3 Simpele tips om meer leefruimte te creëren 

Leefruimte, daar zijn we gek op. Hoe meer ruimte hoe beter zou je zeggen, toch? Niet altijd, want hoe meer ruimte we hebben, hoe meer we de neiging hebben om de mooie ruimte vol te pakken met meubels en andere spullen. Daaag ruimte, hallo zooi! Geniet meer en optimaal van de ruimte om in te leven met deze 3 simpele tips om meer leefruimte te creëren. Deze tips kun je overal toepassen! In je huis, veranda, caravan, vakantiehuis, slaapkamer en ga zo maar door. Overal waar je leeft!

Tip 1: Ontspullen 

Laat we vooral beginnen bij een goede en vooral simpele basistip: ga ontspullen! Door regelmatig te ontspullen, houd je de ruimte vrij en leefbaar. Dus bedenk goed wat er allemaal weg kan en wat vooral ook in de weg staat en verkoop het op internet of geef het aan een goed doel die het wel kan gebruiken. Zo maak je een ander blij met de spullen waar diegene misschien naar op zoek is en jij hebt meer ruimte vrij om lekker te bewegen en te leven. En echt waar, ontspullen is superfijn! Het is misschien even een klus, maar je wordt er echt een blijer mens van. Weg met die zooi en hallo ruimte!

 

Tip 2: Juiste indeling 

Bedenk vooraf goed welke ruimte je hebt en hoe je deze gaat indelen. Pak het niet te vol met meubels, maar maak gebruik van slimme opbergers. 

  • Denk aan mooie opbergkasten die tot aan het plafond reiken. 
  • Kies liever voor een compacte hoekbank i.p.v. twee losse grote banken die je tegenover elkaar wilt plaatsen. 
  • Kies voor kleine bijzettafeltjes i.p.v. een grote salontafel. 
  • Hang wandplanken aan de muur om spullen op te plaatsen i.p.v. ze op de vloer te zetten. Ze geven gelijk de nodige gezelligheid in huis. 
  • Ook zwevende meubels die je aan de wand kunt bevestigen geven meer rust en ruimte in je huis. 

Vind je het lastig om te kiezen voor een goede en juiste indeling? Laat eens een professional meekijken in je huis om het optimale eruit te halen. 

 

Tip 3: Plaats een veranda of overkapping 

Misschien heb je bovenstaande tips al toegepast en wil je nog een beetje extra leefruimte creëren. Dan biedt een veranda of overkapping uitkomst. Door een veranda of overkapping te plaatsen heb je gelijk extra leefruimte waarin je heerlijk kunt vertoeven. Je kunt ervoor kiezen om het aan je huis te plaatsen, maar ook om het bijvoorbeeld in je tuin te plaatsen, zodat je de leefruimte verplaatst. Ideaal wanneer je graag in de tuin leeft, maar ook om ruimtes van elkaar af te scheiden wanneer je bijvoorbeeld een thuiskantoor wilt realiseren, een speelhoek wilt maken voor de kinderen of een lekkere en gezellige loungehoek wilt creëren. 

Dit waren 3 simpele tips om meer leefruimte te creëren. Heb je zelf nog simpele en handige ideeën of inspiratie? Laat het ons gerust weten!

>>> Veranda plaatsen? Dit zijn de voor- en nadelen

>>> 10 Keer waar let je op bij het kopen van een veranda/terrasoverkapping

 

 

 

 

2 reacties op “3 Simpele tips om meer leefruimte te creëren ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: