6 Redenen waarom je carnaval moet vieren 

Midden februari is het weer zover, carnaval! Een week vol optochten en feestjes. Carnavalskrakers dreunen dor de spiekers, de straten vullen zich met de mooiste praalwagens en iedereen trekt de gekste outfits uit de kast. Van Breda tot Eindhoven en van Maastricht tot Sittard. Overal is het feest! Vier jij al carnaval? Niet!? Wij geven je 6 redenen waarom je carnaval moet vieren dit jaar!

  1. Verkleden

Het verkleden staat natuurlijk met stip op nummer één. Jezelf in een toffe outfit hijsen en voor heel even iemand anders zijn. Spiderman, Super Mario, Alice in Wonderland of Mini Mouse. Het kan allemaal! Zoek je nog naar de perfecte outfit? Wij kunnen je helpen! Bij ons vind je voor zowel volwassenen als kinderen verschillende tutu’s die jouw outfit compleet maken. Of je nu verkleed gaat als Alice in Wonderland, een clown of elfje. Een mooie tutu en bijbehorende accessoires mogen niet ontbreken!

>> Dit zijn de leukste tule en tutu rokjes 

  1. Feest voor iedereen

Carnaval is een feest voor iedereen, het is het feest van gekheid en gelijkheid. Een kindje van 3 geniet met volle teugen van carnaval, maar een gepensioneerde man, een verpleegkundige en een leraar in de dertig evenmin. Iedereen mag meedoen, de samenleving op zijn kop! Dát is het mooiste aan carnaval.

  1. Meezingers

Ja, de meezingers, zeker een goede reden om carnaval te vieren. You hate it or love it. Ieder jaar worden er weer nieuwe nummers gemaakt voor carnaval, ze zijn altijd feestelijk en vrolijk. Maar de oudere hits van lokale grootheden mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Stilzitten tijdens een carnavalskraker? Dat is onmogelijk! Zing, dans en spring maar lekker mee. Want dat hoort nou eenmaal bij carnaval, lekker helemaal uit je plaat gaan!

  1. Optochten

De meest kunstzinnige praalwagens met joelende en feestende mensen er bovenop rijden door de straten. De creativiteit spat van de wagens. Een prachtig en bijzondere schouwspel om naar te kijken. Op de stoep staan mensen vol verwondering te klappen. Tijdens de optochten mag je jezelf natuurlijk ook al verkleden met een van deze toffe outfits.

  1. Verbondenheid

Gezelligheid en muziek zorgt voor sociale verbondenheid. Iedereen die carnaval viert is met elkaar verbonden. Hoe? Je houdt allemaal van een feestje, gekheid en gezelligheid. Dat verbindt mensen met elkaar. Wellicht ontstaan er nog leuke vriendschappen!

  1. Vaarwel winter

Tijdens carnaval wordt de periode van de winterdip en de donkere en korte dagen afgesloten. We kijken uit naar de lente, lichte en lange dagen. Dat zijn de betere tijden als je het ons vraagt!

Ben jij dit jaar van plan om carnaval te gaan vieren? Dan heb je vast iets gehad aan onze 6 redenen waarom  je carnaval moet vieren. Zoek alvast een leuke outfit uit, want voor je het weet is het al zover!

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d