Is jouw tuin al zomerklaar? Check deze 4 tips

Zit je vaak te dagdromen over een heerlijke tuin waar je kunt genieten in de zomer met vrienden en familie, maar waar je ook kunt genieten van niks doen en rust? Stop met dagdromen, het is tijd om de boel eens even lekker flink aan te pakken. Zeker nu de zomer er weer aan zit te komen. Is jouw tuin al zomerklaar? Check deze 4 tips om een plan van aanpak te maken, zodat jij er in de zomer lekker bij kunt zitten.

1. Je tuin zomerklaar maken

In de winter bedenk ik me vaak dat ik er in de zomer lekker en vooral gezellig bij wil zitten in de tuin. Mijn hoofd stroomt altijd vol met ideeën. Maar zodra de eerste zonnestralen schijnen, ben ik al die ideeën alweer kwijt of heb ik er geen tijd voor om de uitwerking te realiseren. Herkenbaar? Denk daarom van tevoren goed na over welke functies je tuin moet vervullen en maak een to-do lijstje. Wil je graag privacy en rust? Wil je lekker in de zon liggen of zit je liever in de schaduw onder een zweefparasol? Houdt hierbij rekening met alle gezinsleden, zodat je met de hele familie kunt genieten in de tuin die zomerklaar is. Schrijf allemaal je ideeën en wensen op een lijstje, zodat je de ideeën makkelijk kunt verwerken in de aanpassingen en aankleding.

Weet je niet goed waar je moet beginnen om je tuin zomerklaar te maken? Stel jezelf de volgende vragen ter inspiratie:

  • Welke materialen vind ik mooi om te gebruiken in de tuin?
  • Wil ik veel of weinig tijd besteden aan het onderhoud van de tuin?
  • Welke planten en bomen moeten gesnoeid worden voor de zomer?
  • Welke parasol kies ik om schaduwplek te realiseren in de tuin?
  • Hoeveel mag de make-over, om de tuin zomerklaar te maken, kosten?

 

2. Maak een moodboard ter inspiratie

Er zijn zoveel fantastische ideeën voor in de tuin dat je jezelf uren zoet kunt houden met het bekijken van inspiratiefoto’s. Het is zeker leuk en het werkt! Kijk op inspiratie blogs, Pinterest en tuintijdschriften om ideeën op te doen, maar kijk ook vooral ook om je heen wanneer je buiten een wandeling maakt. Even gluren bij de buren is natuurlijk ook toegestaan! 😉 Bewaar al die toffe tuin ideeën die het best bij jouw/jullie wensen passen en maak hiervan een moodboard. Zo heb je een handig overzicht van al je ideeën en zie je direct wat wel en wat niet bij elkaar past.

 

3. Hergebruik items uit je tuin

Persoonlijk ben ik altijd van hergebruik. Dus ook met spullen uit je tuin. Heb je bijvoorbeeld een paar toffe windlichten, maar zijn ze een beetje verweerd en verroest? Koop een verfbus en lak je oude windlichten weer als nieuw. Uitgekeken op je oude kussentjes in de loungebank? Koop er een andere hoes omheen en klaar ben je! Ben je heel handig, dan kun je ook zelf je eigen creatie kussenhoezen maken. Ook al ben je toe aan een zomerse metamorfose in je tuin en nieuwe spullen, het is slim om niet te gehaast alles uit je tuin weg te gooien. Vaak zijn er nog prachtige planten, meubels of andere dingen die je kunt hergebruiken in je zomerse tuin.

 

4. Geef je tuin kleur

Hoe meer kleur in je tuin, hoe gezelliger je uitzicht. En kleur in je tuin is in de zomer natuurlijk absoluut een must. Denk daarom goed na over de beplanting in je tuin. De beplanting maakt of kraakt je tuin. Kies je planten zo, dat er het hele jaar iets in bloei staat. Hierdoor heb je het hele jaar door prachtige kleuren in je tuin en houd je langer het zomerse gevoel vast. Maak eventueel een beplantingsplan, zodat je zeker weet dat je de perfecte balans vindt voor in je tuin. Is jouw tuin al zomerklaar? Laat het mooie weer maar komen!

Is jouw tuin al zomerklaar? Check deze 4 tips

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d