Waarom is voldoende slaap zo belangrijk voor je lichaam, haar en huid?

ZzZzz! Dat slapen heerlijk is weten we. Maar weten we ook waarom voldoende slaap zo belangrijk is voor onze gezondheid? Het zorgt er o.a. voor dat we ons beter, alerter en energieker voelen. Dat hebben we nodig om ons te kunnen concentreren en om goed te kunnen functioneren. Helaas is voldoende slaap niet voor iedereen zo vanzelfsprekend en heeft 33% van de Nederlandse bevolking een slecht slaappatroon. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan stress, het verkeerde ritme of bepaalde leefgewoonten. We leggen in dit blog graag uit waarom voldoende slaap zo belangrijk is en hoe je dit zelf kunt beïnvloeden. Waarom is voldoende slaap zo belangrijk voor je lichaam, haar en huid? Lees en laat je inspireren!

You can kill your day!

Slaap je niet voldoende? Dan heb je moeite met dingen onthouden, je bent somber, hebt weinig energie en geen concentratievermogen. Blijft dit te lang aanhouden? Dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht en ligt een burn-out of depressie op de loer. Na een fijne en lange nacht met voldoende slaap kun jij de dag rocken. Je bent energiek, productief en alert. Je goed kunnen concentreren is dan ook een piece of cookie. De ene na de andere to do streep je in rap tempo van je lijstje. Je hebt er zin in! Wat een fantastisch gevoel geeft dat, dát noemen wij nou geluk. En als dat geluksstofje (serotonine) dan wordt geactiveerd gedurende de dag, heeft dat ook weer effect op een fijne nachtrust in de avond. Geluk zit ‘m al in de kleine dingen. En als jij gelukkig bent, zal je ook gelukkiger slapen. Tip van Flip! 

>>> Pas deze 4 tips toe voor een betere nachtrust

 

Satijnen kussenslopen van Beauty Pillow

Nog een tip van Flip om je schoonheidsslaapje een extra boost te geven, slaap op een zacht satijnen kussen. De satijnen kussenslopen van Beauty Pillow reguleren de talgproductie, behoudt vocht voor huid en haar én ze zijn superzacht waardoor je heerlijk slaapt. Het resultaat is stralend wakker worden na een heerlijke nacht! Wij namen de proef op de som en vinden het echt een uitvinding. We zetten de positieve punten daarom even voor je op een rijtje: 

  • Het voorkomt slaaprimpels in je gezicht. 
  • Kalmeert een geïrriteerde en gevoelige huid.
  • Het haar blijft beter in model en voorkomt klitten.
  • Voorkomt gespleten haarpunten.
  • Geeft een intensievere werking van huid- en haarproducten.
  • Behoud van haar- en wimperextensions.
  • Kussensloop werkt verkoelend. Heerlijk voor de warme zomerse avonden en nachten. 
  • Het heeft een antiallergeen werking tegen huisstofmijt.

Uiteraard zijn we ook zo eerlijk om de nadelen voor je te vermelden en ik heb er 1 ervaren, maar het is uiteraard heel persoonlijk:

  • Ik vind het iets minder fijn dat de kussensloop zo glad is waardoor je minder grip hebt om te blijven liggen. 

 

Een boost voor je weerstand

Te weinig nachtrust zorgt ervoor dat we vatbaarder zijn voor ziektes en dat willen we niet! Een goede nachtrust is heel belangrijk voor je weerstand, want als je slaapt, herstelt je lichaam en maakt je lichaam het hormoon cytokine aan. Dit is een belangrijk hormoon tegen infecties en ziektes. Naast slapen is wandelen ook erg goed voor je weerstand én het bevordert de nachtrust. Door te wandelen, zet je je lichaam in beweging. Het bloed wordt beter door je lichaam getransporteerd, afvalstoffen worden afgevoerd en de zuurstofopname wordt verbeterd. Eerst een flinke avondwandeling en dan door naar bed om je weerstand een boost te geven. 

Schoonheidsslaapje

Slaaptekort kan leiden tot een disbalans in de natuurlijke pH-waarde van je huid. Hierdoor is je huid niet meer in staat voldoende vocht te produceren met als gevolg een droge huid. Daarnaast zorgt slaaptekort voor een verhoging van het hormoon Cortisol (stresshormoon). Hierdoor neemt de talgproductie in je lichaam toe en ontstaan er ontstekingen en mee-eters. Een goede nachtrust geeft dus niet alleen je weerstand een boost maar ook je huid. Aha, daar komt dus het bekende fenomeen “schoonheidsslaapje” vandaan. 

>>> Jezelf opladen, doe het gemakkelijk met deze tips

Waarom is voldoende slaap zo belangrijk voor je lichaam, haar en huid?

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: