Feit of fabel? Zorgt een opgeruimd huis voor meer rust in je hoofd?

We roepen allemaal wel eens dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar is dat wel echt zo? Het is bovendien best een behoorlijke en vooral terugkerende klus om je huis op te ruimen, zeker met kinderen en huisdieren. Elke dag speelgoed over de vloer en elke dag met de stofzuiger in de weer. Er komt geen einde aan. Feit of fabel? Zorgt een opgeruimd huis voor meer rust in je hoofd? We hebben gelijk een paar handige tips voor je om je huis snel en doeltreffend op te ruimen. Lees en laat je inspireren!

Marie Kondo methode

Heb je wel eens van de Marie Kondo methode gehoord? Marie Kondo geeft je handige tips om makkelijker een opgeruimd huis te realiseren. Hoe? Door anders naar opruimen te kijken. Haar methode van opruimen is weggooien. En daar heeft ze een punt, want we kunnen gewoonweg niet alles bewaren tijdens het opruimen. Je kent het vast dat je bij elke opruimbeurt dezelfde items in je handen hebt en het toch weer gaat bewaren. Want het is zonde om weg te gooien of misschien komt het nog wel een keer van pas. STOP daarmee! Ga eens rigoureus te werk en als je dit lastig vindt, kun je het boek van Marie Kondo erbij pakken om meer inzicht te krijgen. 

Meer rust in je hoofd met een opgeruimd huis, feit of fabel?

Feit of fabel? Zorgt een opgeruimd huis voor meer rust in je hoofd? We hebben het voor je uitgezocht en het is de moeite waard om het te lezen. We hebben namelijk allemaal wel eens behoefte aan meer rust in het hoofd. Zeker in deze tijd, toch? Een rommelig huis heeft invloed heeft op het hormoon cortisol en dit leidt tot meer stress en onrust. Het goede nieuws is dat Amerikaans studie heeft aangetoond dat een opgeruimd huis zorgt voor minder depressieve gevoelens en meer rust in het hoofd. Het slechte nieuws is dat er opgeruimd moet worden om dit te kunnen ervaren. Dus hop … rommel opruimen, stofzuiger in de aanslag en als een malle aan het opruimen!

Tips om je huis snel en doeltreffend op te ruimen

 • Haal alle rondslingerende spullen van tafel en het aanrecht. 
 • Leg de kussens op de bank recht en klop ze op. 
 • Zet schoenen, die in de gang staan, in een schoenenkast of in de kelder. 
 • Doe speelgoed in een speelgoedkist met deksel.
 • Leg tijdschriften, boeken en opladers in een mand of opbergkist.
 • Ga met de stofzuiger door het huis, door de kasten en keukenkastjes. Zo heb je binnen no-time een opgeruimd huis en hoofd. 
 • Koop slimme opbergers, zoals handige bakken die je in je kledingkast of keukenkastjes legt en daarin alles netjes kunt sorteren.
 • Niet het leukste om jezelf te gunnen, maar gun jezelf eens per half jaar een flinke schoonmaak- en opruimbeurt. En dan ook flink! Zo houd je het gemakkelijker bij. 
 • Breng spullen naar de kringloop als je het niet meer gebruikt of al een paar maanden niet gemist hebt. 
 • Laat sieraden niet slingeren, maar ruim ze op in een sieradenkistje. 
 • Doe elke dag een paar taakjes om te voorkomen dat je eens per week alles moet opruimen en schoonmaken. Zo houd je gemakkelijker overzicht. 
 • En de laatste tip: doe het niet alleen! Zorg dat je je partner en kinderen ook taakjes geeft, zodat het niet alleen maar op jou rust. Zo houden jullie allemaal overzicht, een opgeruimd huis en meer rust in het hoofd. Hoe fijn is dat!? 

Dit was het artikel: Feit of fabel? Zorgt een opgeruimd huis voor meer rust in je hoofd? Heb jij nog mooie en aanvullende tips, laat het ons gerust weten!

Feit of fabel? Zorgt een opgeruimd huis voor meer rust in je hoofd?

2 reacties op “Feit of fabel? Zorgt een opgeruimd huis voor meer rust in je hoofd?”

 1. […] We leven dag in dag uit in een constante rush, dat kan niet gezond zijn. Sterker nog, dat is niet gezond. Geloof het of niet, maar rust kan je redden. Me-time momentjes, daar kun je er niet genoeg van inplannen. Even wandelen in je pauze, een goed boek lezen voor het slapen en in het weekend luieren op de bank met je favoriete serie op Netflix. Gewoon even niets moeten en alles mogen, gewoon de uitknop even indrukken! Alles wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. Ons favoriete motto om rust te creëren. Even uitchecken kan echt geen kwaad. Last but not least, een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd! […]

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: