Handige tips voor een onderhoudsvrije tuin

onderhoudsvrije tuin tips

Een tuin heb je om lekker in te zitten, om in te tuinieren en vooral om heerlijk te genieten. Een tuin kun je natuurlijk ook gebruiken om lekker in te spelen, een groentetuin aan te leggen of om een schuurtje te bouwen. Met een tuin kun je alle kanten op, maar een tuin betekent ook onderhoud. Wanneer je alle tijd hebt om een tuin te onderhouden is er niets aan de hand. Maar als je weinig tijd hebt, is een onderhoudsvrije tuin perfect om bij te houden. Check deze handige tips voor een onderhoudsvrije tuin. 

Onderhoudsvrije tuin zo gepiept 

Een onderhoudsvrije tuin is zo ingedeeld dat je makkelijk te werk kunt gaan in de tuin zonder dat het heel veel tijd en moeite kost. Bovendien is een onderhoudsvrije tuin zo gepiept. 

  • Kies bijvoorbeeld voor verhoogde borders, zodat je gemakkelijk het onkruid tussen de beplanting weg kunt halen. Je hoeft niet veel te bukken en kunt er gemakkelijk bij. Het is ook ideaal wanneer je huisdieren hebt. Ze zitten niet direct in de tuin.
  • Losse bloembakken zijn ook een mooi alternatief wanneer je voorkeur uitgaat naar een onderhoudsvrije tuin. Je kunt bloembakken verzetten en altijd weer voorzien van nieuwe planten en bloemen.
  • Kies in plaats van eenjarige planten liever voor vaste planten. Ze gaan langer mee en hebben in de regel minder onderhoud nodig. 
  • Een tuin bestraten lijkt handig in onderhoud, maar tegels worden vaak groen en moeten dan flink schoongemaakt worden. En dat kost tijd. 
  • Geef onkruid geen kans en werk met bodembedekkers in je tuin. Dit zijn planten die in de breedte groeien en de bodem mooi bedekken. Hierdoor krijgt onkruid weinig tot geen kans. Scheelt weer onkruid plukken. 

tips onderhoudsvrije tuin

Kunstgras it is!

Een goed voorbeeld voor een onderhoudsvrije tuin is een tuin met kunstgras. Het is duurzaam, kindvriendelijk en onderhoudsvrij. Je hebt bovendien geen gedoe met bemesting, kantjes knippen en de boel kort houden. Kunstgras is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd volop keuze is en het helemaal past binnen jouw tuinplannen. Kunstgras is ideaal wanneer er regelmatig kinderen in de tuin spelen. Je krijgt geen last van kale plekken in het gras vanwege speeltoestellen of schommels, geen zand tussen de tenen en vooral geen onderhoud! Ideaal en de kinderen vinden het fantastisch, want ze kunnen heerlijk spelen en ravotten op het kunstgras. Kunstgras is tegenwoordig niet van echt gras te onderscheiden, kan tegen een stootje en is beschermd tegen weersinvloeden zoals, regen, wind, zon en sneeuw. Het verkleurt niet, waardoor het gras altijd groen blijft!

tips onderhoudsvrije tuin

Ga zelf aan de slag 

Wil je je tuin aan laten leggen door een bedrijf, dat kan natuurlijk. Maar hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan om een mooie tuin te realiseren? Tegenwoordig vind je overal toffe ideeën en inspiratie om zelf je tuin aan te leggen. Kijk maar eens op Pinterest. Daar vind je genoeg inspiratie om je tuin, balkon of dakterras helemaal naar wens in te richten. Als alles klaar is, ben je trots op je eigen ideeën en ontwerpen.

>> 7 Handige tips voor een gezellig tuinfeest 

>> Geef je tuin sfeer met energiezuinige en duurzame tuinverlichting 

tips onderhoudsvrije tuin

Handige tips voor een onderhoudsvrije tuin

 

Eén reactie op “Handige tips voor een onderhoudsvrije tuin”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: