Geniet meer van je tuin met deze 4 simpele tips 

Zeker nu het mooie weer zich steeds vaker laat zien, willen we ook vaker in de tuin vertoeven. Borreltje nuttigen, af en toe de bbq aansteken en volop van de warme lange zomeravonden genieten. Beter kan niet! En met deze 4 simpele en praktische tips geniet je nog meer van je tuin. Dus kom maar door met dat mooie weer! 

1. Wat frisse beplanting al niet kan doen

Kleur in de tuin, gelukkiger kun je mij niet maken. Ik vind het altijd heerlijk om nieuwe frisse plantjes in de plantenbakken te zetten. Wie herkent dit? Met een beetje kleur in je tuin, geeft het gelijk een gezellig en sfeervol tintje. Het trekt je sneller en vaker naar buiten, al is het maar om de dag rustig op te starten met een kop koffie. Wat een paar plantjes al niet kunnen doen. Er zijn zelfs toffe winterbloeiers die je na de zomer kunt planten, zodat je ook in de winter kunt genieten van een sfeervolle en kleurrijke tuin. Dit wil je toch!?

2. Maak van je tuin een gezellige boel

Zodra de eerste zonnestralen weer om de hoek komen kijken, ben ik weer in de tuin te vinden om het gezellig aan te kleden. Want niets is leuker dan in een sfeervolle tuin te genieten. Maak je tuin gezellige met de volgende simpele en praktische tips:

  • Tover die saaie houten schutting om tot een prachtige blikvanger. Bevestig een toffe tuincirkel of een tuinposter aan de schutting. Dit geeft gelijk een lekker sfeertje. 
  • Leg vrolijke kussentjes in je loungeset of op je tuinset. Kies eens voor een afwijkend kleurtje in plaats van de veilige tintjes. Dat geeft juist net dat beetje extra diepte en sfeer. 
  • Heb je een grote boom in je tuin? Bevestig er een hang/schommelstoel in. Maak het af met een aantal vrolijke kussentjes. Heerlijk om een boek in te lezen met een goed wijntje erbij. 

3. Creëer verschillende plekjes 

Als je ruimte hebt in je tuin, is het heerlijk om verschillende plekjes te creëeren. Dit kan eenvoudig met een paar toffe zitzakken. Ze zijn in verschillende maten, kleuren en printjes verkrijgbaar. En wist je dat je zelfs je eigen zitzak(ken) kunt ontwerpen? Hoe tof is dat!? Kun je het helemaal in stijl van je tuin en accessoires ontwerpen. Unieker dan dit wordt het niet. Enne .. je kunt ze uiteraard ook binnen gebruiken als je ze niet nodig hebt in de tuin. Maak naast een fijne relaxplek met zitzakken ook een eetgedeelte waar je uren kunt tafelen met vrienden. Maar ook een fijne speelplek voor de kids waar ze zich kunnen vermaken mag niet ontbreken in de tuin. Heb je dan nog extra ruimte over en zit je graag het hele seizoen buiten? Dan is een veranda in de tuin misschien een mooie aanvulling voor je. Zo heb je gelijk een mooie schaduwplek in je tuin waar je lekker kunt zitten als de zon volop schijnt en je de koelte op wilt zoeken. Door een aantal kleine terrasjes aan te leggen in je tuin, baken je de verschillende plekjes/zithoekjes beter af en krijgt je tuin meer diepte. 

4. Buiten koken en eten 

Buiten koken is het helemaal deze zomer! En daar hoef je echt geen complete buitenkeuken voor te hebben. Het mag natuurlijk wel, maar het hoeft niet. Je kunt ook heerlijk koken op een vuurschaal met een rooster en speciale pannen. Dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten en zo kun je toch lekker buiten koken en genieten. En een gezellig gedekte tafel is natuurlijk wel een must als er buiten gegeten wordt. Kies als basis een mooi tafelkleed om je buitentafel bescherming te bieden, maar uiteraard ook voor extra sfeer. En ook hier kun je zelf je eigen tafelkleed ontwerpen. Hoe tof is dat? Bovendien ook superleuk om cadeau te geven aan iemand die gek is op het buitenleven en buiten koken/eten. Dek de tafel met een mooi servies (of melamine servies dat tegen een stootje kan) en gouden bestek en voilà … laat de gezellige avondjes maar komen! 

>>> Tips om een kleine tuin in te richten

Geniet meer van je tuin met deze 4 simpele en praktische tips 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d