Buitenleven, inspiratie voor meer buitengeluk!

Buitenleven, daar wordt ieder mens gelukkig van, toch? Wij in ieder geval wel! De kinderen vermaken zich prima met de buurtkinderen, gaan speuren naar sporen in de natuur en gezellig samen popcorn poppen op een buitenvuur of op de barbecue. Beter dan dit wordt het niet! In de buitenlucht is er voor iedere avonturier wel iets leuks te beleven. En bij De Wildakker vind je heel veel leuke outdoor items voor jong én oud om de beleving nog completer te maken. Of het nu gaat om activiteiten, buiten koken of lekker tuinieren, je vindt het hier allemaal. Geniet van het buitenleven met deze inspiratie voor meer buitengeluk!

Buiten koken

In Nederland zijn we gek op barbecuen. Maar wist je al dat er nog véél meer mogelijk is als het gaat om buiten koken? Wij hebben bijvoorbeeld de hele gave popcornpan, echt een hit! Onze kinderen vinden het prachtig om de popcorn te zien poppen in het pannetje. Maar ook een pannenkoekenpan voor op het vuur vinden kinderen te gek. Want welk kind is niet gek op pannenkoeken!? En wat dacht je van de kampvuur pannenset, ideaal wanneer je nog lekker buiten wilt blijven genieten. Zet de pannenset gemakkelijk op een rooster op het vuur of op de barbecue. Uiteraard onder het genot van een wijntje, popcorn en lekkers uit de pannenset. Food is life! 

Op ontdekking in de natuur

Duik samen met de kids de natuur in en ga op ontdekkingstocht, op zoek naar waterdiertjes, vogels en insecten. Of naar mooie vrolijke bloementjes en bijtjes. Verzamel de waterdiertjes in een speciale emmer om ze goed te kunnen bestuderen. Of shop een lieveheersbeestjes huisje en hang het op in de tuin, daar komen de lieveheersbeestjes gegarandeerd op af! Je kunt ook zelf een insectenhotel bouwen, dan zijn de kinderen een tijdje zoet. Gek op vogels en vogels spotten? Ga dan met zoekkaarten de natuur in en ontdek de mooiste vogels en insecten. Zo maak je van een wandeling een superleuk uitje voor de kids! Kun je de vogels vinden die op de zoekkaart staan? Maak er een wedstrijdje van! Vergeet geen picknickmandje mee te nemen vol lekkernijen, dan kunnen de buikjes tussendoor goed gevuld worden enne… dan hoor je de kinderen ook niet zeuren of ze nog lang moeten lopen. 😉

Samen tuinieren

Steek je handen maar uit je mouwen! Kweek je eigen tomaatjes in een kweekpotje en pluk je eigen basilicum. Dan kun je ’s avonds lekker aan de slag in de buitenkeuken met je eigen kruiden en groenten! Ooit gehoord van zaadbommen? Op de website van De Wildakker vind je verschillende zaadbommen. Een uniek soort bloembol. Schud de bom zodat de zaden en overige bestanddelen in de zaadbom goed gemengd worden. Activeer de zaadbom door eerst het dopje te verwijderen met behulp van de “pull” sticker en deze vervolgens met (kraan)water te vullen. totdat de Seedbom volledig doordrenkt is. Gooi de zaadbom neer op een mooi stukje grond en wachten maar! Let op: Voor het beste resultaat de zaadbom NIET ingraven, neerleggen is voldoende. Na een tijdje zullen er prachtige pastelkleurige bloemen tevoorschijn komen. Wij zijn er gek op!

>>> Nog meer toffe inspiratie over De Wildakker

Buitenleven, inspiratie voor meer buitengeluk deze zomer!

2 reacties op “Buitenleven, inspiratie voor meer buitengeluk!”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d