manieren om beter voor jezelf te zorgen 

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: