Food, Food tips, Recepten

Tips en recepten voor een heerlijke barbecue

Het mooie weer is in aantocht en dit betekent dat de barbecue weer onder het stof vandaan gehaald mag worden. Heerlijk om groente, vlees en vis te bereiden in de buitenlucht. We zijn hier allemaal zo aan toe. Met deze tips en recepten voor een heerlijke barbecue kun je het voorjaar en de zomer volop genieten. Zeker in deze tijd is het leuk om iets gezelligs in het vooruitzicht te hebben.

Heerlijke barbecue recepten

Of je nu van vlees of vis houdt, voor iedereen is er wel een lekker stukje te vinden. Je kunt ook heel simpel zelf een lekker stukje vlees of vis samenstellen. Maak met deze heerlijke barbecue recepten een gezellig en smaakvol feestje!

  • Wikkel plakjes ontbijtspek om stukjes gesneden kipfilet en rijg ze aan een lange satéstok. Wissel de kipfilet af met een blokje verse ananas voor een frisse bite.
  • Snijd biefstuk in blokjes en rijg ze aan een satéstok en wissel de stukjes vlees af met grote stukken gesneden rode ui en champignons. Leg een stukje kruidenboter op het vlees wanneer het klaar is en laat het lekker smelten. Jammie!
  • Maak een lekker pakketje van zalm. Bestrijk de zalm met roomkaas, besprenkel met een beetje citroensap en doe er verse dille over. Wikkel het in aluminiumfolie en laat het op de barbecue garen. Bon Appetit!
  • Ben je helemaal niet van vlees en vis? Maak heerlijke groentespiesjes van verse groente zoals aubergine, courgette, rode ui en zoete puntpaprika. Besprenkel de spies met olijfolie en zeezout en grill ze op de barbecue.
  • Maak een lekkere frisse pastasalade met tonijn, kappertjes, rode ui, olijfolie, yoghurtsaus en verse kruiden. Heerlijk en zo klaar!
  • Wil je eens wat anders dan een stokbroodje met kruidenboter? Maak een zomerse tomatensalsa van blokjes fijngesneden tomaten, lente-ui, scheutje witte wijn azijn, beetje rode of groene pesto, geraspte kaas en verse peterselie. Heerlijk!
  • Mais is niet alleen lekker zoet, het is ook nog eens super gezond! Grill maiskolven op de barbecue en besprenkel ze daarna met honing. Kinderen vinden het heerlijk.

Extra aandacht

Gebruik altijd een tang met temperatuurmeter om te kijken of het vlees van binnen gaar is. Want dit is en blijft altijd een dingetje. Denk je dat het vlees gaar en klaar is en dan is het soms toch nog rauw van binnen. Het is ook jammer als je vlees smaakt naar vis of andersom. Om te voorkomen dat vlees en vis elkaars smaken overnemen moet je ze scheiden op de barbecue. Je kunt het rooster neutraliseren met citroensap of gebruikmaken van 2 aparte barbecues. Je kunt vis ook perfect verpakken in aluminiumfolie en op de barbecue klaarmaken.

Gezellig gedekte tafel

Naast een goed stuk vlees of vis, mag ook een gezellig gedekte tafel niet ontbreken. Het is toch veel leuker om aan een mooi gedekte tafel te zitten met vrienden en uren met elkaar te kletsen onder het genot van een goed glas wijn en heerlijke versnaperingen!? Dek de tafel met een mooi tafelkleed en servetten en zet je mooiste servies op tafel. Ga het bos in op zoek naar mooie houtjes of stenen waar je de namen op kunt zetten voor de tafelschikking. We hopen dat we weer snel met een tafel vol vrienden en familie mogen zitten. Steek een madeliefje tussen een sisaltouwtje en maak deze vast aan het servet. Pluk verse veldbloemen en zet ze in kleine vaasjes op tafel. Je krijgt er direct een zomers gevoel van. Heb jij nog leuke tips voor een heerlijke en geslaagde barbecue? Laat het ons weten!

>>> Wil je weten hoe je gemakkelijk het rooster van de barbecue schoonmaakt?

>>> Meer food inspiratie <<<

Geef een reactie