Jezelf mooi vinden zoals je bent in 5 stappen 

jezelf-mooi-vinden-tips-puurvangeluk.web

Ben je ontevreden over je uiterlijk of zijn er wel een paar punten die je zou willen veranderen aan je innerlijke zelf? Het is raadzamer om jezelf mooi te vinden, tevreden te zijn met jezelf en zo je zelfbeeld op te krikken in plaats van naar beneden te halen. Jezelf mooi vinden zoals je bent in 5 stappen, want je bent het waard!

1. Wees trots op jezelf 

Dat is nou eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt wel om je zelfbeeld op te krikken. Denk na over alle dingen die je bereikt hebt, maar ook over doelen je nog hebt. Hoe kom je daar? Hoe ga je werken aan de doelen? Door tijd in jezelf te investeren, leer je jezelf waarderen. Schrijf de trotse momenten en doelen op die je hebt bereikt en lees ze elke keer opnieuw om dat fijne gevoel te ervaren. Wees trots, je mag er zijn! 

wees-trots-op-jezelf-tips-puurvangeluk.web

2. Accepteer de minder mooie kanten

Niets is maakbaar, al lijkt het op internet vaak wel zo. Ben je gevoelig voor alle mooie plaatjes die voorbijkomen en word je er onzeker van? Vermijd het dan en stop je tijd in andere dingen waar je energie uit kunt halen. Niets is wat het lijkt op internet en iedereen heeft zijn onzekerheden en minder mooie kanten. Je uiterlijk is slechts een fractie van wie je bent. En dit heeft Moeder Natuur je gegeven, dit hoort bij jou en dit ben jij. Probeer het te accepteren! Neem grip op dingen waar je wel iets mee kunt en waar je blij van wordt en laat andere dingen varen. Accepteren kun je leren … 

3. Doe wat jou gelukkig maakt

Zijn er wel degelijk dingen die je graag zou willen veranderen om je zelfbeeld omhoog te krikken? Vind je het bijvoorbeeld prettig om overbeharing van je lichaam met laser ontharen te verwijderen, heb je overhangende oogleden en ervaar je daar klachten van of wil je pigmentvlekken verwijderen die in je gezicht aanwezig zijn? Dat zijn uiteraard dingen die je heel eenvoudig kunt verhelpen. En als je je daar zekerder, lekkerder en fijner bij voelt, waarom niet!? Doe wat jou gelukkig maakt.

4. Durf in de spiegel te kijken 

Durf jij jezelf in de spiegel aan te kijken? Ook dit kun je leren, want het is zo belangrijk om in de spiegel te durven kijken. Ook al heb je rimpels, pukkeltjes, moedervlekken of andere imperfecties … ja hallo … iedereen heeft ze en het maakt je wie je bent. Maak je op in de spiegel, reinig je huid voor de spiegel, kleed je aan voor de spiegel en durf te kijken. Mooi hé!

durf-spiegel-te-kijken-spiegelselfie-jezelf-mooi-vinden-puurvangeluk.web

5. Pak complimenten met beide handen aan

Vind je het lastig om met complimenten om te gaan? Want jij vindt jezelf er misschien helemaal niet zo best uitzien vandaag of je voelt je misschien helemaal niet zo energiek als je eruit ziet. Hoe dan ook, het maakt niet uit. Pak complimenten aan als je ze krijgt en bedank er gewoon voor. Je hoeft je niet te verdedigen, je hoeft niets uit te leggen of het weg te wuiven, gewoon alleen maar aanpakken en bedanken. That’s it! Door vaker complimenten aan te nemen, krijg je meer eigenwaarde en ontdek je dat het nog goed voelt ook. Geef dus ook gerust eens een complimentje weg om iemand anders ook een goed gevoel te bezorgen.

>>> Jezelf opladen, doe het gemakkelijk met deze tips

>>> 5 Tips voor meer lichamelijk en geestelijke balans

complimenten-ontvangen-aannemen-tips-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d