Tips-inrichten-nieuwe-slaapkamer-puurvangeluk
Slaapkamer

Tips voor het inrichten van je nieuwe slaapkamer

Ga je eindelijk intrekken in je nieuwe woning of ben je gewoon toe aan een nieuwe slaapkamer? Het uitzoeken van een mooie inrichting voor je nieuwe slaapkamer is natuurlijk ontzettend leuk. Een mooie kleur voor op de muur kiezen, zoeken naar leuke decoraties en nieuwe meubels, het hoort er allemaal bij. Lees hier tips het inrichten van je nieuwe slaapkamer.

photo-1499933374294-4584851497cc

Leg je persoonlijkheid in je ontwerp 

Voor sommige mensen is het heel duidelijk, ze houden van een industriële stijl of verkiezen het warme van een landelijk of het minimalistische van het Scandinavische interieur. Wie geen duidelijk beeld voor ogen heeft van hoe zijn nieuwe slaapkamer er moet gaan uitzien kan zijn hobby of persoonlijkheid als basis nemen. 

Houd je van lange wandelingen in de natuur en ben je een echt buitenpersoon? Kies dan lichte neutrale kleuren op de muren en behang de muur waartegen je bed staat met een behangpapier met sloophoutmotief. Gebruik natuurlijke materialen zoals linnen gordijnen en een houten hanglamp. Een punctueel en geordend type houdt waarschijnlijk eerder van de strakke lijnen van een vouwgordijn of effen geschilderde muren. Gebruik je persoonlijkheid als inspiratiebron! 

Kies voor professionele hulp 

In je nieuwe slaapkamer moet je binnenkort veel vertoeven. Het zou dan ook zonde zijn als deze niet tot in de puntjes is afgewerkt. Een gestucte muur verven is niet voor iedereen weggelegd en laat je dus misschien beter aan een professionele schilder over. Ook parket vloeren leggen bijvoorbeeld is niet makkelijk. Wat kost een schilder of andere professional dan? Dat hangt van vele factoren af. Ervaring speelt een rol uiteraard en het type vakman dat je zoekt. Ongeacht de prijs is het raadzaam om voor bepaalde klussen extra hulp in te huren. Het zou zonde zijn van de dure verf om je eigen kliederwerk na een jaar weer te moeten overschilderen. 

slaapkamer-inrichting-interieur-puurvangeluk

Overdrijf niet 

Uiteindelijk is je nieuwe slaapkamer de plaats waar je tot rust komt. Een te drukke inrichting zou volgens onderzoek een negatief effect op de kwaliteit van je nachtrust hebben. Al te felle kleuren op de muren zijn dus niet echt aan te raden. Hou je van veel kleur in alle kamers van je woning? Ga dan voor fleurig beddengoed of leuke items zoals felgekleurde nachtkastjes als opvallend element. Saai hoeft je nieuwe kamer in ieder geval niet te worden. Kies voor een goed evenwicht tussen fleurige decoratieve elementen en een goede basiskleur en je nachtrust in je nieuwe slaapkamer is gegarandeerd.

>>> Meer interieur inspiratie

bed-slaapkamer-inspiratie-inrichting-puurvangeluk
interior-slaapkamer-inrichting-puurvangeluk
photo-1547110287-71448271b1de
photo-1499916078039-922301b0eb9b
photo-1501127122-f385ca6ddd9d-3
nieuwe-slaapkamer-bed-inrichting-puurvangeluk

Geef een reactie