7 Redenen om een eigen moestuin te beginnen

tips-moestuinieren-moestuin-puurvangeluk

Een moestuin, ook wel groentetuin genoemd, is een tuin waar groenten, fruit en kruiden worden gekweekt voor eigen gebruik. Steeds meer mensen willen graag een eigen moestuin en wij begrijpen wel waarom. Naast dat het natuurlijk superleuk is om een je eigen voedsel te kweken en oogsten zijn er nog 7 redenen om een eigen moestuin te beginnen.

  1. Gezonder dan de supermarkt

Het zelf kweken van groenten en fruit is een stuk gezonder dan (bespoten) groenten en fruit dat in de supermarkten ligt. Als je het zelf kweekt weet je precies wat je gebruikt en is het, als het goed is, vrij van bestrijdingsmiddelen en pesticiden.

  1. Optimale smaakbeleving

Een gezonde grond is de basis van gezonde voeding en dat zorgt weer voor een optimale smaakbeleving. Met een eigen moestuintje heb je zelf in de hand hoe gezond de grond is en hoe smaakvol je geoogste groenten en fruit zijn. Bon Appétit!

  1. Goed voor het milieu

Een eigen moestuin zorgt ervoor dat je groenten, fruit en kruiden binnen handbereik hebt. Al het voedsel dat in de winkel ligt maakt eerst een wereldreis voordat het onze keuken bereikt en is verpakt. Al dat transport zorgt voor een grote uitstoot aan broeikasgassen, superslecht voor het milieu. Heb je een eigen moestuin? Dan heb je geen verpakkingsmateriaal en transport nodig. Alleen de benenwagen om het op te halen, want het komt natuurlijk niet vanzelf in de keuken terecht. 😉 Maar hey … heb je gelijk een beetje extra beweging in the pocket!

  1. Ontspannend

Je eigen voedsel kweken en oogsten werkt ontspannend voor zowel lichaam als geest. Je bent bezig in de buitenlucht en kunt even lekker je hoofd leegmaken tijdens het tuinieren. Alle stress verlaat je lichaam en je geniet volop van de natuur! Bovendien zorgt dat er weer voor dat je slaapkwaliteit verbetert.

  1. Leuk en leerzaam

Weet wat je eet! Zelf groente, fruit en kruiden kweken is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam, voor zowel volwassenen als kinderen. Je ontdekt hoe het allemaal groeit, welk groente, fruit en kruiden bij welk seizoen hoort en je ontwikkelt ook nog eens een hoop geduld. Je zult moeten wachten tot je kunt oogsten, maar Rome is tenslotte ook niet in één dag gebouwd.

  1. Beter voor je portemonnee

Een zakje biologische zaden zijn goedkoper dan een bos wortelen of een pakje peterselie uit de supermarkt. Bovendien kun je met een zakje groentezaad heel wat bossen wortelen en peterselie kweken dan één verpakking uit de supermarkt. Daarnaast bepaal je zelf welke groente, fruit en kruiden je kweekt én hoeveel. Het is dus uiteindelijk ook veel beter voor je portemonnee.

  1. Verrijking voor de tuin

Een eigen moestuin is een verrijking voor de tuin, maar ook voor jezelf. Het zorgt ervoor dat je nóg meer geniet van de tuin en het buitenleven. Daarnaast ziet het er ook gezellig uit, een stukje grond met groene plantjes!

Ecotuintje heeft alles voor je moestuin

Ben je op zoek naar alles om je moestuin mee op te starten of om je huidige moestuin aan te pakken en een flinke boost te geven? Bij Ecotuintje vind je alles voor een gezonde en biologische moestuin. Dus steek die groene vingers maar uit de mouwen, want met deze 7 redenen om een eigen moestuin te beginnen ga je vandaag nog met veel plezier aan de slag!

>>> Handige tips voor een onderhoudsvrije tuin, zodat je alle tijd hebt voor je moestuin.

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d