5 Simpele tips om lekkerder in je vel te zitten

Je kent het vast wel, soms zit je heerlijk en energiek in je vel en soms is de energie ver te zoeken, voelt alles zwaar en voel je je nutteloos. Heel normaal en als je van die vervelende energieloze dagen hebt, gewoon omarmen die dagen en niet over in zitten. En zeker niet je dag laten verpesten door dat gevoel. Pak een boek, plof op de bank en laat de boel lekker even de boel. Ben je het na een paar dagen zat en wil je er iets aan doen, maar heb je geen idee hoe? Met deze 5 simpele tips om lekkerder in je vel te zitten is het peanuts en voel je je gelijk stukken beter en energieker. Ik verzeker je, het helpt echt!

1. Ga naar buiten

Alweer, zie ik je denken. Ja alweer! Hup wandelschoenen aan en gaan! Frisse lucht geeft direct meer zuurstof in je lichaam, waardoor je weer helder wordt en beter na kunt denken en vooral lekkerder in je vel komt te zitten. Wandelen geeft je direct een positieve vibe! Vergeet niet te genieten van al die mooie natuurschatten die je onderweg tegenkomt. Als je goed om je heen kijkt, valt er altijd wel iets moois te zien.

2. Sport je fit

Mag het ietsje meer en vooral actiever zijn dan alleen een fijne wandeling? Trek je sportieve outfit aan en ga een rondje hardlopen, pak een natuur trimbaan in je buurt of maak zelf een leuk parcours in je achtertuin. Sporten maakt blij en zorgt dat je, wanneer je er een gewoonte van maakt, lekkerder in je vel komt te zitten. Het hoeft niet lang, het hoeft niet veel, een uurtje per dag actief in de buitenlucht is al voldoende om je fitter te voelen.

3. Eet gezond en gevarieerd

Lekker cliché, maar het werkt wel! Eet gezond en gevarieerd, zodat je lichaam diversiteit aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Hiermee voel je energieker en zeker lekkerder in je vel. Je merkt het meestal vrij snel, maar probeer het wel een lange tijd vol te houden om optimaal resultaat te bereiken. Eet elke dag een handje verse noten, eet groente en fruit en drink vooral veel water om afvalstoffen goed kwijt te kunnen raken. Want niet alleen goede voeding is van belang, ook water drinken is belangrijk om de motor van je lichaam optimaal te kunnen laten functioneren. Ben je niet zo gek op het drinken van water? Je kunt ook green juice kopen en dit toevoegen aan je water. Dit geeft water een extra bite en het geeft gelijk een aanvulling op de inname van groente en fruit. Win win!

4. Doe alleen dingen waar je energie van krijgt

Of je nu in een lekker warm bad wilt gaan liggen, met een goed boek op de bank wilt lanterfanten, niets wilt doen of een gezellige koffiedate wilt plannen met vriendinnen … het is allemaal goed. Als het maar iets is waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt. Kost het idee alleen al energie? Laat het dan lekker zitten, dat komt niet ten goede van je energielevel en zorgt er zeker niet voor dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Doe alleen dingen waar je energie van krijgt. No metter what!

5. Ga op tijd naar bed

Pas je alle bovenstaande tips toe, maar heb je niet echt het idee dat het helpt? Dan kan slaap wellicht een belangrijk punt zijn waar nog iets te behalen valt. Want voldoende slaap zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt en je de dag beter aan kunt. Niet alleen voldoende slaap is van belang, het is ook belangrijk dat je ritme in je slaaptijden hebt. Als je de ene dag vroeg naar bed gaat en de andere dag laat, kan het juist averechts werken. Ook wanneer je tot laat uitslaapt, word je daar over het algemeen niet fitter en energieker van, maar juist lui en niet vooruit te branden. Herkenbaar? Zorg dat je de gehele week ritme hebt in je slaaptijden, dat zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel komt te zitten.

>>> Beste tijdstip om te gaan slapen, met tips voor een fijne nachtrust <<<

Heb jij nog waardevolle tips om te delen? Laat het ons weten in de comments, wij zijn benieuwd!

5 Simpele tips om lekkerder in je vel te zitten

Eén reactie op “5 Simpele tips om lekkerder in je vel te zitten”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d