5 Tips om een kleine tuin in te richten 

Met het mooie weer krijgen we gelijk zin om in de tuin aan de slag te gaan. Heb je een kleine tuin en ben je bezig om een nieuwe tuin te ontwerpen of wil je je bestaande tuin aanpakken en gezellig stylen? Dan is het nu tijd om het aan te pakken. Met deze 5 tips om een kleine tuin in te richten helpen we je een handje op weg, zodat je lekker kunt gaan genieten de komende tijd. Kom maar door met die heerlijke zomerse dagen en avonden. 

1. Breng de ruimte van je tuin in kaart

Het is handig om de ruimte van je tuin in kaart te brengen voordat je het gaat indelen. Zeker met een kleine tuin, want je wilt de ruimte in je tuin wel goed en optimaal benutten natuurlijk. Wil je tuinmeubelen kopen? Ga dan eerst eens rustig in de tuin zitten en bedenk alvast:

  • hoeveel ruimte je nodig hebt voor het terras. 
  • waar het terras met bijvoorbeeld tuin loungeset moet komen.
  • of je een stukje groen wilt creëren om het terras heen.
  • of je nog speeltoestellen, tuinhuisje of andere items in je tuin wilt plaatsen. 

Door een indeling te maken kun je de ruimte van de kleine tuin goed in kaart brengen en kun je kijken of al je wensen gerealiseerd kunnen worden.

2. Maak een moodboard 

Bundel je ideeën en inspiratie en dat van je partner. Want je wilt uiteraard allebei genieten van een heerlijk ingerichte tuin. Bovendien is het handig om te weten wat jullie ideeën zijn wanneer je de tuinaanleg uit handen geeft. Breng je smaak en wensen kenbaar tot in detail. Kijk eens op Pinterest voor leuke creatieve inspiratie en ideeën voor een kleine tuin, want die zijn er volop. 

 

3. Bekijk de persoonlijke situatie 

Laat je lekker inspireren door mooie plaatjes, maar het ontwerp van je tuin moet goed voelen en helemaal aansluiten bij je wensen. Heb je een gezin met kinderen, dan wil je ook dat het een leefbare tuin wordt waarin heerlijk gespeeld kan worden zonder dat kinderen zich bezeren. Heb je huisdieren die buiten vertoeven, neem ook dit mee in je ideeën. Bekijk jullie persoonlijke situatie en neem dit altijd mee in je plannen.

4. Zet de tuin niet te vol 

Pak de tuin niet helemaal vol, zeker niet met een kleine tuin. Dat geeft weinig ruimte, maar zorgt er ook voor dat bloemen en planten niet voldoende zuurstof krijgen. Hierdoor wordt de groei en ontwikkeling belemmerd. Je wilt zelf toch ook voorkomen dat je kleine tuin vol staat met spullen waardoor je zelf ook weinig ademruimte hebt? Plaats (hang)planten aan de schutting of aan de muur van een schuur. Vrolijkt de boel gelijk gezellig op en kost weinig ruimte.

 

5. Maak het gezellig 

Plaats enkele verrijdbare bakken met planten en bloemen om zoveel mogelijk rust en ruimte te bewaren. Met verrijdbare plantenbakken kun je leuke en gezellige plekjes creëren zonder dat het veel ruimte kost. Zorg voor afwisseling van bloemen en planten in je tuin, dat geeft meer diepte en gezelligheid. En vergeet vooral ook de verlichting niet! Een aantal lampionnen of een lichtsnoer geven net dat beetje extra sfeer in je tuin. Hang ze in bomen of aan de wand van een schuur om de ruimte optimaal te benutten. 

>>> Inspiratie voor het inrichten van een kleine badkamer

 

 

 

 

5 Tips om een kleine tuin in te richten 

Eén reactie op “5 Tips om een kleine tuin in te richten ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: