Jezelf opladen, doe het gemakkelijk met deze tips

Ken je dat ene, ontzettend energieloze, vermoeiende en futloze gevoel? Dat betekent dat het tijd is om jezelf weer even op te laden. New energy! Maar jezelf opladen klinkt makkelijker dan het, voor de meeste mensen, daadwerkelijk is. Want we razen maar door, op de automatische piloot tót ons lichaam zegt – ho stop … tot hier en niet verder. Maar dan is het vaak al te laat. Story of our life. Om dat voor één keer eens te voorkomen, hebben wij een aantal tips voor je, zo kun je jezelf gemakkelijk opladen. 

Een goede nachtrust, is het halve werk

Lekker slapen, daar laad je van op. Het klinkt heel simpel, een goede nachtrust. Maar helaas heeft meer dan een kwart Nederlanders last van slaapproblemen. Een goede tip voor een fijne nachtrust is het slikken van magnesium. Magnesium zorgt ervoor dat je meer rust creëert in je hoofd, je wordt meer ontspannen en last but not least speelt magnesium ook een belangrijke rol in de aanmaak van melatonine, hét slaaphormoon. Een lesje yoga of meditatie doet ook wonderen trouwens. Slaap lekker!

Maak een ommetje in de frisse buitenlucht

Een rondje wandelen, je koppie leegmaken en je longen vullen met extra zuurstof. Dat is pas opladen! Je lichaam heeft zuurstof nodig, het fungeert als brandstof om de spieren, de organen en je brein te laten functioneren. Let tijdens de wandeling goed op je ademhaling en laat al je gedachten varen. Na de wandeling ben je weer extra productief!

8x Waarom wandelen goed voor je is en gelukkig maakt

 

Leuke to do list

Maak een to do list met leuke dingen waar jij energie van krijgt. Even geen “moetjes” op je to do, maar fijne dingen waardoor je batterij weer wordt opgeladen. Lunchen met een vriendin, meezingen met je favoriete nummers terwijl je door de woonkamer danst, romantisch dineren met je partner and so on. Zodra je dat lijstje heb afgewerkt (moet wel realistisch zijn natuurlijk), ben jij weer helemaal ready en vol nieuwe energie voor een nieuwe dag. 

Netflix all day

Trek je onesie aan en ga ongegeneerd, languit op de bank, met wijn en popcorn, netflixen. Dat is opladen met de hoofdletter O. Zorg dan wel dat je het rijk voor je alleen hebt, géén stoorzenders om je heen. Een me-time moment, die momenten moet je koesteren, want ze zijn schaars. (Ja, we spreken uit ervaring). Maar des te meer je ervan oplaadt! 😉

 

Reizen is investeren in jezelf 

We kunnen doen alsof het niet zo is, maar een heerlijke vakantie naar een zonnig oord wordt iedereen blij van. Even wegzakken op je strandbedje met een goed boek in de brandende zon, wij laden al op bij het idee. Studies tonen aan, dat men minimaal acht dagen vakantie nodig heeft om los te komen van de hedendaagse stress. Na acht dagen vakantie, is jouw batterij pas écht opgeladen. Reizen is investeren in jezelf, dus waar wacht je nog op? Book that trip! 

Wil jij jezelf opladen? Dan hopen wij dat je iets hebt aan bovenstaande tips. Zorg goed voor jezelf, luister naar je lichaam en gun jezelf rust. Enjoy life and relax! 

Jezelf opladen, doe het gemakkelijk met deze tips

2 reacties op “Jezelf opladen, doe het gemakkelijk met deze tips”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: