Dakkoffer kopen voor de vakantie? Dit zijn de voor- en nadelen 

Ga je binnenkort op vakantie met de auto? Dan is de kans groot dat je te veel meeneemt. Herkenbaar? Voor ons wel, elk jaar weer. Maar goed, we willen gewoon niet misgrijpen en van alles bij ons hebben om de vakantie zo goed en comfortabel mogelijk door te komen. En als je het toch al in huis hebt, is het natuurlijk zonde om het op je vakantiebestemming te moeten kopen. Ook al sleep je te veel spullen mee, het is wel zo fijn om het in de auto zo ruimtelijk mogelijk te houden. Zeker met een lange reis voor de boeg. Maar we hebben een handige oplossing voor je: een dakkoffer, ook wel bagagebox genoemd. We namen de proef op de som en schaften een dakkoffer aan. Wil je ook een dakkoffer kopen voor de vakantie? Dit zijn de voor- en nadelen, lees en laat je inspireren!

Dakkoffer is een must 

En wij kunnen het weten! Een dakkoffer is ideaal voor een autovakantie. Je kunt er van alles in opbergen, zodat je de auto niet volledig vol hoeft te pakken en de achterbank vrij kan blijven. Zo blijft er voldoende ruimte over om te bewegen en je benen te strekken onderweg. Want een volgepakte auto is niet alleen onhandig, het is ook nog eens onveilig. Alle spullen kunnen het zicht belemmeren en gaan rollen of verplaatsen. En veiligheid onderweg naar je vakantiebestemming staat uiteraard voorop!

Tip: verdeel het gewicht gelijkmatig in de dakkoffer en plaats zware dingen achter in de kofferbak van de auto, zodat het zwaartepunt het laagst bij de grond ligt. 

>>> Bekijk de checklist en maak je auto vakantieklaar

Dakkoffer kopen voor de vakantie? Dit zijn de voor- en nadelen 

Voordelen van een dakkoffer

Zoals we al vertelden is een dakkoffer voor de autovakantie echt een must. Heb je nog geen dakkoffer, dan sommen we de voordelen voor je op zodat je goed voorbereid bent om een dakkoffer aan te schaffen.

  • Met een dakkoffer profiteer je van meer bagageruimte voor je vakantie. Ideaal voor gezinnen met kinderen, want campingbedjes en kinderwagens zijn gemakkelijk te vervoeren. 
  • Een dakkoffer kun je het hele jaar door gebruiken. Dus het is niet alleen ideaal voor je zomervakantie, ook voor de wintersportvakantie is een dakkoffer een must. Het is zelfs ideaal wanneer je een weekend weg gaat. 
  • Je blijft goed zicht houden op de weg, omdat je de auto niet volledig vol hoeft te pakken. Dus het is veiliger!
  • Een dakkoffer is gemakkelijk in gebruik en handig te bevestigen op de dakdragers
  • Dakkoffers zijn verkrijgbaar voor elk type auto, in diverse afmetingen (inhoud liters) en in diverse prijsklassen.
  • Er zijn zelfs dakkoffers met bijpassende tassensets verkrijgbaar. Zo past alles perfect en geordend in de dakkoffer en hoef je geen grote koffers mee te nemen.

 

Nadelen van een dakkoffer 

Er zijn eigenlijk maar weinig nadelen te bespeuren aan een dakkoffer, want die extra ruimte voor je bagage is juist zo prettig. Maar als we dan toch een paar puntjes moeten noemen die als nadeel zou kunnen worden bestempeld, dan is het wel het volgende:

  • Je hebt extra gewicht op je dak, dus dat vraagt om een iets andere rijstijl. Je moet je bewust zijn van meer hoogte en zwaarte op je dak. Er wordt aangeraden niet harder dan 130 km te rijden met een dakkoffer op je auto. 
  • Het geeft meer geluid tijdens het rijden, omdat de wind langs en onder de dakkoffer suist. 
  • Je verbruikt meer brandstof, omdat de totale massa zwaarder is en dus de auto meer vermogen vraagt. Eenmaal aangekomen op je bestemming, kun je er eventueel voor kiezen om de dakkoffer van je dak te verwijderen om brandstof te besparen. De dakkoffer is dan natuurlijk wel minder zwaar, omdat veel bagage in je accommodatie ligt.

Dakkoffer kopen 

Met al deze tips en voor- en nadelen wordt het kopen van een dakkoffer een stuk gemakkelijker denk ik. De nadelen wegen niet op tegen de voordelen die je van een dakkoffer ervaart. Overweeg je een dakkoffer te kopen, dan weten wij een supergoed adres! Bij VenderParts kun je prachtige dakkoffers kopen passend bij je auto. Wij hebben een mooie dakkoffer met bijpassende tassenset en bescherm/opberghoes gekocht en oprecht een geweldige service ervaren. En zeg nou zelf … het is toch ook een mooi plaatje zo!? Wij zijn klaar voor alle vakanties!

>>> Wij hebben de Hapro Traxer 8.6 Brilliant Black – Dakkoffer – 530 L 

Dit waren de belangrijke tips en aandachtspunten om op te letten bij het kopen en gebruiken van een dakkoffer. Heb je zelf nog vragen, handige tips of adviezen over een dakkoffer, dan horen wij ze graag.

>>> 6 Belangrijke kampeertips voor beginners

>>> Duurzame musthaves voor onderweg

Dakkoffer kopen voor de vakantie? Dit zijn de voor- en nadelen 

 

Eén reactie op “Dakkoffer kopen voor de vakantie? Dit zijn de voor- en nadelen ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: