3 Gezellige koffie- en lunch hotspots Antwerpen 

Ben je wel eens in Antwerpen geweest? Het is een bruisende stad vol toffe restaurants, winkeltjes en hotspots. Hier moet je zijn als je een dagje, weekend of langer wilt genieten. Check deze 3 gezellige koffie- en lunch hotspots van Antwerpen en geniet tussen het ontdekken en shoppen door van heerlijkheden die deze fijne adresjes te bieden hebben. 

1. Restaurant de Peerdestal Antwerpen 

Heb je het over een pareltje in de binnenstad van Antwerpen, dan heb je het over Restaurant de Peerdestal. Mike Vlasman nam 28 jaar geleden dit mooie plekje over en is uitgegroeid tot een groot succes. Het restaurant is gelegen in de Wijngaardstraat en ligt op wandelafstand van de Grote Markt vlakbij het mooiste pleintje van Antwerpen, het Hendrik Consciencepleintje. Hier drink je de lekkerste koffie en geniet van je de meest bijzondere lunchgerechten. Want alles wordt hier met passie bereid. Daarnaast zijn gastvrijheid en gezelligheid bij Restaurant de Peerdestal de sleutelwoorden voor een ultieme beleving. Heerlijk om tussen het shoppen en het verkennen van de stad door te genieten van verfijnde smaken.

Ze hebben verschillende koffiespecialiteiten op de menukaart staan, zoals een espresso complet, proeverij met cognac en espresso, Irish coffee en French coffee. Daarnaast hebben ze als lunch bijzonder fijne gerechten die de kaart sieren, zoals een heerlijke uiensoep gegratineerd met kaas, carpaccio met Italiaanse kruiden en dressing, garnaalkroketten en nog veel meer lekkers. De borden worden opgemaakt als echt kunstwerken, zo mooi. Je voelt je in dit fijne restaurant direct thuis door de gezellige ambiance en gaat hier volop genieten van de fijne sfeer en de heerlijke gerechten. Niet alleen voor een heerlijke lunch ben je hier aan het juiste adres, ook een uitgebreid diner is aan te bevelen om de dag mee af te sluiten. Wees welkom bij Restaurant de Peerdestal!

Restaurant de Peerdestal
Wijngaardstraat 8
2000 Antwerpen
T: +32 (0)3 231 95 03
E: info@depeerdestal.be

2. Bistro Theo Antwerpen 

Bistro Theo in Antwerpen is thé place to be voor een heerlijk en smaakvol momentje van de dag. Het perfecte rustpunt van een dagje Antwerpen. Sinds 2006 runnen Sophie en Bart de bistro en tot op de dag van vandaag is het één van de bekende bistro’s van Antwerpen aan de Nationalestraat. Ze zijn begonnen met het verkopen van Camper schoenen waar je tegelijkertijd ook een kopje koffie en lunch kon nuttigen. Later zijn ze een volwaardige bistro geworden met een heerlijk en gezellig (verwarmd) terras op de Theodoor van Rijswijck plaat. 

Bistro Theo heeft een uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten gemaakt van dagverse ingrediënten. Dat wordt lastig kiezen! Heerlijke muffins en taartjes gecombineerd met de lekkerste Costa koffie … oehhh te lekker! Maar ze hebben ook een uitgebreid aanbod Revolution thee voor de liefhebbers. En de lunchgerechten … daar krijg je keuzestress van, want alle gerechtjes doen je het water in de mond lopen. Pasta’s, (zuurdesem) toasts, Turkse belegde broodjes, salades, hamburgers en ga zo maar door. . Na het shoppen kan je er ook lekker genieten van een aperitief momentje met de nodige snacks. Je mag jezelf echt wel een verwenmoment gunnen. Hier staat genieten namelijk centraal! Een heerlijke en gezellige koffie- en lunch hotspot van Antwerpen om te bezoeken. 

Bistro Theo
Nationalestraat 33
2000 Antwerpen
T: 03 2267919
E: Bistrotheo@telenet.be

3. Koffieklap

We hebben nog een fijn pareltje gevonden waar je heerlijk kunt aanschuiven voor een kop koffie met lekkers, een warm soepje of een smaakvolle bagel. KoffieKlap is een gezellige koffiebar in Antwerpen waar ze het belangrijk vinden om het iedereen naar hun zin te maken. En er zit een mooi doel achter Koffieklap, het is namelijk een project van organisatie Cherut. Hier geniet je in een huiselijke sfeer van vriendschappen, relaties en staat verbinding centraal. Ze hebben zelfs een plek gecreëerd waar vrouwen, die uit moeilijke situaties komen, de kans krijgen om horeca-ervaring op te doen door middel van training en coaching. Hoe tof is dat!?

Bij deze kleurrijke koffiebar voel je direct een warm welkom. De perfecte plek om elkaar te ontmoeten, om samen te kletsen en genieten van lekker eten of een goede kop koffie, maar ook om tijdens een dagje Antwerpen even bij te komen en nieuwe energie op te doen. De menukaart is gevuld met verschillende belegde bagels, verse smoothies, homemade gebak en binnenkort ook smaakvolle salades en soepen. Kortom, een plek die je gerust nog eens vaker kunt bezoeken. Strijk lekker neer in de gezellige koffiebar of kies een lekker plekje buiten op het kleurrijke terras. 

Koffieklap
Klapdorp 41
2000 Antwerpen
T: +32 (0) 3770 6837
E: koffieklap41@gmail.com

>>> 4 Fijne hotspots waar je heerlijk vegan kunt eten

>>> 3 Leuke en gezellige lunch hotspots van Maastricht

3 Gezellige koffie- en lunch hotspots van Antwerpen 

Eén reactie op “3 Gezellige koffie- en lunch hotspots Antwerpen ”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: