15 Leukste en lekkerste weetjes over chocolade

Ben je ook gek op chocolade? Geniet van de heerlijke bruine of witte lekkernij! Of wat dacht je van deze gekleurde kunstwerkjes? We hebben een aantal smaakvolle chocolade weetjes voor je op een rijtje gezet om je vandaag niet schuldig te voelen wanneer je buiten je boekje gaat met chocolade. Dus geniet, geniet, geniet is ons motto! Dit zijn de 15 leukste en lekkerste weetjes over chocolade. 

Chocoladeweetjes

1. Wist je dat? Chocolade één van de grootste inspiratiebronnen voor de mens is, want je kunt er namelijk eindeloos mee variëren. Heerlijk om mee te kokkerellen, bakken, smullen, versieren en ga zo maar door. 

2. Wist je dat? Chocolade een mens gelukkig maakt? Want het stofje cacao stimuleert de hersenen en zorgt voor een goed gevoel en een beter geheugen! Bring it on baby …

 

3. Wist je dat? Een klein blokje chocolade zorgt voor 3 minuten geluksgevoel, dus neem dus gerust nog een blokje en laat het zeker niet bij 1 blokje. 

4. Wist je dat? Het stofje epicatechine, wat in cacao zit, stikstofoxide vrijmaakt wat zorgt voor een betere bloeddoorstroming in je lichaam? 

5. Wist je dat? Er een bloeddrukverlagende werking is waargenomen bij consumptie van cacao?

6. Wist je dat? Het overigens niet gezond is om te veel chocolade te eten, maar dat wist je vast al?

7. Wist je dat? Er zelfs kebab van en met chocolade verkocht wordt? Bizar toch?

8. Wist je dat? Het weggeven van chocolade wordt gezien als een geschenk van liefde? Dus hop hop … geef liefde weg!

 

9. Wist je dat? Chocolade niet verslavend is?

10. Wist je dat? Wij in Nederland gemiddeld 5 kilo chocolade eten per persoon per jaar!? 

11. Wist je dat? In Zwitserland de meeste chocola verorberd wordt, met maar liefst 11 kilo per persoon per jaar?

12. Wist je dat? Veel mensen chocola in de koelkast bewaren, maar dat dat helemaal niet hoeft of goed is? Bewaar het liever in een koele en donkere afgesloten kast.

13. Wist je dat? De beste bewaartemperatuur voor chocolade tussen de 18 en 20 graden is in een droge en donkere omgeving?

 

14. Wist je dat? Er suikerrijp kan ontstaan op chocola bij een kou en vocht? Dat geeft een grijzige verkleuring van de chocola en ziet eruit als schimmel, maar dat is het niet, je kunt het gewoon eten.

15. Wist je dat? Je bij Chocoladebezorgd onwijs lekkere en smaakvolle chocolade kunt vinden? Wij willen natuurlijk een eerlijk oordeel geven en hebben de mooie kunstwerkjes mogen proeven. En uiteraard is smaak persoonlijk, maar ik kan je uit mijn ervaring vertellen … dat ze goddelijk lekker waren! Want tja … helaas op! De bonbons hebben heerlijke en vooral verrassende vullingen die ik nog niet eerder had geproefd, dus je bent gewaarschuwd. Bij Chocoladebezorgd vind je chocolade bonbons voor jezelf of toffe chocolade cadeaus om iemand anders het geluksgevoel te bezorgen tijdens speciale dagen of natuurlijk zomaar. Want elke dag is er wel iets te vieren toch?

Chocolate is the Answer who cares what the Question is!

>>> Chocolade brownies bestellen? Te lekker, je bent gewaarschuwd!

>>> Check deze heerlijk ontbijt/tussendoor repen, gemakkelijk zelf te maken

15 leukste en lekkerste weetjes over chocolade

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: