Top 5 mooiste bloeiende winterplanten

Ben je net als ik ook gek op bloeiende planten en bloemen? Het geeft altijd een gezellig sfeertje in de tuin en het staat lekker vrolijk. Het geeft je leven kleur! En in de winter, zeker wanneer het grijs en grauw is, kunnen we wel wat kleur en vrolijkheid gebruiken in de tuin. We zetten de top 5 mooiste bloeiende winterplanten voor je op een rijtje. Ze fleuren de boel zo lekker op, dus dat wordt planten bestellen, zodat je ook in de winter kunt genieten van een kleurrijke tuin. 

1. Helleborus

Helleborus wordt ook wel nieskruid genoemd en zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Het zijn vaste winter- of lentebloeiende planten met vlezige wortels. Het voordeel van Helleborussen is dat ze veel vorst kunnen verdragen. Bij vorst gaan ze meestal slap hangen, maar zodra de temperaturen weer stijgen, komen ze weer omhoog. De planten beschermen zichzelf tegen de vorst. Het vocht uit de bloemen wordt namelijk tijdens de vorst naar de wortels vervoerd. Zo kunnen de bloemen niet bevriezen en heb je er de hele winter plezier van. 

2. Skimmia 

De Skimmia is een compacte winterharde en groenblijvende plant die zowel in het voorjaar als in het najaar bloeit. Dus ook van deze plant kun je het hele jaar plezier beleven. In het najaar komen er kleine rode besjes aan de plant die de hele winter blijven zitten. Dit zorgt ook weer voor een gezellig sfeertje in de tuin. 

3. Viburnum

De Viburnum wordt ook wel sneeuwbal genoemd en is een schatje om te zien. Deze winterharde en groenblijvende plant geeft vanaf oktober tot april witte geurende bloemetjes. Na april komen er diepblauwe bessen aan de plant. De Viburnum is een lust voor het oog en een mooie opvulling voor een winterse bloeiende tuin!

4. Camellia 

De Camellia wordt ook wel Japanse roos genoemd. Daar heb je vast al eens van gehoord. Ze hebben wel iets weg van de roos, maar het is toch een heel ander soort. Het is een groenblijvende plant die bloeit vanaf februari tot en met mei. De Camellia kenmerkt zich door mooie rode, roze of witte bloemen. Deze plant is voldoende winterhard en bloeit lang, waardoor je ook in de winter veel plezier kunt beleven aan deze kleurrijke plant. Er zijn zelfs Camellia’s die nu al bloeien. Deze mag dus zeker niet ontbreken in je mooie bloeiende tuin. 

5. Sarcococca 

De laatste van de top 5 mooiste bloeiende winterplanten is de Sarcococca, een buxusachtige plant. Deze is lekker groen en vanaf december bloeien er kleine witte bloemetjes aan die een zoete geur verspreiden. Zeker in de decembermaand zijn de witte bloemetjes een gezellig gezicht. Het lijken wel kleine sneeuwvlokjes. Naast de witte bloemetjes krijgt de Sarcococca ook kleine zwarte besjes aan de plant. Is jouw tuin al helemaal klaar voor de winter? Laat je inspireren met deze extra tuintips

>>> Meer Tuin inspiratie

Eén reactie op “Top 5 mooiste bloeiende winterplanten”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: