6 leuke pluktuinen van Nederland

Ben je, net als ik, ook gek op kleur en het buitenleven? Dan is bloemen plukken in de buitenlucht ook vast iets voor jou! Op zoek naar de mooiste gekleurde bloeiers, voor thuis in die prachtige vaas, om te drogen of om iemand mee te verrassen. Dit zijn 6 leuke pluktuinen van Nederland! Hier pluk je geluk bij elkaar om de meest bonte boeketten te maken. Plukgeluk it is!!

1. Pluktuin PLUK in Haalderen

Ben je ook zo gek op mooie bloemen en kruiden? Dan is PLUK! bloemenpluktuin in Haalderen echt een heerlijke plek voor jou! Deze bloemenpluktuin heeft meer dan 150 soorten eenjarige bloemen, meer dan 200 soorten dahlia’s en diverse soorten groenten in de kas. En weet je wat zo fijn is? Alles is onbespoten en gifvrij! Marion van Hesteren is beheerder van deze fijne plek en heeft een passie voor bloemen en kruiden. Dit geluk wil ze graag delen met iedereen! Ook kinderen zijn hier van harte welkom.

Ze vindt het heerlijk om alle mensen met een prachtige bos bloemen en een voldaan gevoel naar huis te zien gaan. In deze mooie kleurrijke pluktuin kun je met een plukmand en bloemenschaartje genieten in de buitenlucht en de mooiste exemplaren plukken. Om die mooie vaas op de eettafel te vullen, om je interieur op te vrolijken of om iemand te verrassen met een mooie gekleurde bos. Voor wie je ook aan het plukken bent, het is een heerlijke en vooral rustgevende bezigheid. Adem in… aaadem uit… Als je klaar bent mag je zelf je geplukte geluk bij elkaar schikken, maar als dat niet lukt, kun je het ook laten schikken. De prijs van het boeket is afhankelijk van de grootte van het boeket. Wil je tussendoor weten wat je ongeveer kwijt bent voor je mooie geplukte bos? Op de buitentafel staat een plank met gaten waarin je het bindpunt van jouw geplukte bos bloemen kunt meten om achter de prijs te komen. Grappig hé! Ben je klaar, inpakken maar! Je kunt je bos bloemen namelijk ook nog inpakken als je dat wenst.

Pauze is verwennerij 

Wil je tussendoor even pauze houden tussen het plukken door? Dat kan, want je kunt heerlijk genieten op de zitjes in de tuin en zelf koffie, thee of limonade pakken. Voor theeliefhebbers… pak gerust de heerlijke verse kruiden uit de tuin voor een extra natuurlijke beleving. Als dat geen verwennerij is! Vind je het leuk om een keer met vriendinnen, collega’s of buren een workshop te volgen? Er worden diverse workshops gegeven in de kleurrijke pluktuin. Superleuk en echt een origineel uitje waar je direct vrolijk van wordt. Wees welkom bij PLUK!

Geopend vanaf het 1e weekend in juli t/m laatste weekend van september

Woensdagochtend 10.00 -12.00 uur
Vrijdagmiddag 14.00 – 16.00​​ uur
Zaterdag  hele dag   10.00 – 16.00 uur

Pluktuin PLUK!
Oudewei 2

6685 MC  HAALDEREN

2. Stroe Berries in Stroe

Heerlijk rondstruinen in de natuur, genieten van alle geuren en kleuren die je maar tegenkomt? Dat is toch puur geluk! In de prachtige bosrijke omgeving van de Veluwe ligt Pluktuin Stroe Berries. Een plek om te ontdekken, te ontspannen en vooral te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. I love it!! Toen Bertus en Geeske Verbeek in Stroe kwamen wonen hadden ze nog geen idee wat ze met de tuin wilden gaan doen. Maar toch leek het ze altijd leuk om uit hun eigen tuin te kunnen eten. Ze zijn daarom in 2015 begonnen om blauwe bessen te gaan telen en ondertussen kun je nu ook appels, peren, noten en bloemen plukken. Onbespoten geluk! Hoe fijn ehh… lekker klinkt dat!? Bertus en Geeske hebben een flinke tuin vol lekkere en mooie pareltjes om te plukken. Ze vinden het fantastisch om te zien dat gasten die komen plukken met een handvol plukgeluk en een big smile naar huis vertrekken. Want ze vinden het belangrijk dat gasten net zo genieten van de pluktuin als zij dat zelf doen. Geluk is immers om te delen!

Portie natuurgeluk

Als je een prachtig boeket wilt plukken, krijg je een mandje en een schaar mee. Je wandelt door de mooie tuin, geniet, komt tot rust en plukt de bloemen die jij graag wilt. Neem rustig de tijd, want het is echt genieten om lekker bezig te zijn in de natuur. Wil je tussen het plukken door een heerlijk kopje koffie of thee met gebak terwijl je uitkijkt over de pluktuin in bloei? Dat kan op het buitenterras. Er is zelfs een speelplaats voor kinderen waarop je uitkijkt vanaf het terras, dus neem gerust de kids mee. Zij vinden ontdekken en plukken vaak ook geweldig! Er is tevens een winkeltje met allerlei producten uit de pluktuin, dus daar kun je ook nog heerlijk rondneuzen. Het is hier voor jong en oud gewoon superleuk, dus wees welkom!

Geopend vanaf juni t/m september

Woensdag van 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 17.00
In de zomervakantie (regio midden) zijn ze geopend van woensdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur

Stroe Berries
Tolnegenweg 22
3776 PW Stroe

3. Pluktuin Voor Jou in Voorthuizen

Pluktuin Voor Jou is een boomgaard en tuin vol mooie bloemen, fruit en kruiden. Een begrip in Voorthuizen. In deze mooie pluktuin vind je prachtige (snij)bloemen in alle kleuren van de regenboog! Je mag zelf plukken wat je mooi vindt. Kinderen zijn ook van harte welkom en zij mogen ook plukken, wel onder toezicht. Maar dat is ook juist gezellig, samen plukken. Je kunt de bos bloemen zo duur maken als je wenst, want je kunt de prijs van de bos bloemen bepalen aan de hand van de  omvang van de stelen.

Naast bloemen vind je er ook seizoensgebonden boomfruit, zoals appels en peren. Wel zolang de boom strekt! 😉 Maar dat niet alleen! Ook roodfruit, zoals aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen zijn te plukken. Wil je ze eerst even proeven voordat je ze gaat plukken? Dat mag zeker! Je moet natuurlijk wel weten wat je koopt. Ook hier geldt: zolang de struik strekt. Naast pluktuin hebben ze ook een tuinzaak vol met mooie en kleurrijke producten, bloemen, vazen, jam, fruit, kaas, kruiden en ga zo maar door. En weet je wat zo mooi is? Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur bieden ze dagbesteding voor mensen die zelfstandig wonen met een zorgvraag. 

Genieten in de theetuin

Ze werken samen in de Pluktuin, de theetuin in de boomgaard, in de keuken, in de tuinschuur en in de Stek. Ze zaaien, oogsten en bewerken de oogst. Wat een waardevolle maatschappelijke aanvulling! Daar worden wij alleen maar heel blij van. Naast al dit geluk kun je ook deelnemen aan een wildpluk workshop met lunch. Deze wordt elke zaterdag in de maanden mei, juni, juli, augustus en september georganiseerd van 10.30 – 14.00 uur. Doorgang kan plaatsvinden vanaf 6 personen en is inclusief ontvangst met koffie/thee, wildplukwandeling en buitenlucht. Superleuk als familie-, vrienden- of gezellig personeelsuitje. Kom gerust langs en ontdek wat de Pluktuin Voor Jou kan betekenen. 

Openingstijden Pluktuin 
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

Openingstijden Tuinzaak
Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 16.00 uur
Buiten het plukseizoen elke donderdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur

Pluktuin Voor Jou
Rijksweg 67
3781 LT Voorthuizen

4. Eric Sleutjes Bloemen en Planten in Sint-Michielsgestel

Pluk de dag, pluk in de bloemen- en plantentuin van Eric Sleutjes! Een mooier begin van de dag bestaat niet! Bij de plantenkwekerij vind je de pluktuin met allemaal mooie wilde bloemen, maar liefst 80 tot 90 soorten. Wat dacht je van asters, rozen, ridderspoor, phloxen, cosmea, dahlia, zinnia en zonnebloemen? Allemaal even kleurrijk en mooi. Je kunt het hele seizoen prachtige veldboeketten plukken. Staat zo mooi in de vaas op de keukentafel. Ze vrolijken de boel zo lekker op. Zo’n 60 jaar geleden begon Leo Sleutjes (senior) de kwekerij op de Sint Jacobusstraat in Den Dungen. In 1991 nam Eric Sleutjes het steeltje over en inmiddels is Eric Sleutjes bloemen en planten een begrip in de regio. Hier kun je de mooiste bonte bossen bloemen plukken en het is bovendien superleuk om te doen!

Theehuis in de pluktuin 

En om er een gezellig uitje van te maken, kun je lekker een kopje thee/koffie met taart, broodje of ijsje nuttigen in het theehuis of op het terras. Het theehuis is tegenover de ingang van de kas gebouwd, omringd door de pluktuin. Alles wat ze in het theehuis aanbieden wordt vers gemaakt en komt uit de regio. Superleuk om met kinderen te gaan plukken en ze mee te nemen in de groei van bloemen. Ze vinden het fantastisch en leren tegelijk een beetje bij. En wedden dat ze met een tevreden snoetje richting huis gaan? Eenmaal thuis mag het plukgeluk op een vaas gezet worden en kunnen jullie nog dagen na het plukken genieten van de mooie belevenis. Kom genieten van de prachtige geuren en kleuren en kom een keertje plukken of leuke plantjes kopen. 

Eric Sleutjes Bloemen en Planten
Sint Jacobusstraat 15
5271 XJ Sint-Michielsgestel

5. De Eekhoeve in Veenendaal

Wat is er leuker dan samen met je kind, partner, vriendin of moeder bloemen of fruit te plukken in een van de pluktuinen die Nederland rijk is? Dat kan perfect bij De Eekhoeve in Veenendaal. Hier hebben ze een hele grote beleeftuin met daarin een moestuin en een pluktuin. Elk seizoen en soms zelfs elke dag is hier een wisselend aanbod te vinden. In de pluktuin vind je bijzonder mooie bloemen en in de moestuin vind je onder andere bieten, koolrabi, zomer wortelen, peultjes, kapucijners, sugarsnaps, sla, andijvie, rabarber, raapstelen, diverse kruiden, zoals salie, maggiplant, rozemarijn en tijm. Allemaal lekkers wat je heerlijk kunt gebruiken in de keuken om je gerechten nog lekkerder en vooral smaakvoller te maken.

Verse producten van het land 

De Eekhoeve is een familiebedrijf opgericht door opa Hardeman en door de jaren heen uitgebreid met allerlei leuke activiteiten. Elke dag genieten er veel mensen van dit mooie stukje Utrechtse Heuvelrug. En dit geluk willen we graag weer verder delen. Ze hebben naast de moes- en pluktuin ook een boerenwinkel met delicatessen en cadeaus. Daarnaast hebben ze een theehuis waar je gezellig even pauze kunt nemen onder het genot van een kop koffie of thee met lekkers van de kaart. Wil je meer? Je kunt zelfs kiezen uit diverse smulmomenten of een uitgebreide en heerlijke high tea. Dit maakt het hele plaatje compleet en is echt een feestje, want ze maken zoveel mogelijk met de versproducten van het land. Ook voor kids is hier genoeg te zien en te beleven, want er zijn allemaal dieren bij De Eekhoeve. Kortom, een superleuk uitje!

De Eekhoeve
Dijkstraat 115
3904 DB Veenendaal

6. Hoeve Ravenstein in Baarn

Hoeve Ravenstein is de eeuwenoude boerderij van de boerenfamilie Tupker. Een bijzonder mooie plek waar van alles te zien en te beleven valt. In de prachtige pluktuin van Hoeve Ravenstein groeien en bloeien uiteenlopende bloemen, zoals zinnia’s, goudsbloem, herfstaster, dahlia’s, zonnebloemen en Lathyrussen. Ook hebben ze diverse kruiden staan, zoals citroenmelisse, oregano, bieslook, en lavas maggikruid die je mag plukken. Maak een fijne wandeling naar de pluktuin en stel vervolgens je eigen boeket samen of oogst je eigen kruiden. Hoe leuk is dat!? Een relaxte beleving en bovenal superleuk en gezellig. Naast de geweldige pluktuin hebben ze ook een boerderijwinkel. In deze sfeervolle supermarkt op het boerenerf in de voormalige koeienstal, vind je ontzettend veel duurzame, glutenvrije en streekgebonden producten uit de regio. Van heerlijke zuivel en diverse boerenkazen tot vers geoogst fruit, glutenvrij brood, persoonlijke verzorgingsproducten en meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

Genieten in de buitenlucht 

Wil je tussen het plukken of winkelen door even genieten van lekkers in het knusse boerderijcafé? Dat moet je zeker doen! Het is hier goed toeven binnen of op het terras in de boeren buitenlucht. Er zijn zelfs speciale arrangementen en activiteiten mogelijk. Geniet bijvoorbeeld van een borrel- of picknickmand in het midden van het bos op landgoed Groeneveld? Mooier dan dit wordt het niet! Kinderen zijn ook van harte welkom, want genieten staat hier centraal, voor iedereen! Hoeve Ravenstein is een totaalconcept voor de nodige ontspanning, beleving, avontuur en plezier. Hier moet je zijn!

Hoeve Ravenstein, Landgoed Groeneveld
Ravensteinselaan 3
3744 ML Baarn

>>> Ook een leuke uittip: breng een bezoekje aan de AlpacaFarm

>>> Kijk hier voor meer leuke uittips 

6 leuke pluktuinen van Nederland

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d