10 Positieve redenen om een hond te verwelkomen

Het is zover, we zijn overstag gegaan en hebben gekozen om een trouwe viervoeter te verwelkomen binnen ons gezin. En wat een geluk kan ik je vertellen! We hebben er goed over nagedacht, zeker omdat je je moet beseffen dat een hond (hopelijk) jaren meegaat. Omdat ik bijna alleen maar vanuit huis werk, is een hond echt een waardevolle aanvulling binnen ons gezin. En als ik een dagje naar kantoor ga, neem ik hem gezellig mee. Ik vertel je 10 positieve redenen om een hond te verwelkomen, mocht je nog twijfelen. ūüėȬ†

1. Fijne thuiskomst 

Er zit altijd iemand op je te wachten wanneer je thuiskomt. En de hond is altijd blij om je weer te zien, of je nu een paar uurtjes weg bent of maar 5 minuten. Het geeft bovendien een heerlijk huiselijk gevoel. Ook voor de kinderen is het fantastisch om thuis te komen. De knuffeltjes en speeltjes worden gelijk uit de kast gehaald en het spelen met de hond kan beginnen. Heerlijke ontlading na een lange schooldag. 

2. Warme knuffels 

Zit je niet lekker in je vel, ben je verdrietig, zijn de kinderen niet blij of voelt iemand anders binnen het gezin zich niet fijn? De warme knuffels van je hond maken alles goed! Je voelt je gelijk weer een ander en vooral blijer mens na al die warme knuffels van je hond. 

3. Honden maken je happy

En dat is absoluut waar, wij kunnen het weten! Honden toveren gegarandeerd een smile op je face. Zeker in de puppy-periode, want dan komt je pup graag met een pantoffel op de proppen, is je pup gek op schoenen, tassen, wc-rollen en ga zo maar door. Dit vereist de nodige opvoeding natuurlijk, maar die glimlach mag er ook zeker zijn.

4. Honden verlichten stress 

Naast dat honden je blij maken, verlichten ze ook stress. Hoe lekker klinkt dat!? Zeker na een drukke dag op je werk vol stress of andere gebeurtenissen waar je stress van krijgt. Ga lekker aan de knuffel met je hond, praat met je hond, wandel met je hond en je opgebouwde stress zakt als een kaartenhuisje in elkaar. Need we say more?

5. Gezellige boel 

Dat is zeker zo! Er is altijd reuring en gezelligheid in huis, superleuk! En iedereen die op visite komt vindt het helemaal leuk en wordt er blij van. En weet je… als de kids de deur uit zijn, is het nooit stil, want de hond is er gelukkig nog.¬†

6. Goed voor kinderen 

Een hond is absoluut positief voor kinderen. Kinderen leren goed met dieren omgaan en kunnen de hond tevens van alles leren. Ze kunnen bovendien meehelpen met de verzorging van de hond, uitlaten en eten geven. Dit geeft de kinderen een goed gevoel, want ze hebben een belangrijke rol binnen het gezin. Ze kunnen altijd vertrouwen op hun huisdier en kunnen alles bespreken zonder dat iemand daar gelijk een mening over heeft. 

7. Sociale contacten 

Ga je je hond uitlaten, dan raak je altijd aan de praat met mensen die bijvoorbeeld ook hun hond aan het uitlaten zijn, aan het tuinieren zijn en ga zo maar door. Dit zorgt voor de nodige sociale contacten en dat is leuk en gezellig. Zo leer je, in ons geval, gelijk je nieuwe buurtje goed kennen.

8. Honden geven je verantwoordelijkheidsgevoel 

Je hebt de zorg voor een huisdier, dus je moet op tijd thuis zijn, de voerbakken moeten goed gevuld worden en een goede rustplek of hondenmand moet voelen als een warm nest. Dit zorgt voor de nodige verantwoordelijkheid. En zeker voor kinderen is dit alvast een goede leerschool. Ze mogen meehelpen en ook hun verantwoordelijkheid dragen. Hoe mooi is het om daar in je jeugd al mee te beginnen? 

9. Zorgen voor minder allergie√ęn¬†

Door een hond of andere huisdieren in huis te nemen, word je meer blootgesteld aan allerlei allergenen, zoals haren, stof en huidschilfers. Volgens wetenschappelijk onderzoek hebben kinderen die opgroeien met huisdieren daardoor minder kans op allergie√ęn. Dat zou even mooi zijn!

10. Heerlijke wandelingen in de buitenlucht 

Het allerleukste vind ik de heerlijke wandelingen samen met de hond. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest, je geniet samen van de heerlijke buitenlucht en bovendien krik je gelijk je energielevel en immuunsysteem flink op. En vooral tussen het thuiswerken door een fijne aanvulling om vaker de deur uit te moeten, de benen te strekken en vooral om te genieten van de buitenlucht. Dus hop hop hondenriem om, schoenen aan en gaan… 

Ben jij al overtuigd door deze 10 positieve redenen om een hond te verwelkomen? Wij zijn benieuwd! 

>>> 5 Handige tips voor de vachtverzorging van je hond 

2 reacties op “10 Positieve redenen om een hond te verwelkomen”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d