Top 5 nuttige cadeau inspiratie

Cadeautjes kunnen we meestal wel bedenken, maar als het gaat om nuttige cadeaus, dan wordt het verhaal meestal iets lastiger. Hoe leuk is het als je iemand kunt verrassen en een cadeau kunt geven die leuk is, maar ook nog nuttig is in gebruik? Daar heb je tenminste echt iets aan. Dit is onze top 5 nuttige cadeau inspiratie. 

 1. Uitwisbaar notitieboek

Als je het hebt over een nuttig cadeau, dan heb je het zeker over een uitwisbaar notitieboek. In de tijd van verduurzaming is dit een mooie aanvulling om het gebruik van papier te verminderen. Het uitwisbare notitieboek is gemaakt van steenpapier en is continu opnieuw te gebruiken. Ideaal om belangrijke notities in te schrijven, om ideeën uit je hoofd te werken en om afspraken op te schrijven. 

 1. Uitwisbare agenda

En we hebben nog een nuttig cadeau: de uitwisbare agenda. Deze agenda is ook gemaakt van steenpapier, is handig ingedeeld, heeft veel schrijfruimte en geeft een gemakkelijk overzicht. Ideaal om alle afspraken, verjaardagen en etentjes in te schrijven. Een mooi en duurzaam cadeau om weg te geven of om jezelf cadeau te geven. De agenda is verkrijgbaar in verschillende printjes en verkrijgbaar voor zowel dames als heren. Met recht een nuttig cadeau. 

 1. Duurzaam cadeau

Een duurzaam cadeau valt, zeker in deze tijd, goed in de smaak. Maar wat is een voorbeeld van een duurzaam cadeau? Geef een boompje als nuttig en duurzaam cadeau. Deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar en kun je gewoon in je eigen tuin planten. Hoe leuk! Denk bijvoorbeeld aan een:

 • appelboom
 • perenboom
 • druivenrank
 • olijfboom 
 • eik
 • magnolia 

Van een boompje heb je jaren plezier en het geeft gelijk een bijzonder gevoel om weg te geven. Misschien kun je elke jaar wel heerlijke appels en peren plukken uit je eigen boom. Leuk om weg te geven om de liefde of vriendschap te laten groeien en bloeien. 

 1. Geef een beleving

Wil je uitpakken en mag het ietsje meer zijn? Geef een beleving! Een beleving geven is ook een vorm van een nuttig cadeau waarbij je mooie herinneringen kunt maken. En een herinnering is voor altijd! Een beleving kan zijn, een dagje sauna, een stedentrip of weekendje weg in eigen land, een heerlijk etentje en ga zo maar door. Een uitje is altijd een nuttig cadeau, zeker wanneer je geen idee hebt wat je moet geven en je toch iets origineels wilt geven. 

 1. Geef je tijd

Wil je een keer iets anders dan een ingepakt cadeau geven? Dan hebben we een leuke tip. Tegoedbonnen die je zelf invult en aan iemand geeft. Geef je tijd! Weet je bijvoorbeeld dat je buurvrouw wel een beetje hulp kan gebruiken in haar huis? Geef haar een tegoedbon voor een ochtendje helpen in de huishouding. Is je moeder veel te druk en groeit de was haar boven het hoofd? Geef een tegoedbon voor een aantal dagen of weken was wegwerken. Is je zoon niet in de gelegenheid om de tuin bij te houden? Geef een tegoedbon om de tuin een keer aan te pakken. En ga zo maar door. De tegoedbon kan iemand inwisselen wanneer hij of zij hulp nodig heeft. Zo wordt de drempel om hulp te vragen ook gelijk een stukje kleiner. Voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Want een cadeau hoeft niet altijd in de vorm van een product of geld te zijn. Tegoedbonnen zijn nuttige cadeaus en misschien nog wel veel waardevoller dan wat dan ook!

>>> 7 Inspiratietips om bijzondere momenten te vieren 


Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d