Een waskom voor kleine badkamers

wastafel-badkamer-waskom-puurvangeluk.web

Een kleine badkamer kan lastig zijn om in te richten. Je wilt namelijk genoeg ruimte hebben om te bewegen en je spullen op te bergen, maar ook een mooie en functionele badkamer creëren. Een waskom badkamer kan een goede oplossing zijn voor een kleine badkamer, omdat het minder ruimte inneemt dan een traditionele wastafel. In dit artikel bespreken we verschillende slimme oplossingen voor het gebruik van een waskom voor kleine badkamers.

Kies voor een kleine waskom

Als je een kleine badkamer hebt, is het belangrijk om te kiezen voor een kleine waskom. Er zijn waskommen verkrijgbaar in verschillende maten, dus meet de beschikbare ruimte op voordat je een waskom aanschaft. Een kleine waskom neemt minder ruimte in beslag en zorgt ervoor dat er meer bewegingsruimte is in de badkamer. Bovendien is een kleine waskom vaak ook goedkoper dan een grotere variant.

Plaats de waskom op een plank

Een slimme oplossing voor een kleine badkamer is om de waskom op een plank te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er extra opbergruimte ontstaat onder de plank en dat er geen extra ruimte nodig is voor een wastafelmeubel. Kies voor een smalle plank die niet te veel ruimte inneemt en zorg ervoor dat de plank stevig genoeg is om het gewicht van de waskom te dragen.

kleine-waskom-inspiratie-badkamer-puurvangeluk.web

Hang de waskom op aan de muur

Een andere oplossing voor een kleine badkamer is om de waskom op te hangen aan de muur. Dit zorgt ervoor dat er geen extra ruimte nodig is voor een wastafelmeubel en dat de vloerruimte vrij blijft. Er zijn verschillende soorten beugels en bevestigingsmaterialen verkrijgbaar voor het ophangen van een waskom. Let er wel op dat de muur stevig genoeg is om het gewicht van de waskom te dragen.

Kies voor een hoekwaskom

Een hoekwaskom is een slimme oplossing voor een kleine badkamer. Deze waskom wordt geplaatst in de hoek van de badkamer, waardoor er geen extra ruimte nodig is voor een wastafelmeubel. Hoekwaskommen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, dus er is altijd wel een model dat past bij jouw badkamerstijl.

Gebruik een lage waskom

Een lage waskom is een goede oplossing voor een kleine badkamer, omdat het minder ruimte inneemt dan een hogere variant. Een lage waskom kan geplaatst worden op een smalle plank of aan de muur worden opgehangen. Hierdoor blijft er meer vloerruimte over en lijkt de badkamer optisch groter.

Kies voor een waskom met opbergruimte

Een waskom met opbergruimte is een praktische oplossing voor een kleine badkamer. Er zijn waskommen verkrijgbaar met ingebouwde kastjes of plankjes waar je spullen in kan opbergen. Hierdoor heb je geen extra opbergruimte nodig en blijft de badkamer opgeruimd. Kies wel voor een model dat niet te veel ruimte inneemt en zorg ervoor dat de opbergruimte praktisch ingedeeld is. Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe waskom voor een kleinere badkamer? Gebruik deze ideeën dan ter inspiratie!

>>> Heb je een klein huis en wil je meer ruimte? 3 Simpele tips om meer leefruimte te creëren

Een waskom voor kleine badkamers

 

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: