Dit zijn dé badkamertrends van 2022

Tijd voor een nieuwe badkamer? Dan ben je vast overal inspiratie aan het opdoen. Kleuren, materialen, badmeubelen, accessoires, trends and you name it. Er komt veel kijken bij een nieuwe badkamer. Wij hebben dé badkamertrends van 2022 voor je verzameld, wellicht maakt dat de keuze makkelijker. Get inspired! 

Ton sur ton

Wij zijn er he-le-maal weg van! Ton sur ton. Ton sur wát? Ja, je hoort het goed. Ton sur ton betekent kleur op kleur in dezelfde kleurtonen. For example: een muur in een lichtroze of groene tint met daarboven donkerroze of donkergroene mozaïek tegels, geaccentueerd met andere lichte tinten. Voor een luxe touch kun je kiezen voor bijvoorbeeld rosé of gouden kraantjes. Deze trend kun je uitvoeren met iedere zachte basiskleur. Harde contrasten zijn verboden in een ruimte als het gaat om ton sur ton!

Bron: Sanitairwinkel.nl

Dompel onder in Bali

Dompel jezelf letterlijk onder in de Balinese stijl. Lichte tinten gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Naast de materiaalkeuze wordt de sfeer in de badkamer bepaald door kleuren en de juiste accessoires. Maak bijvoorbeeld gebruik van leuke plantjes die goed functioneren in een vochtige badkamer (graslelie, varen, aloë vera and so on). Zet een paar wierookstokjes neer, strooi gekleurde bloemblaadjes in bad en voilà je kunt genieten van Balinese luxe in je eigen huis. 

Mix & Match

In 2022 kun je werkelijk alles met elkaar combineren, mixen en matchen. Gestucte wanden gecombineerd met twee soorten tegels en zelfs nog een behangetje. Lichte kleuren met donkere materialen. Het kan allemaal! Wist je dat? Om behang mooi te houden in de badkamer is het van belang dat je het laat nabewerken met een speciale transparante, watergedragen coating (wall finish). 

Bron: Sanitairwinkel.nl

Mediterrane invloeden

Accenten van de Spaanse, Italiaanse, Griekse, Portugese en zelfs Marokkaanse culturen komen samen in deze badkamertrend. Kenmerkend voor de mediterrane stijl zijn de mozaïek tegels en sierlijke patronen. Portugese tegels, ook wel Azulejos genoemd, plavuizen en Marokkaanse tegels zijn populair als het gaat om de mediterrane stijl. En uiteraard mag een heerlijke regendouche ook niet ontbreken in de mediterrane badkamer. 

En suite badkamer

De luxe stijl: “Hotel Chique” zien we ook steeds vaker terug in woonhuizen. Daar hoort natuurlijk ook een en suite badkamer bij. Steeds meer mensen willen hun badkamer betrekken bij hun slaapkamer en dat snappen we! Een en suite badkamer zorgt voor ruimtelijkheid en luxe. Wil je toch graag een scheiding tussen de badkamer en slaapkamer? Maak dan gebruik van een grote schuifdeur, zo kun je de badkamer toch afsluiten indien gewenst. Geen behoefte aan privacy? Dan kun je de schuifdeur open laten staan en vanuit je bed het bad in rollen! 

>>> Inspiratie voor het inrichten van een kleine badkamer.

Welcome to the future

Duurzaam, milieuvriendelijke en moderne technologie, dat is de badkamer van de toekomst. Denk aan slimme apparatuur, een waterbesparende kraan en douchekop. Maar ook aan spiegels of lampen met bewegingssensor en andere handige gadgets. Zo kun je bijvoorbeeld meer energie en water besparen. Welkom to the future! Ga jij jouw badkamer ook future proof maken?

Dit zijn dé badkamertrends van 2022. Maar no worries, in 2022 gaan niet alle badkamertrends van 2021verloren. De industriële badkamer, betonlook en zwarte badkamers met gouden details blijven ook nog steeds een trend. Welke trend is jouw favoriet?

Bron: Sanitairwinkel.nl

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: