3 Tips om ook in de winter te genieten van het buitenleven in je tuin  

We willen allemaal het liefst zo lang mogelijk genieten van het zomerse buitenleven, dus laten we dit gewoon lekker doortrekken naar de winter. In de zomer is het heerlijk toeven in je tuin met een drankje in je hand of van de gezellige avonden tafelen met vrienden of familie in de achtertuin. Dit gevoel wil je natuurlijk het liefst het hele jaar vasthouden. Check deze 3 tips om ook in de winter te genieten van het buitenleven in je tuin. Want het is echt heerlijk! 

1. Groene tuin, zelfs in de winter 

Wist je dat je zelfs in de winter kunt genieten van een bloeiende en groene tuin? Want wanneer je je tuin beplant met de winterse bloeiers en planten van de Taxus Topper geniet je het hele jaar door van groen geluk in je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie Taxushaag van TaxusTopper.nl, deze is gemakkelijk te onderhouden en blijft het hele jaar door groen. Hier word je toch gelijk helemaal happy van in je tuin? En dit is precies wat we wel kunnen gebruiken tijdens de lange en soms donkere winterdagen!

2. Buitenleven voor een frisse neus 

In de winter zitten we veel meer binnen, lekker bij de warme kachel met een goed boek en een warme choco. Ook heerlijk natuurlijk. Maar ook juist in de winter is het heerlijk om buiten te zijn. Een frisse neus halen is namelijk altijd een goed idee! Even een klein blokje om, de achtertuin harken en vegen of met een kop koffie nog een paar zonnestralen vangen als die er zijn. Heerlijk! Dit doen we eigenlijk te weinig. Las daarom elke dag een momentje in voor een kleine wandeling en een kop koffie in de winterse kou en/of zonnestralen. Maar ook lekker rommelen in de tuin is heerlijk in de winter. Het geeft je voldoening en je krijgt er volop nieuwe energie van. Probeer maar eens!

3. Buiten koken en eten 

Misschien bedenk je het niet direct, maar in de winter is het juist superleuk om buiten te kokkerellen en te eten. Zeker kids vinden het fantastisch. Natuurlijk wel wanneer het droog is of je onder een overkapping kunt zitten. Of overweeg om een tuinhuis neer te zetten en gezellig in te richten voor winterse gezelligheid. Maar gewoon op de stoep kan natuurlijk ook. Zet een tuinset of een paar houten bankjes klaar, leg een paar warme schapenvachten, wollen kleedjes of fleece dekens neer om je lekker mee op te warmen wanneer het koud is. Steek de kaarsen aan, zet de barbecue of vuurschaal klaar, maak een knisperend haardvuurtje en het koken kan beginnen. Vergeet vooral de warme chocolademelk, marshmallows en gesmolten chocolade niet. Dat is hier altijd een hit, voor jong en oud. 

>>> Winterse barbecue inspiratie 

>>> Meer buitengeluk 

3 Tips om ook in de winter te genieten van het buitenleven in je tuin  

2 reacties op “3 Tips om ook in de winter te genieten van het buitenleven in je tuin  ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: