10 Tips voor meer focus en betere resultaten

10-tips-voor-betere-focus-betere-resultaten-puurvangeluk

Soms is het best lastig focus te houden wanneer je ergens mee bezig bent. Dat kan zijn tijdens je werk, maar ook gewoon thuis bij het doen van een spelletje, het realiseren van een project op de workstation pc of iets anders. Zeker wanneer iets lang duurt, word je geduld en concentratie op de proef gesteld. Met deze 10 tips voor meer focus en betere resultaten helpen we je een handje op weg. Hocus, pocus, focus!

1. Zet het geluid van je telefoon uit

Je kunt het niet bedenken of je hebt ermee te maken. Focus houden bij dagelijkse bezigheden, op je werk, op kantoor en bij dagelijkse bezigheden met de kids bijvoorbeeld. Focus houden is soms best lastig, zeker wanneer je mobiel binnen handbereik ligt en je ieder geluidje hoort gaan. Zet het geluid van je telefoon uit wanneer je optimale focus nodig hebt of zet de telefoon helemaal uit. Zo word je niet gestoord en kom je ook niet in de verleiding om te kijken bij elk geluidje. Je kunt met volle aandacht en focus  betere resultaten behalen.

2. Weg met omgevingsruis

Zorg dat je geen last hebt van omgevingsruis om je heen. Denk hierbij aan de radio, de vaatwasser die het programma afwerkt en de wasmachine en droger. Zet alles uit. Zo heb je geen last van ruis en kun je op je gemak, vol concentratie en focus aan de bak.

3. Zorg voor een prettige werkomgeving

Een fijne werkplek is van groot belang voor je focus. Kies een werkplek uit waar jij je volledig op je gemak voelt en waar je creativiteit tot uiting komt. Ga ook vooral voor een rustige werkplek. Niets is vervelender dan wanneer mensen langs je heen lopen, veel kletsen of gaan bellen in het bijzijn van anderen.

focus-10-tips-puurvangeluk

4. Zorg voor goede materialen en apparatuur

Door te werken met goede materialen blijf je gemotiveerd. Denk bijvoorbeeld aan een goede en stille workstation. Wanneer je een project op de computer moet maken is het wel zo fijn om te werken met goede apparatuur. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent als fotograaf of grafisch ontwerper zal je waarschijnlijk zware programma’s gebruiken. Het is handig als je workstation hier goed op aangepast is. Daarnaast is het fijn om op een stille computer te werken, zodat je niet afgeleid wordt door het geluid van je computer. Ga je thuis iets aanpakken, zorg dan ook voor de juiste materialen. Goede voorbereiding is het halve werk en niets is fijner dan werken met juiste materialen en apparatuur om goede resultaten te behalen.

5. Een opgeruimde omgeving geeft rust en ruimte

Een opgeruimde omgeving geeft rust en ruimte. Zowel in de omgeving als in je hoofd. Dat zorgt ervoor dat je vol energie en zonder een te vol hoofd aan de slag kunt. Rommel kan namelijk enorm afleiden en je productiviteit in de weg staan.

6. Maak een schema en vink af

Het klinkt heel krampachtig, maar maak een goed en overzichtelijk schema en vink punten af (met een gekleurde stift) die je doorlopen hebt. Door punten op te schrijven wordt het in je hoofd duidelijk en kun je er makkelijk een plan en deadline aan koppelen. De strepen die je kunt zetten zodra iets af is, geven rust en motivatie om door te gaan.

tips-focus-houden-puurvangeluk

7. Maak plannen en deadlines

Door aan je plannen een deadline te koppelen kun je er beter naartoe werken. Zorg dat je goed in kaart hebt hoeveel tijd je kwijt bent aan het project, zodat je deadline realistisch is en je met voldoende energie en focus kunt werken.

8. Hapje voor hapje naar het einddoel

Je kunt een project op je werk of thuis het beste verdelen in hapjes. Wanneer je hapje voor hapje naar het einddoel werkt, is het beter te overzien dan dat je één grote hap moet wegwerken.

9. Plan pauzes in

Een pauze klinkt misschien gek wanneer je iets af moet hebben en volle focus moet houden. Maar het is heel belangrijk een pauze in te lassen tijdens werkzaamheden. Juist om de focus vast te kunnen houden en nieuwe energie op te doen. Plan pauzes in zodat je weet hoeveel tijd je nog hebt tot aan de pauze. Tijdens de pauze mag je even alles loslaten om nieuwe energie op te doen om met volle focus verder te gaan met het project waar je mee bezig bent.

10. Geef jezelf de tijd

Focus hebben en houden kost tijd. Vraag niet te veel van jezelf en geef jezelf vooral de tijd. Je zult zien wanneer je jezelf niet teveel oplegt, geen hoge verwachtingen van jezelf eist, het vanzelf goed gaat komen. Je hebt maar een aantal succesmomenten nodig om ervoor te zorgen dat je de volgende keer ook volledige focus hebt.

>>> Meer lifestyle inspiratie

betere-focus-betere-resultaten-tips-puurvangeluk
10-tips-focus-betere-resulaten-puurvangeluk

3 reacties op “10 Tips voor meer focus en betere resultaten”

  1. […] Soms even helemaal niets doen, niets moeten en alles mogen. Dat zorgt ook voor meer energie. De hele dag productief en gemotiveerd zijn, dat is vrijwel onmogelijk. Af en toe moet je even een stapje terug doen. Tijdens je werk een break nemen om vervolgens weer vol frisse moed verder te gaan. Na het koken en eten mag je best even uitbuiken voordat je gaat opruimen. Een rondje wandelen rond 15:00 uur of een koffiemomentje met een tijdschrift is een dikke vette aanrader! Of je nu voor jezelf werkt of voor een baas. Het is voor iedereen beter dat je af en toe even pauze neemt, dat verhoogt namelijk ook je productiviteit.  […]

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d