Gezonde ontbijt/tussendoor repen

Soms heb ik ‘s ochtends gewoon geen zin in brood. Herkenbaar? Maar toch wil ik een voedzaam ontbijt om de dag vol energie te starten. En ook om te voorkomen dat ik weer snel trek krijg en ga zitten snaaien. Dus ik ben maar eens gaan experimenteren in de keuken. Ik gun me er meestal geen tijd voor, maar nu ik deze heerlijke repen heb gemaakt, ben ik gelijk om. Want het kost namelijk amper tijd. En ze zijn me toch een potje lekker! Deze gezonde ontbijt/tussendoor repen moet je echt een keer maken, supersimpel en oh zo lekker!

Wat heb je nodig voor de gezonde ontbijt/tussendoor repen?

Niet veel eigenlijk! En dat vind ik dan ook wel weer heel prettig moet ik zeggen. Ik heb deze ingrediënten meestal ook wel in huis, dus dat is helemaal handig. Ik vind het namelijk erg vervelend als ik allemaal verschillende potjes en zakjes in huis moet halen, die ik amper gebruik. Deze ingrediënten heb je vaak wel in huis of foodcoop Odin heeft het wel in het assortiment. Wat heb je nodig?

  • 2 bananen (mogen ook rijpe bananen zijn)
  • flinke snuf kaneel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 gram havermout/muesli (naar wens)
  • 75 gram rozijnen (of cranberries)
  • 75 gram pecannoten, walnoten of andere noten die je lekker vindt. Een notenmix kan ook.
  • flinke klodder honing (naar wens)
  • bakplaat
  • bakpapier

Hoe maak je de gezonde ontbijt/tussendoor repen?

Easy peasy! Allereerst even de oven voorverwarmen op 180 graden. Ondertussen de bananen, het citroensap en de kaneel in een keukenmachine door elkaar mixen. Daarna voeg je de rozijnen (of cranberries) en de pecannoten of andere noten toe en mix dit even kort mee. Ik vind het zelf namelijk lekker als ze nog een beetje grof zijn. Lepel vervolgens de honing en de havermout door het mengsel en roer dit even door. Leg bakpapier op een bakplaat en schep het mengsel erop. Verdeel het mengsel over de bakplaat en bepaal zelf de dikte van de reep. Druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel en zet de bakplaat in de oven. Bak het 30 minuten in de oven en laat het daarna een kleine beetje afkoelen en snijd er vervolgens repen van. En dan kan het smikkelen van de ontbijt/tussendoor repen beginnen! Ideaal als ontbijt, maar ook als tussendoortje wanneer je trek krijgt en toch iets gezonds wilt eten, of als tussendoortje tijdens het sporten, wandelen of fietsen. De meeste kinderen vinden het trouwens ook superlekker, dus perfect als gezonde traktatie. Even leuk verpakken en klaar! Puur genieten, superlekker en gemakkelijk te maken. Laat je even weten wat jij ervan vindt?

>>> Meer lekkere en gezonde tussendoortjes <<<

>>> Meer food inspiratie <<<

Gezonde ontbijt/tussendoor repen

2 reacties op “Gezonde ontbijt/tussendoor repen”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: