5x Waarom uiterlijke verzorging ook voor mannen belangrijk is 

Ben je of heb je een man die uiterlijke verzorging niet op het prioriteitenlijstje heeft staan? Kom op mannen! Wij vrouwen vinden het namelijk fantastisch om te zien dat ook jullie ijdeltuiten zijn. Sterker nog … we love it! Ik hoop dat je, na het lezen van dit artikel, er anders over gaat denken en direct de badkamer induikt om je huid eens lekker te verzorgen. Ik vertel je 5x waarom uiterlijke verzorging ook voor mannen belangrijk is. 

1. Huid reinigen is een must 

Ja mannen, jullie lezen het goed. Het is echt een must om twee maal per dag je huid goed te reinigen. Hiermee haal je alle vet- en vuilresten van je huid, waardoor je huid weer optimaal kan ademen en volledig zijn werk kan doen. In de nacht maakt je huid nieuwe huidcellen aan, dus die huid moet echt lekker clean zijn voor een goed resultaat. Dus hop hop, de badkamer in en reinigen maar …

Waar je dit het beste mee kunt doen? Jullie hoeven echt niet de reinigingsproducten van je moeder, vriendin of vrouw te gebruiken hoor. Het is veel fijner en hygiënischer om je eigen verzorgingsproducten te hebben. En zeg nou zelf … de reinigingsproducten van Mijn Baard zijn niet alleen heerlijk in het gebruik, ze staan ook nog eens stoer op je badkamermeubel.

Tip: vergeet ook niet om 1 à 2 keer in de week je huid te scrubben om dode huidcellen te verwijderen. Gebruik een scrubcrème met fijne korrel en niet met een grove korrel. Een grove korrel kan je huid namelijk beschadigen, waardoor je kleine wondjes en littekentjes kunt krijgen.

2. Shaving by the bell 

Naast het reinigen is het zo nu en dan ook nodig om baardharen bij te knippen, scheren of trimmen. Of je nu een zware of lichte baard hebt, je wilt toch niet met een ongeschoren baard de deur uit!? Nou ja … misschien is het best wel mannelijk, maar een baard bijhouden is ook een kunst. En je wilt denk ik voorkomen dat je ingegroeide baardharen krijgt, toch? Dus zorg dat je op tijd je baard knipt, trimt of scheert en houd het netjes bij. Tip wanneer je stugge of harde baardharen hebt: gebruik eens een paar druppels baardolie. Deze olie maakt je haren zacht en soepel, zodat je ze gemakkelijk weg kunt knippen, scheren of trimmen. Bovendien is het duurzaam in het gebruik, want je hebt er maar weinig van nodig. 

5x Waarom uiterlijke verzorging ook voor mannen belangrijk is

3. Hydrateren kun je leren 

Vergeet niet alleen je huid te reinigen en te scheren, knippen of trimmen, maar verzorg je huid ook met een goede dag- en/of nachtverzorging. Hiermee zorg je ervoor dat je huid optimaal gehydrateerd, gevoed en beschermd wordt. Ben je bang voor een vette laag over je huid na het insmeren van je gezicht of heb je al een vette huid? Kies dan voor een lotion in plaats van een crème. Een lotion is lichter van samenstelling, trekt daardoor sneller in de huid en laat geen vette laag achter. Heb je juist een droge huid, kies dan liever voor een crème om je huid extra te voeden. Vergeet vooral ook niet om nachtverzorging aan te brengen voordat je gaat slapen. Hiermee kan je huid ’s nachts volledig zijn werk doen, het voelt lekker aan en het stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Need we say more?

 

4. Als je haar maar goed zit 

Gelukkig zijn de meeste mannen hier wel goed in. Gek eigenlijk dat ze huidverzorging vergeten en het wel belangrijk vinden dat het haar goed zit. Enfin … voor de mannen die standaard een out of bed look hebben zonder er iets voor te doen (lees: ze doen er niets aan als ze uit bed komen) is het aan te bevelen om zo nu en dan een lekkere shampoo te gebruiken om vet- en vuilresten uit je haar te doen verdwijnen. Daarbij mag een haarmaskertje af en toe ook niet ontbreken om je lokken eens extra te verwennen. En dit kan gewoon gemakkelijk onder de douche, dus geen extra moeilijk gedoe.

Heb je een droge hoofdhuid of last van schilfertjes? Kies voor een shampoo die extra zacht is en niet te agressief is voor je hoofdhuid. Hiermee vererger je namelijk het probleem. Spoel je haren ook niet uit met heet water, maar kies liever voor handwarm water. Heet water onttrekt vocht uit je haar, waardoor je haar sneller droog wordt.

Tip voor slap en futloos haar: gebruik texturizing powder om je haar extra volume te geven.

5. Take a smile 

De tanden zijn het visitekaartje van je gezicht, dus dat vereist de nodige verzorging. Poets twee maal per dag je tanden met tandpasta en gebruik dagelijks ragers en mondspoeling om achtergebleven resten na het poetsen te verwijderen. De ragers houden de ruimte tussen je tanden schoon en fris. Tip: reinig je tong tweemaal daags voor het tandenpoetsen met een tongschraper. Er zijn ontzettend veel bacteriën die op je tong blijven kleven. Deze bacteriën kunnen een slechte adem en allerlei mondproblemen veroorzaken. Voorkomen daar … schrapen maar! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, dus kies voor die gezonde en frisse smile! 

Zijn we nog redenen vergeten waarom uiterlijke verzorging voor mannen zo belangrijk is? Laat het ons weten! Of heb je een ultieme verzorgingstip die alle (vrouwen voor hun) mannen moeten weten? Let us know! 

5x Waarom uiterlijke verzorging ook voor mannen belangrijk is 

3 reacties op “5x Waarom uiterlijke verzorging ook voor mannen belangrijk is ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d