5 Simpele tips om een onrustige baby te laten ontspannen

babynestje-ontspannen-tips-puurvangeluk

Is je baby onrustig en heeft hij of zij daar last van? Dat is vervelend, want ook jij ervaart hier onrust door. Je baby kan helaas nog niet vertellen waar hij of zij last van heeft, dus je moet het zelf maar ondervinden. We hebben 5 simpele tips om een onrustige baby te laten ontspannen. Wie weet werkt het! Lees en laat je inspireren. 

Waar komt de onrust vandaan?

Belangrijk om te weten is waar de onrust van je baby vandaan komt. Probeer dit te achterhalen door dingen uit te sluiten en vraag je de volgende punten af?

  • Heeft je baby een vieze luier?
  • Krijgt je baby voldoende slaap?
  • Heeft je baby voldoende voeding gehad?
  • Heeft hij of zij misschien last van krampjes?
  • Draagt je baby comfortabele babykleding?

Dit zijn de standaard dagelijkse dingen waarop je kunt letten en waar je baby last van kan hebben. Kun je een vinkje zetten achter al deze punten en kan het daar niet aan liggen? Dan is het zaak om verder te kijken wat de reden van onrust is. Kom je er zelf niet uit of twijfel je, dan kun je altijd een huisarts inschakelen. 

baby-onrustig-tips-puurvangeluk

1. Rust, regelmaat en reinheid 

Natuurlijk zijn rust, regelmaat en reinheid de 3 belangrijke pijlers voor een ontspannen baby. Zorg dat je baby op tijd de verzorging krijgt die hij of zij nodig heeft. Ook voldoende slaap en rusten is heel belangrijk voor een baby. Als je baby te veel wakker is of aan te veel prikkels wordt blootgesteld, kan je baby overprikkeld raken en te weinig rust krijgen. Hier kan je baby ook behoorlijk onrustig van worden. Maak een duidelijk plan van aanpak en gun je baby de rust en regelmaat die het nodig heeft. Daar worden jullie allebei ontspannen van. 

2. Ontspannen houding 

Kijk ook altijd naar de houding van je baby. Is hij of zij gespannen of overstrekt je baby zich regelmatig? Dan kan er misschien iets niet lekker zitten en je baby last hebben van de rug, nek of schouders. Tijdens de bevalling komen baby’s soms met een noodgang uit het geboortekanaal waardoor er  iets knel kan komen te zitten. Je kunt altijd advies vragen aan je huisarts of fysiotherapeut. 

3. Babynestje biedt comfort

Bedenk ook goed of je baby thuis in een ontspannen houding ligt of zit. Ligt je baby bijvoorbeeld comfortabel in de box of in zijn of haar bedje? Een babynestje biedt je baby comfort, warmte en zachtheid waardoor je baby heerlijk ontspannen kan liggen in zijn of haar omgeving. Een simpele en doeltreffende manier om je baby een ontspannen houding te bieden. Je baby inbakeren kan ook helpen om een ontspannen houding aan te kunnen nemen. It’s all about comfort!

Babynestje-baby-onrustig-tips-puurvangelukweb

4. Masseren kun je leren 

Nog een handige tip: babymassage. Door een cursus babymassage te volgen, kun je je baby leren masseren en wellicht rustiger en ontspannen krijgen wanneer hij of zij onrustig is. Niet alleen je baby wordt helemaal ontspannen van een babymassage, ook voor jou is het een fijn momentje samen met je baby. Relax …

5. Actieve ontspanning 

Naast alle ontspannen tips, kan het ook zijn dat je baby juist meer prikkels nodig heeft om te kunnen ontspannen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door actieve ontspannen toe te passen. Hoe je dit doet? Denk bijvoorbeeld aan het spelen met een knuffeltje, door een muziekmobiel boven de box te hangen waar je baby naar kan kijken, maar ook lekker badderen met speeltjes behoort tot actieve ontspanning. Na deze activiteiten is je baby gegarandeerd moe geworden en kan het genieten van een fijn slaapmoment en totale ontspanning. 

En de allerbelangrijkste tip is natuurlijk liefde en knuffels geven. Dat werkt altijd ontspannen! Heb jij nog aanvullende en waardevolle tips? Laat het ons gerust weten! 

Lees ook >>> Tips voor het kopen van de eerste babyschoentjes

5 Simpele tips om een onrustige baby te laten ontspannen

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: