Barbecuen in de herfst en winter? Supergoed idee!

Het klinkt misschien gek, barbecuen in de herfst en winter, maar het is juist een echte aanrader kan ik je vertellen! En zeker nu we de feestjes en festivals missen, is dit een top alternatief samen met vrienden. Waarom zouden we alleen maar in de zomer barbecuen, als je in de herfst en winter ook zin hebt in een goed stuk vlees of heerlijk gegrilde groenten? Barbecuen in de herfst en winter? Supergoed idee! 

Goed materiaal is het halve werk 

Dat weet iedereen! En dit is ook zeker met barbecuen een feit. Zorg voor een barbecue die goed zijn werk doet als het buiten koud is. En vergeet de messentassen met vlijmscherpe messen vooral ook niet. Ideaal om het vlees door te snijden om te kijken of het al gaar is. Of om de groenten en stokbroodjes te snijden. De messen zitten in een mooie leren tas, zodat je de messen na de barbecue weer goed op kunt bergen voor de volgende fuif. Laat je overigens nooit weerhouden door weer apps, meestal valt het weer namelijk mee. Is dit niet het geval, zorg dan dat je een partytent bij de hand hebt.

Barbecuen in de herfst en winter? Supergoed idee!

Genieten in de buitenlucht

Vertoeven in de buitenlucht is altijd een goed idee! Zeker in de herfst of winter om een lekker fris neusje te halen. In de herfst kun je zelfs nog geluk hebben met het weer en tijdens de barbecue misschien nog wel genieten van een lekker herfstzonnetje. De winter is vaak een stuk frisser, maar daar kun je je perfect op kleden natuurlijk. Voor de masterchef mag een leren bbq schort niet ontbreken, zo kun je barbecuen als een prof en het geeft je gelijk ook nog bescherming en warmte. Geef je gasten wel even door dat ze zich lekker warm moeten kleden. Laat ze een warme trui of jas, sokken en een muts, handschoenen en sjaal meenemen. En misschien nog een extra vuurkorfje of terrasverwarmer voor nog meer sfeer, gezelligheid en warmte. Want hoe leuk zou het zijn als er een dik pak sneeuw ligt wanneer je een winterbarbecue organiseert? Dat wil je toch!? Hoe dan ook, het wordt sowieso genieten in de buitenlucht. 

Gezellige en vooral warme aankleding

De aankleding maakt de sfeer! Kies voor een specifiek thema om er een extra draai aan te geven of maak er een bier- of wijnproeverij van met lekkers van de barbecue. Maak de tuin gezellig, hang leuke lantaarns op en steek de kaarsjes aan. Zet een tuinset klaar en dek de tafel gezellig met een tafelkleed. Pak je mooiste servies en bestek uit de kast en maak eventueel een tafelschikking. Vergeet niet een gezellig winters muziekje op te zetten. Als het hartje winter is, kun je een aantal warme fleece dekentjes neerleggen om je benen te warmen. Want van stilzitten krijg je het wel brrr… koud. Je kunt ook kiezen voor statafels, zodat je tijdens de barbecue bij de statafel in beweging kunt blijven. Dit houd je ook warm. Geniet van barbecuen in de herfst en winter!

>>> Meer barbecue inspiratie

Barbecuen in de herfst en winter? Supergoed idee!

Eén reactie op “Barbecuen in de herfst en winter? Supergoed idee!”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: