10 Keer waar let je op bij het kopen van een veranda/terrasoverkapping

Een veranda/terrasoverkapping is een aanwinst voor je huis en je tuin. Je kunt langer buiten blijven zitten en zelfs als het regent en de temperatuur aangenaam is kun je lekker blijven zitten. Er zijn verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Overweeg jij het aan te schaffen? 10 Keer waar let je op bij het kopen van een veranda/terrasoverkapping?

Extra leefruimte met een tuinkamer

Een tuinkamer is een combinatie van een veranda en sluitende kozijnen en/of wanden. Kies je voor glasschuifwanden dan haal je buiten naar binnen en andersom. Je hebt vrij uitzicht over jouw tuin en zit toch lekker beschut. Glasschuifwanden laten tegelijkertijd lekker veel licht door, ideaal wanneer je wilt werken of een boek wilt lezen. Ook in huis wordt het niet donker wanneer je kiest voor een tuinkamer met schuifwanden van glas. Je kunt heerlijk naar buiten kijken, je zit als het ware binnen, maar toch ook weer buiten, ideaal!

10-keer-veranda-terrasoverkapping-kopen-puurvangeluk

Waar let je op bij het kopen van een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer?

Er zijn verschillende soorten veranda’s, terrasoverkappingen en tuinkamers verkrijgbaar. Allemaal even mooi, maar hoe maak je een keuze tussen al die soorten? Ga je voor hout, glas, kies je voor een open veranda of een gesloten veranda? Bedenk goed van tevoren wat jij belangrijk vindt en waar je de ruimte voor wilt gaan gebruiken. 10 Keer waar let je op bij het kopen van een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer?

  1. Bepaal de functie van een veranda, terrasoverkapping of tuinkamer! Waar wil je het voor gebruiken? Om lekker onder te kunnen zitten, om in te kunnen werken of om je spullen te beschermen en op te bergen zoals fietsen, tuinsets, tuingereedschap etc.
  2. Kijk ook vooraf even of je een vergunning nodig hebt voor de veranda die jij graag wilt aanschaffen.
  3. Maak een tekening of laat een tekening maken van de veranda/overkapping die jij voor ogen hebt. Door het goed uit te tekenen heb je een beter beeld bij hoe het uiteindelijk gaat worden.
  4. Ga je de veranda zelf monteren of laat je het monteren? Meestal zijn de kosten lager wanneer je het zelf monteert, wel moet je rekening houden met een langere opbouwtijd.
  5. Wil je veel licht binnen in je huis houden? Kies dan voor een veranda/overkapping gemaakt van glas. Dit geeft voldoende licht in je huis en onder de veranda. Je bent ook meer verbonden met buiten en je tuin.
  6. Wil je in de winter ook comfortabel kunnen zitten? Ga dan voor een overkapping met gesloten wanden. Je kunt zelfs heaters laten plaatsen om er in de winter heerlijk warm bij te kunnen zitten.
  7. Vind je het fijn om in de zomer alles lekker open te kunnen zetten? Ga dan voor schuifwanden, bijvoorbeeld van glas, die gemakkelijk open en dicht kunnen.
  8. Kies voor het materiaal dat past bij de rest van je huis. Dat kan hout, glas of aluminium zijn. Het is natuurlijk mooi als het mooi in elkaar overloopt en niet compleet afsteekt bij de rest van het geheel. Tenzij je dit mooi vindt natuurlijk.
  9. Kijk ook of de veranda in de kleur naar wens te bestellen is en of deze kleur bij de kleur verf van je huis past. Het is jammer als de kleur van je huis niet mooi staat bij de kleur van de veranda/terrasoverkapping.
  10. Ga samen in overleg met de bouwers van de veranda om duidelijke afspraken schriftelijk vast te leggen. Zo hebben beide partijen helder wie bijvoorbeeld de vergunning aanvraagt, wie het voorwerk van de tuin doet, wie de veranda/overkapping plaatst en wie de afwerking doet. Zo kom je beide niet voor verrassingen te staan.
10-keer-veranda-kopen-puurvangeluk

Tot slot

Vind je het nog lastig kiezen tussen al die modellen, afmetingen en kleuren? Misschien kun je eerst een kijkje nemen in de showroom of bij iemand waar ze een overkapping aan het plaatsen zijn of hebben geplaatst. Laat je goed informeren, neem de tijd voor een goede beslissing zodat je optimaal kunt genieten als de veranda/overkapping er eenmaal staat!

Meer interieur inspiratie <<<

10-keer-terrasoverkapping-veranda-kopen-puurvangeluk

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d