Mijn 4 duurzame musthaves voor onderweg

De vakanties staan weer voor de deur en dus trekken we er gelukkig weer massaal op uit. Heerlijk! Of je nu een dagje op pad gaat, lekker op vakantie gaat of een heerlijke wandeling wilt maken, je hebt altijd spullen nodig onderweg. Wat dacht je van een zonnebril, een waterfles, koffiebeker en niet te vergeten tassen waar je al je spullen in kunt opbergen. Met mijn 4 duurzame musthaves voor onderweg, op reis of tijdens het wandelen, heb je alles bij de hand wat je maar nodig hebt en geniet je nog meer van het onderweg zijn. Waar dan ook naartoe! 

Duurzame musthaves 

Ik hoor je nadenken over het woord duurzaam. Iedereen roept het wel, maar wat is duurzaam eigenlijk en wanneer is iets duurzaam? Het is geen beschermd begrip en iedereen mag het roepen en gebruiken. Maar het is wel zo prettig als je ook weet dat het daadwerkelijk duurzaam is. De producten van eKodoKi zijn duurzaam bevonden, omdat:

  • er gebruik gemaakt wordt van natuurlijke en hergebruikte materialen.
  • het gemaakt is van stevig materiaal waardoor het langdurig mee kan gaan en ook weer hergebruikt kan worden.
  • er onder goede werkomstandigheden wordt geproduceerd en er geen schade aan mens, dier en milieu wordt toegebracht. 
  • ze productiepartners selecteren op herkomst en kwaliteit en hier nauw bij betrokken zijn. 
  • ze via de webshop rechtstreeks aan de klant verkopen en geen dure en ingewikkelde tussenschakels/processen hebben. 

Mijn 4 duurzame musthaves: 

1. Beschermende zonnebril 

Ik kan absoluut niet zonder een beschermende zonnebril als ik onderweg ben. Waar ik ook naartoe ga, de zonnebril gaat altijd mee. Herkenbaar? In de auto gebruik ik mijn zonnebril als ik moet rijden tegen het felle zonlicht, om knijpen van ogen te voorkomen en om geen hoofdpijn te krijgen. Maar ik vind het ook ideaal wanneer ik ga wandelen om mijn ogen te beschermen tegen het felle zonlicht en vooral tegen de pollen die ronddwalen en hooikoorts veroorzaken. Hatsjie … De zonnebril van FSC-gecertificeerd hout is echt een van mijn favoriete musthaves!

 

2. Waterfles en lunchbox

En ook de waterfles vind ik een belangrijk item. Deze neem ik ook altijd mee wanneer ik onderweg ben, naar kantoor ga, als ik ga wandelen of wanneer ik in de auto onderweg naar mijn vakantiebestemming ga. Voor lange afstanden neem ik meestal ook een lunchbox mee met lekkers voor onderweg. De bekende zoethoudertjes. 😉 De waterflessen en lunchboxen van eKodoKi vind ik top, want deze hebben mooi en degelijk design. De items zijn gemaakt van sterk materiaal (RVS, glas en bamboe), dus ze gaan extra lang mee. Voordeel hiervan is dat je niet elke keer een andere waterfles of lunchbox hoeft te kopen. En het is ook ideaal voor de kids op school, want de bamboe items kunnen goed tegen een stootje. 

 

3. Koffie to go! 

Wie koopt er regelmatig een koffie to go onderweg? Heb je er wel eens over nagedacht om je eigen beker met koffie mee te nemen de auto in? Dan hoef je geen koffie te kopen onderweg, want de koffiebeker van eKodoKi, gemaakt van keramiek en bamboe, houdt de koffie namelijk lekker lang warm. Wil je onderweg nog een bakkie, maar is je beker leeg? Neem je beker mee naar de winkel waar je een koffie to go wilt kopen en gebruik je eigen beker om deze te vullen. Zo bespaar je gelijk afval en blijft je koffie extra lang warm en vers. Dit kun je natuurlijk ook op je werk gebruiken, bij klanten, in het ziekenhuis, bij de kapper of waar je dan ook maar bent. 

 

4. Tassen, love it! 

Wie neemt er ook altijd te veel rommel mee in de tas en onderweg? Ik wil altijd van alles bij me hebben, zoals eten, drinken, zakdoekjes, make-up spulletjes, pleisters, zalfjes, pen, papier, agenda en ga zo maar door. Dit alles nog even in een mooie tas en voilà … klaar om te gaan! De tassen van eKodoKi zijn gemaakt van mooie stevige materialen, (upcycled autogordels, kurk textiel en wolvilt) en daarom ook continu duurzaam. Ze hebben verschillende modellen, afgestemd op jouw behoeften. Van prachtige backpack rugtas tot aan laptoptas, heuptas en meer. Tip van Daan: kies een tas met verschillende vakjes, zodat je alles netjes kunt ordenen en het geen grote chaos wordt in je tas. 😉

Geniet van het onderweg zijn en van de uiteindelijke bestemming!

>>> 8x Waarom wandelen goed voor je is en gelukkig maakt

Mijn 4 duurzame musthaves voor onderweg 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d