7 Handige tips voor een gezellig tuinfeest

The best memories are made in summer! Het is zomer en bij de zomer horen uiteraard leuke feestjes en een hoop gezelligheid. Daar zijn wij wel voor in! Hapjes, drankjes, de zon en goed gezelschap. En wat is dan een betere plek dan in je eigen tuin? Wil jij graag een tuinfeestje organiseren? Dan hebben wij 7 handige tips voor een gezellig tuinfeest voor je! Met deze tips wordt jouw feestje gegarandeerd een succes. 

Kies een thema 

Een gezellig tuinfeest begint met een sprankelend thema. Dit kan een kleur zijn of een onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een white party, tropical party of een dierenthema. Je kunt dan ook je gasten een dresscode meegeven (wie houdt er nu niet van een verkleedpartijtje?). Bovendien is het fijne van een thema dat je met slechts een paar decoratieve accessoires al snel een leuke sfeer kunt neerzetten. 

 

Feestelijke uitnodiging

Hoe breng jij jouw gasten op de hoogte van jouw tuinfeest? Via een appje? Of lekker ouderwets door middel van een uitnodiging? Onze voorkeur gaat uit naar het tweede. Knutsel zelf een feestelijke uitnodiging in elkaar of maak gemakkelijk online de uitnodiging voor jouw tuinfeest. Vermeld de datum, tijd, locatie en de eventuele dresscode in de uitnodiging.

Hapjes en drankjes 

Wat is een feestje zonder lekkere hapjes en drankjes? Precies, géén feestje! Kies wel voor een hapjescateraar, anders ben jij gedurende het feest alleen maar druk met serveren om iedereen te voorzien van lekkers. Decoreer een tafel in de schaduw en zet daar alle hapjes, drankjes, (plastic) glazen en bordjes op. Een bak met ijsklontjes of een koelkast erbij om de drankjes lekker koel te houden. Is het echt heel warm op de dag van jouw feestje? Ice, ice baby! Deel ijsjes uit, daar wordt iedereen blij van, groot en klein.

 

Leuke tuinverlichting

Gaat het feestje door tot in de late uurtjes? Dan is verlichting onmisbaar. Naast het praktische gedeelte zorgt de juiste tuinverlichting ook voor extra sfeer. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kaarsjes op tafel, kleurrijke lampionnen of een slang met lampjes in de bomen en fakkels. Gezellige tuinverlichting is het halve werk! 

 

Music on! 

Goede muziek door de speakers is heerlijk met een tuinfeestje, dus een geluidsinstallatie mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ben je zelf de dj? Maak dan van tevoren een lekker Spotify lijstje met leuke hitjes. Zomerse deuntjes horen nou eenmaal bij een gezellig tuinfeest. Heb je (lastige 😉) buren? Nodig ze ook gezellig uit of ga voor een silent disco. Dan heb je tóch muziek en niemand heeft er last van, mits je te hard meezingt natuurlijk.

Voor de kids

Zijn er ook kinderen aanwezig? Zorg er dan voor dat er ook voor hen leuke activiteiten zijn. Dit kan heel simpel zijn! Een tafel met knutselspullen, een bal, badmintonsets, een sjoelbak etc. Wil je uitpakken? Een springkussen doet het altijd goed!

Plan B

Niets is zo onvoorspelbaar dan het weer in Nederland. Is jouw tuinfeest al gepland? Dan ga je er uiteraard vanuit dat het gewoon door kan gaan, maar een plan B achter de hand hebben is nooit een slecht idee. Heb je de mogelijkheid om het tuinfeest overdekt te maken? Top plan B! Heb je dit niet? Kijk dan of je bijvoorbeeld een partytent kunt huren of lenen. 

Wat vond jij van onze 7 handige tips voor een gezellig tuinfeest? Let the party begin!

2 reacties op “7 Handige tips voor een gezellig tuinfeest”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: